Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τόσο «κότα»;

Τόσο «κότα»;

Σε ένα ματς που μετά από πάρα πολύ καιρό η άμυνα – αν και δεν πιέστηκε σχεδόν καθόλου- λειτούργησε άψογα, για ακόμη μία φορά όσες φορές χρειάστηκε να σπρώξουμε την μπάλα μέσα, φανήκαμε ανεπαρκής ή και άτυχοι στην τελική προσπάθεια.

Όχι δηλαδή ότι κάναμε και κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία από οργανωμένη προσπάθεια αλλά, πόσο σίγουροι είμαστε πως αν η ευκαιρία του Matip γινότανε ανάποδα, η μπάλα θα κατέληγε γκολ;

Και καλά να λέμε δηλαδή που δεν μας το έβαλε ο Lukaku, στην μοναδική ευκαιρία που έκαναν οι άλλοι σε όλο το παιχνίδι. Θα βγαίναμε και δαρμένοι δηλαδή. Από το τίποτα.

Liverpool - Manchester Utd 0-0
Liverpool – Manchester Utd 0-0

Ας βάλω όμως τα πράγματα σε μία σειρά. Αρχικά λίγο-πολύ όλοι περιμέναμε τι θα κατέβει να κάνει ο Mourinho στο Anfield. O Πορτογάλος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα στον κόσμο. Παρέταξε έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα με μοναδικό σκοπό να κόψει στην Liverpool το μοναδικό σημείο που υπερτερεί έναντι της ομάδας του, τους χώρους.

Είμαι αρκετά κυνικός στο ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και δεν θα με πείραζε να κάνω μία τελική-ένα γκολ σε κάθε ματς και να το παίρνω, από το να κάνω 40 τελικές και να έρθει το ματς 4-3. Ωστόσο, ρε Mourinho, έχεις καταντήσει πιο αηδία και από αυτό που γράφω, μην είσαι τόσο κότα ρε φίλε, αφού είσαι καλύτερος σαν ομάδα -έτσι λες-, παίξε λίγο, ανέβα μια στάλα, να σου πω εγώ…. (έτσι με βολεύει να γράφω, εσύ καλά κάνεις). Προφανώς δεν θα ρωτήσει κανέναν για το πως θα στήσει την ομάδα του, αλλά μην μας λες ότι είσαι καλύτερος και μου κατεβαίνεις σαν τη κότα μπροστά στην κατσαρόλα, γιατί είσαι δήθεν. Τι όχι;

Πέρα από αυτά το ότι δεν κυνηγάει το παιχνίδι φαίνεται ότι δεν βάζει τον Mata. Να περάσει μια πάσα στον Lukaku, που όσο απελπιστικά μόνος και αν ήταν, εμένα τον έτρεμε η ψυχή μου. Η μεγαλύτερή μας επιτυχία, ως ομάδα σήμερα, ήταν η εξαφάνιση του Mikhitarian πάντως, όχι του Lukaku, από κει θα πέρναγε η μπάλα για να πάει στον Βέλγο, και δεν πέρασε ποτέ. Λογικά κάτι κακό θα γίνει αύριο! 🙂

Απουσία του Mane, και με τον Coutinho να έχει φάει αρκετό ξύλο, o Gini προσπάθησε να γίνει ο extra παίκτης στην επίθεση μας παίρνοντας αρκετές φορές χώρους στον άξονα αλλά και στα πλάγια, ήταν ιδιαίτερα κινητικός, αλλά κακά τα ψέμματα καθόλου ουσιαστικός. Προσοχή, δεν εννοώ ότι ο Ολλανδός ήταν αρνητικός, κάθε άλλο, απλώς δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά. Και εκεί έχω την πρώτη ένσταση μου για τον Klopp, βάλε ρε χριστιανέ (είναι;) μέσα τον ΟΧ από την αρχή! Θα μου πείτε το κλασικό «καλύτερος είναι πάντα αυτός που δεν παίζει», μα τι περιμένεις να δώσεις κίνητρο σε ένα παίκτη ο οποίος είναι καινούργιος, δεν έχει προσφέρει ακόμα τίποτα, και ουσιαστικά αποκτήθηκε για να παίζει σε αυτή τη θέση;

