Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γερή «Σπιρουνιά» στο Wembley

Γερή «Σπιρουνιά» στο Wembley

Ένα απόγευμα που απλά θέλει να ξεχάσει ο Jurgen Klopp και οι Reds εκτυλίχτηκε πριν λίγη ώρα στο Wembley. Μετά από 10 παιχνίδια αήττητη, η  Liverpool υπέκυψε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο στην Tottenham. H ομάδα του Mauricio Pochettino ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε και τα ανεκδιήγητα ατομικά λάθη των Reds, οι παίκτες των οποίων έβαλαν το χεράκι τους και στα τέσσερα γκολ των γηπεδούχων!

Αναλυτικά, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Jurgen Klopp. Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης και σε μία φάση που δεν μύριζε κίνδυνο,ο Trippier βρήκε εξαιρετικά τον Harry Kane στα δεξιά της περιοχής του Mignolet, τον οποίο έχασε εντελώς ο Dejan Lovren. Ο Άγγλος φορ ευνοήθηκε και από τις κόντρες κατά την έξοδο του Mignolet, κράτησε την ισορροπία του και κατάφερε να ανοίξει πολύ πολύ νωρίς το σκορ για τους Spurs, γεγονός ενδεικτικό για την συνέχεια. Η Tottenham χτύπησε ξανά μόλις 12 λεπτά αργότερα, καθώς μετά από ελεύθερο του Lloris, ο… MVP των γηπεδούχων, Dejan Lovren έπιασε αέρα στην προσπάθεια για κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Harry Kane, ο οποίος από εκτελεστής έγινε δημιουργός, δίνοντας έτοιμο γκολ στον Son για να κάνει το 2-0.  Με τους Reds σοκαρισμένους ο Son παραλίγο να ξαναχτυπήσει, αλλά το πλασέ του, πάλι μετά από λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Lovren, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Simon Mignolet.

Και κάπου εκεί ο Klopp αποφάσισε ότι είδε αρκετά από τον Κροάτη αμυντικό. Μόλις στο 31ο λεπτό έφερε από τον πάγκο τον Alex Oxlade-Chamberlain, ο οποίος πήγε στο κέντρο, στέλνοντας τον Joe Gomez ως σέντερ μπακ και τον Emre Can ως δεξί μπακ. Η Liverpool ισορρόπησε, ενώ λίγο πριν γίνει η αλλαγή, οι Reds πήραν και μία ψυχολογική ανάταση δια ποδός Mohamed Salah. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Henderson στην πλάτη της άμυνας των Λονδρέζων, τελείωμα με το δεξί (!) του Αιγύπτιου και το 2-1 έδωσε τις ελπίδες για επιστροφή των Reds στο παιχνίδι! Η ομάδα του Klopp ανέβηκε, όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την διάθεση και τα μέτρα που πήρε στο γρασίδι σε γκολ. Αντ’αυτού, ο (πολύ κακός) Emre Can έκανε φάουλ στον Dele Alli λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με την εκτέλεση του να διώχνεται άτσαλα από τον Matip στα πόδια του 21χρονου Άγγλου,  ο οποίος με σουτ έξω απ’την περιοχή πήγε πάλι στα 2 γκολ τη διαφορά, «κόβοντας» τα πόδια στους Reds, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία, δεχόμενοι ένα γκολ πάνω που άρχιζαν να ανεβαίνουν.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Klopp χωρίς περαιτέρω αλλαγές, ενώ δεν πήρε πολύ για να δούμε ΞΑΝΑ το ίδιο έργο. Στο 56ο λεπτό ο Simon Mignolet έδιωξε εντελώς λανθασμένα ένα στημένο των Σπιρουνιών, με την μπάλα να καταλήγει μετά από αναμπουμπούλα στον Harry Kane, ο οποίος έκανε 2 τα προσωπικά του τέρματα και 4 αυτά της ομάδας του. Game over. Η Liverpool είχε την μπάλα από τότε και πέρα, αλλά ήταν ανήμπορη να δημιουργήσει κάτι καλό. Στις ουσιαστικές φάσεις που έκανε, βρήκε απέναντί της έναν top class Hugo Lloris. Ο Γάλλος έσωσε πρώτα εντυπωσιακά ένα σουτ στην γωνία του από τον Philippe Coutinho, ενώ δεν είχε πρόβλημα να διώξει και με τα πόδια ένα κοντινό πλασέ του Salah. Ο ερχομός του Sturridge στο παιχνίδι στα 75 λεπτά αγώνα δεν άλλαξε πολλά και το τελικό σφύριγμα του Marriner βρήκε τους Reds ταπεινωμένους, όχι μόνο από έναν καλύτερο αντίπαλο, αλλά κυρίως από τον ίδιο τους τον εαυτό. Έτσι η απόσταση από την κορυφή μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς η Manchester City βρίσκεται στο +12. Στη  Liverpool πρέπει να ανασυνταχθούν, καθώς την επόμενη εβδομάδα υποδέχονται την Huddersfield Town,  η οποία έφερε μία μεγάλη νίκη επί της Manchester United χθες και σίγουρα δεν θα χαριστεί στους Reds, αν αυτοί συνεχίσουν τα δώρα.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com