Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Να είμαστε θετικοί μετά από τέτοια εμφάνιση»

Klopp: «Να είμαστε θετικοί μετά από τέτοια εμφάνιση»

Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του παραχώρησε ο Jurgen Klopp μετά τη λήξη του σημερινού ντέρμπι της Liverpool με τη Manchester United.

To point των δηλώσεων του Γερμανού ήταν ότι οι παίκτες του είναι καλύτερα να αισθάνονται καλά μετά από μία τέτοια εμφάνιση, παρόλο που αυτή δε συνοδεύτηκε από δύο ακόμα βαθμούς.

Ακολουθούν κομμάτι-κομμάτι οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας μας.

  • Για το αν πιστεύει ότι η Liverpool προσπάθησε περισσότερο να τρέξει στο γήπεδο από τη United:

«Δεν το νομίζω αυτό οπότε δε θα το πω. Είναι προφανές νομίζω ότι είχαν μία πιο αμυντική προσέγγιση όμως αυτό είναι απόλυτα αποδεκτό. Μετά το παιχνίδι, μου φάνηκε σαν να ήθελαν ένα πόντο – φυσικά και αν μπορούσαν να πάρουν τρεις, θα το έκαναν, όμως εμείς θέλαμε τρεις. Οπότε αυτοί είναι χαρούμενοι ενώ εμείς όχι. Είναι απλό. Δε μπορείς να αμυνθείς εναντίον μας αν δεν τρέχεις. Τους είδα να τρέχουν αρκετά είναι η αλήθεια. Ήμασταν κυρίαρχοι, όπως πρέπει να είμαστε σε ένα εντός έδρας παιχνίδι. Είμαι εντάξει με την απόδοσή μας. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω την απόδοση της Manchester United.»

  • Για το αν η ομάδα του δημιούργησε αρκετές φάσεις ώστε να νικήσει:

«Ίσως δε δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις, όμως το πρόβλημα είναι ότι όλα όσα ρωτάτε πάντα υπογραμμίζονται με μία αρνητικότητα. Αν είχαμε κερδίσει στα τελευταία 5 παιχνίδια, σήμερα είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να κερδίσουμε και μπορούσε να είχε δοθεί υπέρ μας ένα πέναλτι, μία κόκκινη κάρτα και όλα τα σχετικά. Δεν τα καταφέραμε όμως, ξανά. Μπορείτε να γράψετε ο,τι θέλετε όμως εμείς πρέπει να μείνουμε θετικοί, και για μένα είναι εύκολο διότι η απόδοση μου δίνει λόγους να μείνω θετικός.»

«Τα αγόρια απέδωσαν και πάλι και έμαθαν πολλά από το τελευταίο παιχνίδι, προστάτεψαν την επιθετική μας κατάσταση κόντρα σε μία ομάδα που είναι εξαιρετική στην αντεπίθεση. Αν δεν προστατεύσεις τον Mkhitaryan, μπορεί να τρέχει από εδώ μέχρι το Manchester με τη μπάλα στα πόδια. Αμυνθήκαμε καλά και κόντρα στον Lukaku, παρότι είναι δύσκολο. Martial, Rashford, Young, απέναντι σε όλους τα πήγαμε καλά. Ήταν τέλειο; Μάλλον όχι, γιατί αλλιώς θα είχαμε κερδίσει. Όμως είχαμε τη μεγάλη φάση συν ένα πέναλτι…2-0. Όμως πιο αποτέλεσμα θέλεις κόντρα στη Manchester United; Δεν είναι πολλά τα παιχνίδια που κοιμούνται για 90 λεπτά και εσύ μπορείς να κάνεις όσα θέλεις. Αμύνθηκαν με 9 παίκτες μέσα και γύρω από την περιοχή, είναι απόλυτα ΟΚ αυτό.  Δεν το κρίνω. Απλά κάνει τη δουλειά μας λίγο πιο δύσκολη.»

«Όμως ξεπεράσαμε αυτά τα εμπόδια, παίξαμε ποδόσφαιρο, είχαμε σουτ, σέντρες, σέντρες στο πρώτο δοκάρι ενώ δεν ήταν κανείς στο πρώτο δοκάρι, σέντρες στο πρώτο δοκάρι ενώ δεν ήταν κανείς  δεύτερο δοκάρι ενώ δεν ήταν κανείς στο δεύτερο δοκάρι. Είναι η αλήθεια και έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δε μπορείς να αγοράσεις εύκολα γκολ, πρέπει να δουλέψεις για αυτά. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα αγόρια ήταν για άλλη μία φορά έτοιμα για αυτό, δεν μπορείς να το θεωρήσεις δεδομένο. Τους είπα μετά το παιχνίδι ότι όποιος επιλέγει τη Liverpool, διαλέγει το δύσκολο δρόμο. Δε μπορούμε να κερδίσουμε κάτι ευρισκόμενοι σε mood διακοπών. Δουλεύουμε πραγματικά σκληρά. Μου αρέσει πολύ το πώς χειρίζονται τα αγόρια την κατάσταση.»

«Μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα; Ναι. Ήταν πιθανό να τα πάμε καλύτερα σε αυτό το παιχνίδια από ότι τα πήγαμε; Δε νομίζω. Η δουλειά μου είναι να ζητάω αυτά που μπορώ να πάρω από τους παίκτες: Το να παίξουν τόσο καλά όσο μπορούν. Το έκαναν και συνεχίζουμε. Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν τραυματισμοί από το παιχνίδι, από όσο ξέρω. Μπορούμε να παλέψουμε ξανά την Τρίτη, μετά ξανά την Κυριακή, και ξανά μία βδομάδα μετά. Είναι καλό. Δεν είναι καλό μόνο όταν κοιτάζεις τον βαθμολογικό πίνακα και νομίζεις ότι ‘δε μπορούμε να κάνουμε αυτό και εκείνο πια’. Για μένα, μία ομάδα που μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια ήταν στο γήπεδό μας και αυτός δεν είναι ένας κόσμος που εμείς είμαστε έξω από αυτόν. Δεν είναι ότι παίζουμε σε διαφορετικούς πλανήτες, δεν είναι ότι οι αντίπαλοι είναι πολύ καλοί και εμείς δε μπορούμε να βρούμε την είσοδο του σταδίου. Είναι ΟΚ και προχωράμε.»

Αποτέλεσμα εικόνας για klopp post match

  • Στους ισχυρισμούς που έχουν γίνει ότι οι Reds έπρεπε να είχαν προσπαθήσει να γίνουν πιο επιθετικοί:

«Αν παρακολουθήσεις το παιχνίδι και έχεις ιδέα από ποδόσφαιρο, δε θα περιμένεις να δημιουργήσεις 20 φάσεις κόντρα στη Manchester United – είναι απλά απίθανο αυτό. Θα δείτε, η United δε θα χάσει πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν, οπότε το τι νομίζει ο κόσμος για μας όταν σκέφτεται ότι έπρεπε να τα πάμε καλύτερα επιθετικά, θέλει πολλή ώρα για να τους εξηγήσεις. Δε μπορώ να με απασχολεί αυτό, είναι όλα ΟΚ με τις προσδοκίες, μπορώ εύκολα να το αντιμετωπίσω και δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμείς έχουμε τις μεγαλύτερες των προσδοκιών. Η σεζόν δεν έληξε και το κύριο πράγμα που έχεις να κάνεις κατά τη διάρκειά της είναι να εξελίσσεσαι και να αποδίδεις.»

«Μέχρι τώρα, δεν πήραμε αρκετά πράγματα, είναι προφανές. Μπορείς να μας κατηγορήσεις και να πεις ότι συμβαίνει επειδή χάνουμε ευκαιρίες. Είμαστε υπεύθυνοι για αυτό, όμως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάχνεις φάσεις, και αυτό είναι που κάναμε για άλλη μία φορά. Νομίζω ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια μας είδαν ότι μπορούσαμε σε όλα να είχαμε κερδίσει, ακόμα και σε αυτό με τη Manchester City, που μπορεί να ακούγεται τρελό άλλα έτσι είναι. Οπότε είμαι ευτυχής με τη συνέπειά μας στις καλές αποδόσεις. Οφείλουμε να εξελιχτούμε ξανά, όμως από το τελευταίο παιχνίδι στο σημερινό βελτιωθήκαμε πολύ στο να προστατεύουμε τις δικές μας επιθετικές καταστάσεις.»

«Η Newcastle δεν έκανε πολλές αντεπιθέσεις, έκανε όμως περισσότερες από τη United σήμερα επειδή εμείς τα πήγαμε καλύτερα σε αυτές τις καταστάσεις. Βγάλαμε τους παίκτες-κλειδιά τους και τις αντεπιθέσεις τους εκτός παιχνιδιού και ήμασταν ακόμα αρκετά γενναίοι ώστε να δημιουργήσουμε φάσεις. Αν είμαστε ανόητοι, δημιουργούμε χωρίς προστασία και μετά ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε μία ή δύο επιπλέον ευκαιρίες, όμως θα ήταν ήδη 4-0 υπέρ της United πριν καλά καλά ξυπνήσουμε. Έτσι είναι η ζωή. Αν θέλεις να είσαι χαρούμενος σήμερα μπορείς να είσαι, όμως αν σκέφτεσαι ‘ΟΚ, ξανά δεν είναι και τόσο άσχημα, τότε μπορείς να είσαι σε αυτό το mood και να προχωρήσεις. Τώρα πηγαίνουμε στη Maribor, μετά παίζουμε με την Tottenham και μετά με τη Huddersfield.»

Αυτά είχε να πει ο Γερμανός. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων πάντως, θα λέγαμε ότι εδώ και καιρό η εμφανίσεις της ομάδας μας είναι από ένα επίπεδο και πάνω, όπως είπε και ο Klopp με άλλα λόγια.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com