Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Και με τον Sturridge τι θα γίνει;

Και με τον Sturridge τι θα γίνει;

Ο Daniel Sturridge αποτελεί εδώ και 2 με 3 χρόνια σημείο αμφιλεγόμενο ανάμεσα στους φίλους της Liverpool με τους περισσότερους να θέλουν να αποχωρήσει.

Για τους περισσότερους από αυτούς το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Κουράστηκαν με τους τραυματισμούς του, με την ελλιπή συνεισφορά του σε σχέση με άλλους παίκτες και με πολλά άλλα. Ποια είναι όμως η λύση στην περίπτωση του Άγγλου επιθετικού; Λευκή επιταγή στο να φύγει όσο όσο για να εκμεταλλευτούμε ένα μέρος της χρηματιστηριακής του αξίας;

Αν θέλετε τη γνώμη μου, δεν είναι λύση. Ούτε το πρόβλημα στην επίθεση της Liverpool λέγεται Daniel Sturridge. Το πρόβλημα που συνδέει τη Liverpool και τον Daniel Sturridge αυτή τη στιγμή είναι το ζήτημα του κατάλληλου  ρόλου μέσα στο όλο οικοδόμημα. Πρέπει όμως να βάλουμε όλες τις σκέψεις σε μία σειρά. Σκέψη πρώτη. Όλοι έχουμε δει την κλάση και το ταλέντο  του Sturridge. Συγκρινόμενο μόνο με τον Harry Kane αυτή τη στιγμή από «ντόπια» πράγματα στη θέση του 9 και σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση.

Δεδομένο δεύτερο. Ο Daniel είναι ένας από τους λίγους παίκτες στην ομάδα που λαμβάνουν εβδομαδιαίως τριψήφιο αριθμό αποδοχών. Σε μία ομάδα με σφιχτότατη πολιτική στους μισθούς των παικτών (δείτε Emre Can αλλά και πόσοι λαμβάνουν πάνω από 100.000 ακόμη και την εποχή των τρελών μισθών) εν αντιθέσει με τις City, United και Chelsea, τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον Άγγλο επειδή οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της ομάδας είδαν κάτι ξεχωριστό σε εκείνον. Και καλώς είδαν. Το αν αυτά τα χρήματα σήμερα είναι ανταποκρινόμενα στο ρόλο του Sturridge θα το εξετάσουμε παρακάτω.

Με 120.000 λίρες την εβδομάδα, o Sturridge αποτελεί από τα πλέον βαριά συμβόλαια της Liverpool
Με 120.000 λίρες την εβδομάδα, o Sturridge αποτελεί από τα πλέον βαριά συμβόλαια της Liverpool

Δεδομένο τρίτο. Ο Sturridge δυστυχώς έχασε τη δυνατότητα να είναι στους 7-8 καλύτερους επιθετικούς του κόσμου εξαιτίας του ιατρικού του δελτίου. Και δεν αναφέρομαι στα πολλά παιχνίδια που έχει χάσει έως τώρα. Αλλά στο ό,τι το σώμα του έχασε πράγματα. Την εκρηκτικότητα, τη γρήγορη κίνηση στην πλάτη της άμυνας , το καλό του πρώτο πάτημα. Μάλλον αυτά δεν γυρίζουν πίσω.

Δεδομένο τέταρτο. Ο Klopp δεν τον έχει στο μυαλό του ως τον βασικό επιθετικό της ομάδας αλλά ως το δεύτερο βιολί πίσω από τον Firmino. Είτε συμφωνούμε με την επιλογή του Klopp για τον Bobby είτε όχι έτσι έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Ο Sturridge στο rotation θα είναι ενδεχομένως βασικός είτε θα αγωνιστεί σε ματς που ο Klopp κοιτάζει να βρει λύση στον πάγκο του.

Δεδομένο πέμπτο. Ο Sturridge έδειξε ξανά πρόσφατα πως μπορεί να προσφέρει. Στο πρώτο του σουτ του στο τέρμα απέναντι στη Huddersfield άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος. Δεν με ενδιαφέρει αν έκανε γκάφα ολκής ο αμυνόμενος. Θυμηθείτε τι φάσεις έχανε η Liverpool τον προηγούμενο μήνα. Στο πρώτο του σουτ απέναντι στη Maribor ήταν ξανά στους σκόρερ. Έχει ακόμη το γκολ. Αυτό εν αντιθέσει με την εκρηκτικότητα δεν χάνεται.

