Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αντίστροφα ο χρόνος μετράει…

Αντίστροφα ο χρόνος μετράει…

Eπιμέλεια : Αντώνης Ψαριανός

Η ανανέωση του συμβολαίου του Emre Can είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μείζοντα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η διοίκηση της Liverpool τον προσεχή Ιανουάριο.

Ο Γερμανός μέσος διανύει τον τέταρτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή του έχουν πέσει στο «κενό».

Κρίνοντας από την παρουσία και την εξέλιξή του στο Anfield παρατηρούμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που χρειάζεται η ομάδα. Προσωπική μου άποψη, πως ο Can είναι αν όχι για ο καλύτερος, τότε ο δεύτερος καλύτερος κεντρικός χαφ που διαθετει ο Klopp. Ένας παίκτης box-to-box, με δυνατότητα στο σκοράρισμα. Δεν αμφισβητώ πως έχει κι αυτός τα σκαμπανεβάσματά του, παρόλα αυτά, είναι μια αξιόπιστη λύση, ειδικά με παρτενέρ τον Naby Keita. Όπως άλλωστε μετέδωσε κι ο αξιόπιστος James Pearce, o Klopp προόριζε τον χαφ της RB Leipzig ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό. Τα δεδομένα όμως φαίνεται να έχου αλλάξει.

Δυνατό τεστ για την FSG η ανανέωση ή οχι για τον Can
Δυνατό τεστ για την FSG η ανανέωση ή οχι για τον Can

Ο Can εμφανίζεται θετικός μεν στην ανανέωση του συμβολαίου του, όμως επιζητεί μια ρήτρα της τάξης των 90 εκ. ευρώ. Η διοίκηση για ανεξήγητους λόγους δεν δέχεται τον συγκεκριμένο όρο. Πιθανότατα θεωρεί πως η ρήτρα είναι αρκετά υψηλή, καθώς ούτε στον Coutinho δεν πρόσθεσαν ρήτρα τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Klopp θέλει στην ομάδα του τον Can, και νομίζω πως η διοίκηση θα πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία του Γερμανού για το καλό της ομάδας. Δεν είναι μόνο η αποχώρηση του Can, αλλά και το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα της επιλογής του για την επόμενη σεζόν. Δηλαδή, ένας παίκτης που ανδρώθηκε στην Liverpool, έχει προσφέρει, κι επρόκειτο να προσφέρει ακόμα περισσότερα θα αποχωρήσει χωρίς να εισπράξει η ομάδα ούτε ένα ευρώ.

Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος πως ο Γερμανός θα καταλήξει στην Juventus, όπως φημολογείται; Η Manchester City πιθανότατα θα μπει στο κόλπο, και δεν αποκλείεται να την ακολουθήσουν κι άλλες ανταγωνίστριες ομάδας του Νησιού (βλ. Manchester United). Μπορεί λοιπόν η Liverpool, με βάση τα τωρινά δεδομένα να αντέξει τριπλό κακό; Και να απωλέσει έναν πολύτιμο παίκτη του ρόστερ, και τσάμπα και να μετεγγραφεί σε ανταγωνίστρια ομάδα;

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για όλους. Δεν είναι μόνο πως η Liverpool χρειάζεται ενίσχυση τον Ιανουάριο, αλλά θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με Can. Απομένουν περίπου 50 ημέρες ως την 1η Ιανουαρίου και κάθε μέρα κυλά σε βάρος των «Κόκκινων».

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω πως δεν ειναι λογική μεγάλης ομάδας η απόλυτη στάση απέναντι σε έναν πολύτιμο ποδοσφαιριστή, περιμένοντας λόγω του δεσμού του με τον σύλλογο να υποχωρήσει και να ανανεώσει με τους δικούς σου όρους. Μες στις άκρες αυτήν την παραδοχή έκανε και ο Gerrard σε πρόσφατες δηλώσεις του. και περιμένει ο Γεμανός να ανανεώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όχι. Η διοίκηση θα πρέπει να δείξει και στον Klopp ότι μπορεί να κρατήσει έναν παίκτη που χρειάζεται, αλλά και στον παίκτη ότι τον σέβεται και θέλει να τον κρατήσει στον Anfield. Προσωπικά πάντως, δεν βλέπω φως στο άμεσο μέλλον και πιθανότατα θα πάμε σε μίνι-σήριαλ τον Ιανουάριο, χωρίς να υπάρχει κάνενας απολύτως λόγος…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com