Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο παρκαδόρος διώροφων λεωφορείων!

Ο παρκαδόρος διώροφων λεωφορείων!

Φυσικά και ο Mourinho, λατρεύει το 0-0 στο Anfield!

Είναι ιδιοφυία,γιατί μόνο μία τέτοια θα έπαιρνε μία ομάδα που κοστίζει πάνω από 500 εκ. λίρες -με τον πληθωρισμό, και θα την έκανε να παίζει όπως η West Brom!

Χρειάζεται να έχεις μυαλό για να το καταφέρεις αυτό!

Κανένας normal προπονητής δεν μπορεί να το κάνει. Πρέπει να είσαι special!

Και οι τακτικές του δεν ήταν και τόσο αποτελεσματικές αφού η Liverpool δημιούργησε πλήθος ευκαιριών στη μικρή τους περιοχή, σε αντίθεση με την περσινή σαιζόν, όταν το αφεντικό της Man United είχε παρκάρει το ελαφρώς πιο φτηνό, διώροφο λεωφορείο του στο Anfield!

Το τελείωμα των φάσεων φυσικά, για τους Κόκκινους, υστερεί ακόμα, αφού τους λείπει η αυτοπεποίθηση, αλλά ο Jose Mourinho μπορεί να θεωρηθεί ιδιοφυία, γιατί απλά έχει τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο!

Και είναι ιδιοφυία επίσης γιατί ο Martin Atkinson, δεν έδωσε πέναλτι στο φάουλ που έγινε στον Coutinho, στη μικρή περιοχή, όπως συνέβη και στον Salah στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνας! Και με την ευκαιρία, αρχίζεις και σκέφτεσαι. Τι πρέπει να κάνει η Liverpool για να κερδίσει πέναλτι? Κανένας δεν μπόρεσε να μαντέψει σωστά έως τώρα!

Η ιδιοφυία λοιπόν που λέγεται Jose Mourinho, μπορεί φυσικά να κερδίσει το Πρωτάθλημα με την «εξυπνάδα» του και μία ομάδα 500 εκ. λιρών!

Αλλά για το καλό του ποδοσφαίρου και αφού δεν πρόκειται να κερδίσει τον τίτλο η Liverpool-απ’ ότι φαίνεται, για φέτος, ας τον πάρει η City.

Τουλάχιστον ο Guardiola έχει μία ομάδα που κοστίζει επίσης 500 εκ. λίρες -με τιμές πληθωρισμού πάντα, αλλά μπορεί να παίξει μπάλα.

Η ιδιοφυία λοιπόν που λέγεται Mourinho, μπορεί να κερδίσει τον τίτλο, επειδή έχει ένα παλικάρι επιθετικό, τον Romelu Lukaku ο οποίος απέναντι σε μέτριες προς το καλό ομάδες, κοστολογείται στα 90 εκ. λίρες (στο Anfield πάντως ακούμπησε λιγότερες φορές τη μπάλα από τον Mignolet).

Αλλά μήπως αυτό δεν έκανε πάντα ο Jose? Η μεγαλύτερη ένδειξη της ευφυίας του είναι η επιμονή του να αγοράζει άσημους παίκτες και να χτίζει υπέροχες ποδοσφαιρικές ομάδες!

Ω ναι!

Είναι ιδιοφυία!

Στα δια ταύτα…

Ένας βαθμός δεν ήταν καλός για τη Liverpool, αλλά δεν είναι κι άσχημος, με δεδομένη την πίεση στην υποβάλλεται η ομάδα, μετά τις διαδοχικές ισοπαλίες.

Η αυτοπεποίθηση είναι ακόμα κάπως εύθραυστη, αλλά τουλάχιστον οι Κόκκινοι έδειξαν τα στοιχεία μίας καλής ομάδας που δημιουργεί ευκαιρίες.

Ναι, γνωρίζω τις επιφυλάξεις σας και τις απόψεις σας για το ποιος εκμεταλλεύεται αυτές τις ευκαιρίες, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα, και θα σας υπενθυμίσω πάλι τον τίτλο του άρθρου!

Η Liverpool, είναι όμως μία ομάδα που έχει παίξει ήδη με City, Arsenal, Man United, Sevilla και δύο αγώνες με την Hoffenheim και δεν έδειξε κατώτερη των περιστάσεων αν εξαιρέσουμε τον αγώνα στο Etihad, όπου όμως έπαιξε με 10 παίκτες.

Εννοείται ότι ο διαιτητής εκείνου του αγώνα θα μπορούσε και να μην αποβάλλει τον Mane.

Η Liverpool δεν κέρδισε λοιπόν τον αγώνα με τη United, αλλά λέει πολλά το γεγονός ότι ο Mourinho,η ιδιοφυία, έστησε την ομάδα του, σαν να είχε να αντιμετωπίσει τη Barcelona- ειδικά στο 2ο ημίχρονο.

