Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Θύμα του Salah (και) η Southampton!

Θύμα του Salah (και) η Southampton!

Salah vs Southampton

Με τον Adam Lallana και τον Joel Matip εκτός αποστολής, τους Coutinho – Mane στην αρχική 11άδα και τον Alexander-Arnold στην θέση του Joe Gomez, η Liverpool με τον συνήθη ύποπτο Mo Salah να την κερδίζει μόνος του και τον Coutinho να βάζει κι αυτός τη σφραγίδα του στον αγώνα.

Μισάωρος «ύπνος» και όπως πάντα… Salah για την Liverpool

Το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα, το πρώτο ημίωρο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας από την εμφάνιση των δύο ομάδων, με την Liverpool να δείχνει εμφανώς επηρεασμένη από την διακοπή για τις υποχρεώσεις των παικτών με τις εθνικές ομάδες, αλλά και την Southampton να έχει μηδέν τελικές μέχρι το 44ο λεπτό.

Πρώτη καλή φάση για την Liverpool στο 9ο λεπτό όπου ο Firmino βρέθηκε απέναντι από τον Foster, δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία, όπως και ο Alexander-Arnold σε δεύτερο χρόνο, ενώ το σουτ του Salah κατέληξε κόρνερ ενώ ήταν πλάτη στο τέρμα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο ίδιο λεπτό ο Salah από πολύ καλή θέση δεν αξιοποίησε την σέντρα ακριβείας το Mane και με άψυχο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα μακριά από την εστία της Southampton. Στο 24′ εκτέλεση φάουλ του Coutinho από αρκετή απόσταση, η μπάλα πηγαίνει αρκετά ψηλά πάνω από την εστία του Foster, ενώ λίγο νωρίτερα ο τερματοφύλακας των «Saints» είχε αποκρούσει δύο προσπάθειες των Wijnaldum αρχικά και στη συνέχεια του Coutinho, η οποία και κατέληξε κόρνερ.

Στο 31ο λεπτό, κόρνερ για την Liverpool, απομακρύνεται η μπάλα, κλέβει ο Firmino, η μπάλα καταλήγει έπειτα από πάσα του Wijnaldum στον Salah κι εκείνος με ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή ανοίγει το σκορ στο Anfield.

Για δέκα λεπτά δεν είχαμε κάτι το αξιοσημείωτο, μέχρι που από την μπαλιά του Coutinho, o Salah για ακόμη μια φορά κάνει αυτό που έχει βάλει στόχο φέτος. Να βγει πρώτος σκόρερ! 2-0 με πλασέ, νικώντας για 2η φορά τον Foster.

Με την συμπλήρωση 44 λεπτών, η Southampton κερδίζει φάουλ σε πολύ καλό σημείο, εκτελεί απευθείας και η μπάλα περνά μόλις δίπλα από το δοκάρι του Mignolet. Το φάουλ προήλθε από μαρκάρισμα του Lovren, τον οποίο ο Mike Jones παρατήρησε με κίτρινη κάρτα, προκαλώντας εκνευρισμό στο Anfield.

Salah - Southampton 2-0 στο ημίχρονο
Salah – Southampton 2-0 στο ημίχρονο

 

Salah ο… μεγαλοπρεπής ρέκορντμαν

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, ο Αιγύπτιος ισοφάρισε το ρεκόρ του Robbie Fowler με 8 γκολ στα πρώτα 12 ματς πρωταθλήματος, ενώ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έκανε δικό του το συγκεκριμένο ρεκόρ.

«Κλείδωσε» με Coutinho

Στο 53′ ο Firmino δε θα νικήσει τον Foster, έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Alexander-Arnold και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε πλασαριστά, η μπάλα έφτασε στον Alberto Moreno που από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα ψηλά. Στο 68′ ο Mane κόβει υπέροχα μέσα στην περιοχή για Firmino, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Foster, για να έρθει να σκοράρει ο Philippe Coutinho με το ριμπάουντ να κάνει το 3-0. Αμέσως μετά το γκολ γίνεται αλλαγή και στην θέση του μπαίνει ο Emre Can, ενώ 74ο λεπτό,στη θέση του Sadio Mane ο Alex Oxlade-Chamberlain και στο 80΄ θα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου ο Mohamed Salah για να εισέλθει ο James Milner. Στο 84′ ωραίος συνδυασμός Milner – Henderson – Firmino, με τον τελευταίο να σουτάρει έξω από την περιοχή και η μπάλα καταλήγει ξυστά από το δοκάρι.

Μια νίκη με ευρύ σκορ για την ομάδα μας, απέναντι σε μια ομάδα που δεν απείλησε ιδιαίτερα και διατηρήθηκε το 0 στην άμυνα.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com