Δεδομένο έκτο. Όπως όλοι οι Άγγλοι, θέλει και εκείνος να πάει στο Μουντιάλ. Η πρόσφατη κλήση του Tony Abraham αντ΄αυτού σίγουρα εξύψωσε το κίνητρο του παίκτη. Η επιλογή αυτή του Southgate μόνο καλό έκανε στη Liverpool και τον ίδιο. Ο Sturridge έχει ξανά πράγματα να δείξει και να παλέψει για τη θέση του τόσο στη Liverpool όσο και στην εθνική Αγγλίας.

Δυστυχώς χάσαμε τον Sturridge του 2013-2014
Δυστυχώς χάσαμε τον Sturridge του 2013-2014

Δεδομένο έβδομο. Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ένα καλοκαίρι ανακατατάξεων στην επίθεση της Liverpool αποτολμώ να εκτιμήσω. O Danny Ings πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα. Ο Divock Origi πρέπει να δείξει σπουδαία πράγματα στη Wolsfsburg για να κερδίσει τη θέση του. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι αυτό αλλά δεν το αποκλείω και πραγματικά το εύχομαι διότι σαν παίκτης έχει πολλά στοιχεία. Του λείπει η σταθερότητα και το κάτι παραπάνω. Ο Firmino θα ρισκάρω επίσης να να πω ότι δεν αποκλείεται (και θα ήθελα να το δω) να πάει στα χαφ όπως δοκιμάστηκε και στην προετοιμασία το περυσινό καλοκαίρι εφόσον αποχωρήσουν οι Can και Coutinho. Ο Solanke είναι ένας επιθετικός που μπορεί να εξελιχθεί τρομερά αλλά είναι ρίσκο κατ’εμέ η Liverpool να πέσει με τα μούτρα πάνω του και να κρεμαστεί από τα γκολ του. Η διαχείριση του Klopp θεωρώ πως είναι σωστή στον παρόντα χρόνο. Έπειτα είναι ο Sturridge και εύχομαι η απόκτηση ενός κλασικού στράικερ που θα χτιστεί η νέα Liverpool (Timo Werner με ακούς;!) . Ακόμη και να αποκτηθεί τέτοιος παίκτης που είναι ευχή όλων, χώρος για τον Daniel μπορεί να υπάρξει.

Χώρια του ότι είμαι φαν του Sturridge και δεν το κρύβω πιστεύω, πως ακόμη έχει ρόλο να παίξει στην επίθεση της Liverpool. Προφανώς και δεν μπορεί η Liverpool να βασιστεί σε εκείνον για το ρόλο του βασικού της επιθετικού ούτε να χτίσει την ομάδα ο Klopp γύρω του. Ωστόσο θεωρώ πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα να έχει έναν παίκτη με τόσο ταλέντο στα πόδια του ακόμη και για 20-25 λεπτά στο ματς ή ως πρώτη επιλογή στο rotation. Μία πολυτέλεια που η Liverpool θα αποφασίσει αν θέλει αν συνεχίσει να έχει. Ενδεχομένως μία αναπροσαρμογή συμβολαίου να ήταν η λύση. Δεν πιστεύω πως ο Sturridge είναι για το συμβόλαιό του στη Liverpool. Κάθε άλλο. Είναι η ομάδα που τον έφερε στον αφρό και τον καθιέρωσε και ποτέ δεν έδειξε δυσαρεστημένος σε αυτή ακόμη και όταν η «χρυσή του εποχή» πέρασε. Ο Sturridge θέλει να πετύχει η Liverpool και με εκείνον μαζί όπως ολοι οι υπόλοιποι. Αν συνεχίσει να αξιοποιεί το χρόνο του, ενδεχομένως τα όσα γράφω να γίνουν ακόμη πιο επίκαιρα. Εύχομαι να βρεθεί η καλύτερη λύση και ει δυνατόν εστί ο υγιής επί μήνες Sturridge να παραμείνει τμήμα του οικοδομήματος.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com