Ακριβώς όπως πέρυσι η West Brom, στο Anfield, αμύνθηκε με όποιον παίκτη είχε διαθέσιμο και μαζικά, ενώ προσπάθησε να επιτεθεί με αντεπιθέσεις, σε ευθείες γραμμές!

Εξαιρετικά βαρετό το παιχνίδι τους!

Απ’ ότι φαίνεται ο Mourinho, καταφέρνει ως τώρα να μετατρέπει το κρασί σε νερό, αλλά η γεύση σπάνια προσφέρει ευχαρίστηση!

Υπήρξε δε στον αγώνα του Σαββάτου, μία εκπληκτική στιγμή, για την οποία θα μιλάμε για χρόνια στα εγγόνια μας-καθισμένα στα γόνατα μας, με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή!

Η Man United είχε ένα σουτ στο στόχο! Απίστευτη χαρά!

Αποτελεί πλέον κοινή εκτίμηση του φίλαθλου κοινού ότι ο Mourinho, η ιδιοφυία, είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ο καλύτερος προπονητής που έχει δει ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αιχμαλωτίζει τη φαντασία, κάνει τα παιδιά να θέλουν να τρέξουν στο κοντινότερο πάρκο και να κλωτσήσουν όχι μόνο μπάλες, αλλά δένδρα, βράχους, τα πάντα!

Έχει φθάσει το παιχνίδι σε νέα επίπεδα.

Έχει συναρμολογήσει μια ατμομηχανή των 500 εκ. λιρών για να περνά πάνω από Ferraris, και Porches ώστε να μη μείνει τίποτα πίσω από πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή.

Το έκανε και εκτός έδρας με τη Southampton, μόνο και μόνο για να δείξει την ευτυχία που νιώθει όταν «διαλύει» ομάδες της μέσης του βαθμολογικού πίνακα με τις σούπερ «καταστροφικές» του δυνάμεις!

Για να είμαστε δίκαιοι και ο Alex Ferguson ήρθε μερικές φορές στο Anfield και έκανε τα ίδια- παίζοντας μόνο του τον Rooney ,μπροστά από μία μέση γραμμή 5 παικτών, αλλά τότε η Liverpool ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Και βέβαια οι ομάδες του κατάφεραν σε εκείνους τους αγώνες να περάσουν τη γραμμή του κέντρου!

Αλλά είπαμε ο Mourinho είναι ιδιοφυία, έτσι δεν είναι? Τη στιγμή που μιλάμε εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια στη Βραζιλία τρέχουν στις παραλίες με δάκρυα χαράς στα μάτια για να δοκιμάσουν ποια- ποιος θα πετάξει πιο μακριά τη μπάλα στον Ωκεανό!

Ζούμε λόγω Mourinho σε εξαιρετικά ενδιαφέροντες ποδοσφαιρικά καιρούς και μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Burnley έρχεται στο Anfield με περισσότερες φιλοδοξίες από τη Man United!

Θα ευχαριστήσουμε λοιπόν τον Jose, που καταφέρνει και επεκτείνει τις δυνατότητες του μυαλού μας και μας δίνει πίσω το Όμορφο Παιχνίδι!

Ηλίθιοι σαν τον Pep Guardiola και τον Jurgen Klopp κάνουν ότι μπορούν για να το καταστρέψουν, προσπαθώντας να φτιάξουν ομάδες, βασισμένες στη γρήγορη πάσα, στη δημιουργία, στην εφευρετικότητα και στην κίνηση, ενώ εσύ Jose δείχνεις τον πραγματικό δρόμο , τον δρόμο του Phil Jones που προσπαθεί στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα να τη στείλει 60 γιάρδες μακριά- κάθε φορά!

Αν μας έλειψε κάτι πολύ απ’ αυτόν τον αγώνα ήταν επίσης η παρουσία του -Ψαλιδάκι με αγκωνιές Fellaini. Κρίμα ,γιατί με αυτόν στην παρέα ο αγώνας θα χαρακτηριζόταν ως ο πιο ιστορικός όλων!

Ίσως η Liverpool να έχασε ευκαιρίες υπέρ το δέον- ξανά, αλλά τουλάχιστον τις δημιουργεί.Και που θα πάει? Κάποια στιγμή θα γυρίσει η τύχη της. Θα σταματήσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας να γίνεται ο mvp του αγώνα, ο διαιτητής θα δώσει το νόμιμο πέναλτι και οι επιθετικοί μας θα ξαναβρούν ομαδικά τη φόρμα τους.

Το άρθρο βασίστηκε σε ανάλογο του Paul Tomkins των The Tomkins Times.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com