Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Jurgen, έχουμε θέματα…

Jurgen, έχουμε θέματα…

Άρθρο του αναγνώστη της σελίδας, Αντώνη Ψαριανού

Διανύουμε την δεύτερη γεμάτη σεζόν του Jurgen Klopp στην Liverpool κι ο Γερμανός έχει αναμφισβήτητα, στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω του ύστερα από το κακό ξεκίνημα των Reds στην Αγγλία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο κομμάτι της νοοτροπίας ο Klopp δεν παρουσιάζει έως τώρα καμία εξέλιξη. Το Plan B απουσιάζει από τα παιχνίδια όπου οι ομάδες παρατάσσονται με εντελώς αμυντικό προσανατολισμό. Το συγκεκριμένο πρόβλημα υφίσταται από την πρώτη μέρα που πέρασε ο Γερμανός τις πύλες του Anfield ως και το πρόσφατο παιχνίδι με την Huddersfield, όπου χρειάστηκε ένα ατομικό λάθος προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Αυτά τα παιχνίδια είναι που δίνουν τίτλους, ή έστω την πρώτη τετράδα στην Premier League, και όσο δεν βρίσκεται λύση στις συμπαγείς άμυνες δύσκολα θα έχουμε υψηλές βλέψεις, τουλάχιστον στην φετινή σεζόν. Ύστερα, η επιθετική αφλογιστία. Ο Firmino μπορεί να σκοράρει μεν, δεν έχει ένστικτο του killer δε. Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνες στον Salah, από την στιγμή που είναι MVP της ομάδας ως τώρα, σκοράροντας ήδη 8 φορές σε 14 ματς. Ο Αιγύπτιος δεν έχει το εύκολο γκολ, αλλά δεν ήρθε για να βάλει 25 γκολ να «χτυπήσει» τους Lukaku, Aguero, Kane για το χρυσό παπούτσι. Πρόκειται για παίκτη που δημιουργεί φάσεις, δημιουργεί ρήγματα και πιθανότατα να βρει και τα δίχτυα σε ορισμένες φάσεις. Όπως ακριβώς ο Mane.

Όσον αφορά την άμυνα, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Τα λάθη έγιναν στην μετεγγραφική περίοδο. Ωστόσο δεν μπορώ να μην απορρήσω με το γεγονός πως ο Klopp άφησε τον καλύτερο αμυντικό της ομάδας (Sakho) να αποχωρήσει, χωρίς να πάρει κάποιον αντικαταστάτη. Για τον Van Dijk γράφτηκαν και θα γραφτούν πολλά, όμως δεν νοείται ένα κλαμπ σαν την Liverpool να μην μπορεί να βρει έναν κεντρικο αμυντικό που της αρμόζει. Δεν νοείται να παίζει βασικός ο Lovren κι o Klavan την στιγμή που όλες οι ανταγωνίστριες ομάδες για τον τίτλο έχουν -τουλάχιστον- δύο σκαλιά καλύτερους απ’ αυτούς. Και το σημαντικότερο όλων, δεν μπορείς να δίνεις 100.000 λίρες την βδομάδα στον Lovren όταν ο Alderweireld, ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών της Premier League, αμείβεται με 50.000 λίρες. Εξ αρχής θεωρώ λάθος κίνηση την εκτόξευση των αποδοχών του Κροάτη, τη στιγμή κιόλας που δεν δείχνει να αξίζει τέτοιο συμβόλαιο με τις εμφανίσεις του. Προσωπικά θεωρώ αντικειμενική λύση την πώληση των Lovren/Klavan και την απόκτηση ενός παίκτη με εμπειρία και ποιότητα να ζευγαρώσει τον Matip. Και να δούμε επιτέλους τον Gomez στη θέση του, κάτι που ίσως συμβεί με την επιστροφή του Clyne στο δεξί άκρο της άμυνας. Το δίδυμο Matip-Gomez θα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, καταθέτω ενστάσεις για ακόμη δύο παίκτες. Αρχικά, το κεφάλαιο Sturridge. Ο Άγγλος έχει χάσει εδώ και τρία χρόνια τον καλό του εαυτό, ωστόσο εξακολουθεί να στηρίζεται από την ομάδα και τον προπονητή. Ως πότε; Έχοντας έναν false-9 φορ και έναν που τραυματίζεται συνεχώς αφενός και αφετέρου είναι σκιά του εαυτού του πως θα βρει η ομάδα τα εύκολα γκολ; Ομολογώ πως η απώλεια του Lacazette με άφησε έκπληκτο το καλοκαίρι. Περνώντας στην δεύτερη ένστασή μου, ανοίγουμε μια μεγάλη συζήτηση: που οδεύουμε με τον Henderson?

Όσο φιλότιμος, παθιασμένος και τρεχαντήρι είναι ο αρχηγός εμφανίζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Φέτος σε πολλά ματς εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, ξεχωρίζοντας μόνο με Leicester (League Cup) και Huddersfield. Ίσως ήρθε η ώρα να καθίσει και λίγο εκτός. Δεν πιστεύω πως ένας τόσο βελτιωμένος παίκτης, box-to-box, ο Can, μένει εκτός και μάλιστα δεν του έχει προσφερθεί ακόμα νέο συμβόλαιο. Στην παρούσα φάση, θεωρώ πως το δίδυμο Keita-Can για του χρόνου θα δώσει άλλον αέρα στην Liverpool. Όσο για φέτος, θα έχει ενδιαφέρον και το δίδυμο Can-Milner.

Με μια πρώτη ματιά, ο Γερμανός έχει πολλά θέματα να λύσει. Φυσικά δεν τίθεται θέμα Klopp-out, ωστόσο, αν θέλει να πετύχει στην Liverpool θα πρέπει να γίνει λίγο πιο διαλλακτικός στις απόψεις του. Ειδικά η έλλειψη Plan B και τα αμυντικά κενά είναι εμφανή ακόμη και στον τελευταίο φίλαθλο των Reds κι είναι απορίας άξιο πως παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές τα τελευταία δύο χρόνια.

Η σεζόν δεν έχει χαθεί. Καμία σεζόν στην Premier League δεν χάθηκε από τον Οκτώβρη. Με την Huddersfield έγινε μια αρχή και θα πρέπει να συνεχιστεί η ανοδική πορεία, δυνατότητες έχει η Liverpool, όλοι διαπιστώνουμε πως υπάρχουν. Ο Klopp δεν συνηθίζει χειμερινές προσθήκες, όμως είναι μια καλή ευκαιρία να δείξει σημάδια υποχώρησης και με λίγη καλή θέληση ο Γενάρης να είναι πιο «ζεστός» από την καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com