Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πολυβόλο Salah: Μεταγραφή ταχείας απόσβεσης

Πολυβόλο Salah: Μεταγραφή ταχείας απόσβεσης

Οι αριθμοί του Salah, ζαλίζουν

Δεν περίμενε κανείς τον αγώνα απέναντι στην Southampton για να βγάλει συμπέρασμα αναφορικά με τη συμμετοχή του Mo Salah στο παιχνίδι της Liverpool.

Τα συμπεράσματα έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν εδώ και αρκετό καιρό, μόνο που παιχνίδι με παιχνίδι επιβεβαιώνονται και καταρρίπτουν την παραμικρή αμφισβήτηση ή καχυποψία.

Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ

Στον αγώνα απέναντι στους «Saints», o Αιγύπτιος κατάφερε να καταρρίψει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που πλησιάζει τις 2,5 δεκαετίες και δεν κατάφεραν να καταρρίψουν παίκτες όπως ο Michael Owen, o Fernando Torres, o Luis Suarez αλλά και άλλες δαπανηρές μεταγραφές επιθετικών όπως οι Christian Benteke και Andy Caroll.

Στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης με την Southampton, ο «Φαραώ» κατάφερε να πετύχει το 8ο προσωπικό τέρμα σε 12 αναμετρήσεις της Premier League, ενώ του πήρε μόλις 10 λεπτά για να κάνει αποκλειστικά δικό του το ρεκόρ.

Το ρεκόρ αυτό όπως αναφέρθηκε παραπάνω, διατηρείται από τον Δεκέμβρη του μακρινού 1993, με δράστη τον Robbie Fowler.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Robbie Fowler πέτυχε αυτό το ρεκόρ, ο Salah ήταν μόλις ενός έτους!

Ο Salah σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο
Ο Salah σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο

Ο Salah των ρεκόρ ή τα ρεκόρ του Salah;

Εκτός από το παραπάνω ρεκόρ, ο Salah ισοφάρισε την περσινή επίδοση του Coutinho, έχοντας πλέον πετύχει 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και βρισκόμαστα στα μέσα Νοέμβρη, τη στιγμή που ο Coutinho πέτυχε τα ίδια τέρματα μέχρι πέρυσι τον Μάιο, με τον Mane να ακολουθεί με 13 και τον Firmino με 12!

Αυτή η επίδοση καθιστά τον Salah τον πιο επιτυχημένο σκόρερ της Liverpool μετά τη φυγή του Luis Suarez το καλοκαίρι του 2014.

Κατάταξη των γκολ μετά τη φυγή του Suarez
Κατάταξη των γκολ μετά τη φυγή του Suarez

Αν πετύχει άλλο ένα γκολ, θα κάνει και αυτό το ρεκόρ αποκλειστικά δικό του. Ας θεωρήσουμε ότι αυτό έχει ήδη γίνει, καθώς συνεχίζει με σπασμένα φρένα!

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο στα παραπάνω στατιστικά, είναι πως ο Salah δεν είναι σέντερ φορ, κάτι που κάνει τα παραπάνω επιτεύγματα ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Πάνω και από τον King Kenny

Επειδή τα ρεκόρ είναι για να «σπάνε», υπενθυμίζουμε ότι ο Salah είχε σκοράρει 10 γκολ στα πρώτα του 16 παιχνίδια με το Liverbird στο στήθος, ξεπερνώντας και στην αντίστοιχη κατηγορία τον Kenny Dalglish, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει ουκ ολίγα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αιγύπτιο.

Δηλώσεις, δηλώσεις και ξανά δηλώσεις

Οι προσδοκίες του Jamie Carragher και να πετύχει ο Mo 25 γκολ, οι δηλώσεις του Dalglish αναφορικά με το πόσο «έδεσε» με την ομάδα, η αποθέωση και ο χαρακτηρισμός ως «φανταστικού» από Mane, η σιγουριά και η δικαίωση για την μεταγραφή από τον Klopp, καθώς επίσης και ο Gary Gillespie που δείχνουν πόσο έλειπε αυτός ο παίκτης από την ομάδα, είναι ένα δείγμα για το κατά πόσο ο Salah έχει κερδίσει τους πάντες γύρω από την Liverpool.

Ο Αιγύπτιος αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας, με το κόστος της να φτάνει τα 34 εκ. λίρες. Το αν υπάρχει απορία αναφορικά με το αν η μεταγραφή αυτή έχει ξεκινήσει ήδη την απόσβεσή της, οι αριθμοί (που σε πολλές περιπτώσεις δεν λένε την αλήθεια) και η αποδοχή που λαμβάνει, δίνουν αναμφισβήτητες απαντήσεις!

Κι εμείς είμαστε σίγουροι πως θα μας αναγκάσει να επανέλθουμε με μια νέα… ανασκόπηση κατορθωμάτων!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com