Είσαι εδώ
Home > ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > Φταίει, αλλά όχι που.. βρέχει.

Φταίει, αλλά όχι που.. βρέχει.

Μπορώ πραγματικά να καταλάβω όσους τα έχετε βάλει με τον Κlopp. Δεν είναι άδικο καθώς αυτός «τρέχει» την ομάδα και αυτός πήρε και παίρνει τις αποφάσεις. Μέσα σε αυτό το κείμενο θα προσπαθήσω να σας δώσω να καταλάβετε το πόσο δύσκολο είναι το έργο του. Δεν πάω να τον βγάλω λάδι, το ξεκαθαρίζω. Απλά δεν νομίζω ότι για την βροχερή Αθήνα της 28ης Οκτωβρίου 2017, την ευθύνη την έχει ο Klopp.

Ο Γερμανός ήρθε στην ομάδα στις 8/10 του 2015, παίρνοντας μια Liverpool σε κακό χάλι και με παίκτες που δεν ταίριαζαν σε αυτό που ήθελε να κάνει.  Την πρώτη χρονιά κανείς δεν μίλησε -και θα ήταν άδικο- για την πορεία του στο αγγλικό πρωτάθλημα. Κατάφερε ωστόσο να πάει στον τελικό του Europa League, τον οποίο αδικαιολογήτως και έχασε.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματική ζωή δεν είναι….football manager, δυστυχώς, κανένας προπονητής σε καμία ομάδα στον πλανήτη δεν μπορεί να αλλάξει όλο το ρόστερ σε μία και μόνο σεζον, μας αρέσει ή όχι. Ακόμα και η Μilan που πήγε να το κάνει αυτή τη στιγμή χάνει και από την Juventus. Επέλεξε λοιπόν πέρσι να εμπιστευτεί κάποιους βασικούς παίκτες, και να κλείσει κάποιες τρύπες δίνοντας λίγα λεφτά σε 5-6 παίκτες οι οποίοι, τουλάχιστον πέρυσι σου έκαναν την διαφορά (βλ. Mane, Gini). Η ομάδα πέρσι ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχοντας χειρότερο ρόστερ από OΛΕΣ τις άλλες διεκδικήτριες του τίτλου. Παρόλα αυτά μέχρι να βγεί off ο καλύτερος παίκτης της ομάδας (Mane) χτυπούσε στα ίσα τον τίτλο, και δεν έχασε από καμία ομάδα του τοπ-8, αυτό μπορώ πολύ εύκολα να σας αναλύσω γιατί έγινε, φτάνει να το θέλετε και να το ζητήσετε γιατί θα γράψω… βιβλίο.

Αυτό επίσης είτε λέγεσαι Liverpool, είτε Coventry για την περσινή ομάδα, είναι επιτυχία. Ούτε εμένα μου αρέσει να λέω επιτυχία την τέταρτη θέση, αλλά είναι. Καθώς το ροστερ που δεν είχε επιλέξει 100% ο Klopp τερμάτισε παραπάνω από καλύτερα ροστερ, όπως η Man Utd (σορρυ που βρίζω).

Το καλοκαίρι ήθελε κάποιους παίκτες οι οποίοι θέλανε και οι ίδιοι να έρθουν, συγκεκριμένους παίκτες.  Αυτοί ήθελαν να έρθουν ξέροντας ότι καλώς ή κακώς θα είναι ηγέτες. Για αυτό και πείστηκαν. Για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε, οι παίκτες αυτοί αυτή την στιγμή δεν είναι στην ομάδα και ο ένας ΚΑΛΩΣ αποκτήθηκε για του χρόνου, ωστόσο ΚΑΚΩΣ δεν καλύφθηκε το κενό του από άλλους μέχρι τότε. Αν λοιπόν ο Klopp θέλει τον VVD, δεν θα πάρει άλλον, παίδες, ξεχάστε το. Πρώτον γιατί αυτός ο άλλος δεν θα έρθει στην Liverpool από την Chelsea ή την Real, δεύτερον γιατί αν κάποια περίπτωση ήταν τόσο αξιόλογη όσο του Ολλανδού θα την κοίταγε και τρίτον γιατί ο Klopp θέλει να επιλέγει προσεγμένα τους παίκτες του, μπορεί να είναι λάθος, αλλά έτσι δουλεύει. Από κει και πέρα είναι θέμα της διοίκησης. Η διοίκηση δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, οπότε ο Klopp δεν συμβιβάστηκε σε πιο κακή λύση, για μένα είναι σωστός, για άλλους όχι. Είναι αυστηρά στην κρίση του καθένα. Τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν πάντως έως τώρα.

Ο Klopp λοιπόν, με τον τρόπο που παίζει δεν βοηθάει την αμυντική του λειτουργία. Με το να είναι τα μπακ όλη την ώρα στο θεό ας πούμε, και για να καλύψουν στο transition να χρειάζονται γύρω στα 12 δευτερόλεπτ, φταίει, αλλά δεν φταίει που δεν ήρθε ο VVD. Φταίει που δεν έχει βελτιώσει ατομικά πολλούς παίκτες, αλλά δεν φταίει που ο Salah βάζει 1/10. Φταίει εν ολίγοις που ο Lovren παίζει βασικός, αλλά δεν τον έφερε αυτός και δεν πρέπει να τον τελειώσει όπως τον Sakho βγάζοντας τον άχρηστο, γιατί μόνο αυτόν έχεις. Το ότι δεν έχεις ένα κόφτη και παίζεις με τον Henderson, είναι εν μέρει ευθύνη του Γερμανού, αλλά ο ίδιος είχε ζητήσεις  half. Εγω πραγματικά δυσκολεύομαι πολύ να βρώ χαφ οι οποίοι θα μπορούσαν να σταθούν μελλοντικά ως ηγέτες στην Liverpool. Και οι κεντρικοί αμυντικοί οι οποίοι δεν παίζουν σε πιο δυνατές ομάδες αυτή τη στιγμή και μπορούν να μην είναι…Lovren είναι εξίσου λίγοι.

Μπορούμε λοιπόν να τον κατηγορούμε για πολλά πράγματα αλλά όχι για όλα. Γνώμη μου είναι πως ένας προπονητής που ως τώρα έχει προσφέρει αγωνιστικά, πρέπει να έχει πίστωση μέχρι να μην πάει άλλο. Και όσο είμαστε στον Νοέμβρη (σχεδόν), ε, πάει και άλλο. Από έξω είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε και να το παίζουμε έξυπνοι σε όλα, αλλά δεν ξέρουμε πολλά από μέσα, και θα πρέπει να σκεφτόμαστε πριν βρίζουμε και σιχτιρίζουμε έναν άνθρωπο για τα πάντα, γιατί πολλές φορές, είναι πολλά που ακόμα και εσύ φίλε μου Γιάννη από την κόκκινη Αγία Παρασκεύη, δεν τα ξέρεις όλα. Δεν γίνεται να βρίζουμε τον Klopp ακόμα και για το χαμένο πέναλτι χθες.

Τώρα για το ματς με την Huddersfield δεν θα πω τίποτα γιατί θεωρητικά ήταν εύκολο ματς. Το θέμα είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να αρχίσουμε να παίρνουμε τρίποντα που θα μας δώσουν ανάσες και θα μας βοηθήσουν να βγούμε πάλι Champions League.

Υ.Γ Έσπασε το σερί!!! 😀 (αυστηρά για γνώστες)

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com