Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τελικά ο «καυτός» Salah δεν ήταν αρκετός…

Τελικά ο «καυτός» Salah δεν ήταν αρκετός…

Salah chelsea

Ο συνήθης ύποπτος, Mo Salah, ξαναχτύπησε, όμως δεν ήταν αρκετό! Μπορεί η Liverpool να προηγήθηκε με γκολ του Mohamed Salah στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η Chelsea βρήκε – με τη μικρή βοήθεια του Simon Mignolet – το γκολ της ισοφάρισης και το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής έληξε με το ισόπαλο 1-1!

Ένα πρώτο ημίχρονο με τα καλά και τα κακά της γνωστής Liverpool μας επιφύλλασε η αναμέτρηση. Οι Reds μπήκαν με τη γνωστή τους επιθετική διάθεση και απείλησαν νωρίς με τον Mohamed Salah. Η δυναμική αρχή ζέστανε τον κόσμο, όμως από την άλλη άρχισε να ανεβαίνει και η Chelsea. O Eden Hazard γινόταν όσο περνούσε ο χρόνος όλο και μεγαλύτερη πηγή κινδύνου, έχοντας εντιλή από τον Antonio Conte να χτυπάει στην κόντρα, Ο Ragnar Klavan είχε τον άχαρο ρόλο του να τον σταματάει με κάθε κόστος (βλ. να κάνει φάουλ), κάτι που έκανε σχετικά καλά, όπως πολύ καλά έκανε γενικά την δουλειά της η αμυντική γραμμη των Reds. Εκεί που η Liverpool προβλημάτισε ήταν στο κέντρο και αυτό φάνηκε καθώς προχώρησε το ημίχρονο. Οι παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής δεν βοηθούσαν αμυντικά στο κέντρο και ο Hazard μύρισε αίμα. Ο Mignolet χρειάστηκε να κάνει μαζεμένα αποκρούσεις απέναντι στον Βέλγο, με τους Reds να επιβιώνουν τελικά. Το κενό μπροστά από τα σέντερ μπακ παραλίγο να εκμεταλλευτεί και ο Daniel Drinkwater, όμως δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο και κάπου εκεί το εφιαλτικό διάστημα της Liverpool έλαβε τέλος και το παιχνίδι ηρέμησε. Ο Mohamed Salah έχασε μεγάλες ευκαιρίες, όμως το πρώτο ημίχρονο του Salah – Hazard, μιας και οι αντίπαλες άμυνες απλά δεν είχαν αντίδοτο, έληξε 0-0.

 

Στην επανάληψη η πρώτη φάση άνηκε στην Chelsea και τον Morata, ενώ είχαμε άμεση απάντηση από τον Daniel Sturridge, ο οποίος σούταρε πάνω στον Drinkwater και κέρδισε κόρνερ, το οποιο ο Courtois δεν είχε κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Όμως στην επόμενη φάση μίλησε ποιος άλλος; Ο Salah! O Φαραώ του Anfield βγήκε τετ α τετ από πάσα – ποιου άλλου – του Coutinho με τον Thibaut Courtois, τον οποίο και νίκησε, γράφοντας το 6ο γκολ του στα τελευταία 5 παιχνίδια (10ο συνολικά, 1ος στην Premier League) και χτυπώντας την πρώην ομάδα του, γκολ που, σεβόμενος την πρώην ομάδα του, δεν πανηγύρισε!

salah

Ο Klopp έκανε άμεσα αλλαγή, περνόντας τον Gini Wijnaldum στη θέση του Daniel Sturridge ώστε να ελέγξει επιτέλους το κέντρο, αλλά όπως ήταν λογικό η Chelsea ανέβηκε και απείλησε μάλιστα με αξιώσεις με τον Marcos Alonso, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και έστειλε το σουτ λίγο άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 85ο λεπτό όμως, ήρθε δυστυχώς για τους Reds η απάντηση. Ο Willian, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο γήπεδο, είδε εκτός θέσης τον Simon Mignolet περίπου 2 μέτρα εκτός της γραμμής της περιοχής του και πατώντας περιοχή από τα πλάγια έκανε ένα πανέμορφο σκαφτό σου και έγραψε το 1-1, εκμεταλλευόμενος την αισθητά λάθος τοποθέτηση του Βέλγου, ο οποίος μάλλον περίμενε τη σέντρα και όχι το σουτ από τον Βραζιλιάνο. Με το παιχνίδι στο 1-1 ο Jurgen Klopp πέρασε Adam Lallana και Sadio Mane σε αναζήτηση του νικητήριου γκολ, άλλα αυτός που παραλίγο να το βρει ήταν και πάλι ο Mo Salah. O Courtois απέκρουσε εξαιρετικά στην γωνία του και κάπως έτσι σφραγγίστηκε το τελικό σκορ. Επόμενη αναμέτρηση θα είναι εκτός έδρας με την Stoke, την Τετάρτη το βράδυ!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com