Από κει και πέρα καλός στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν ο Henderson ωστόσο και αυτός δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά και γενικά στο δημιουργικό κομμάτι υστερεί πολύ μετά τους τραυματισμούς, παρατήρησα τουλάχιστον 3 λάθος επιλογές σε πάσες που τουλάχιστον οι 2, θα έδιναν σουτ στον Coutinho. Εδώ να προσθέσω ότι για μένα μία λάθος επιλογή στην πάσα,  είναι μία λάθος πάσα, δεν είναι το που κατέληξε η μπάλα, αλλά το κακό decision making, μπορεί ακόμα να κρίνει ένα παιχνίδι αυτό το πράγμα, αν κανείς βασιστεί στο φαινόμενο…..τσ, όχι αυτό δεν είναι για εδώ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ανάγκη να μείνει ο Can (βάλε το ρημάδι σου καλύτερα ρε παιχταρά) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ, ώστε μαζί με τον Keita του χρόνου να βελτιώσουν πολύ το επίπεδο του άξονα μας. Έχω γίνει γραφικός με τον Hendo αλλά δεν τον μπορώ άλλο. Με κούρασε πάρα πολύ.

Μακράν καλύτερος παίκτης του γηπέδου κατ εμέ ο Moreno. Τον Ισπανό κάτι τον έχει τσιμπήσει φέτος. Λίγα παραπάνω overlap θα ήθελα να δω ώστε να ανοίξει χώρους. Αλλά πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό σε τόσο κλειστή άμυνα; Πάρα πολύ καλός ήταν και ο Gomez, ο οποίος άφησε και την ψυχή του στο χορτάρι, Επιθετικά υστερεί πολύ όμως. Αμυντικά αψεγάδιαστoς, αλλά σε αυτό βοήθησε ότι κανένας από τους 2 (Gomez, Moreno) δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους ακραίους της United (σόρρυ που βρίζω). Αυτό έγινε καθώς όταν αμυνόταν η Man…..αυτή τέλος πάντων, το σύστημα μεταβαλλόταν στο να έχει 5 στην ευθεία στην άμυνα, και όταν ο Mikhitarian δεν γύριζε πιο πίσω γινόταν 5-2-3 που σημαίνει ότι ελλείψει Pogba, δεν είχε καθόλου εύκολο transition και γυρίζει κύκλος σε αυτό που έλεγα πιο πάνω για τα overlap. Ότι δηλαδή ναι μεν θα ήταν δύσκολο να σπάσει την άμυνα με overlaps, αλλά ίσως να ήταν και ακίνδυνο εφόσον οι άλλοι δεν είχαν εύκολο transition. Κατάλαβες; «Κατάλαβα» να λες…

Και το γαμώτο είναι ο τραυματισμός του Mane, γιατί αυτή η κατάρα; Γιατί αυτό το καταραμένο το μαύρο το σύννεφο πάνω από το κεφάλι μας; Μαύρο σαν αυτό που θα πω, αλλά αν είχε χτυπήσει ο Salah πχ, θα είχαμε κερδίσει. Καταλαβαίνετε όλοι νομίζω τον λόγο για τον οποίο το γράφω και απεύχομαι προφανέστατα κάτι τέτοιο, απλό παράδειγμα δίνω. Πόσο έλειψες και πόσο θα λείψεις ρε «σκύλε»; Έχει το απρόβλεπτο και το μάλιστα το γρήγορο απρόβλεπτο, και αυτό τον έχει κάνει τον καλύτερο στο είδος του, αλλά έχει και το finishing, εν αντιθέσει με τον Salah.

Μια που μίλησα για τον Salah, κάτι πρέπει να κάνει με το finishing. Πολλά χαμένα γκολ-Βαθμοί. Αυτό που κάνει σήμερα μετά την ευκαιρία του Matip, δείχνει την θολούρα που έχει στο τελείωμα ως παίκτης, και την ανάγκη του να βελτιωθεί σε αυτό. Το ίδιο κάνει και στο «Νεόκαστρο», όλοι στεκόμαστε σε αυτό που χάνει ο Sturridge, αλλά ρε αφάνα, βάλτα αυτά ρε αγόρι μου, μην γίνεσαι, μην πω τώρα…

Ωστόσο γενικά πάλι δεν σε ήθελε. Δηλαδή να πούμε μια φορά σε ένα παιχνίδι ότι σταθήκαμε και εμείς…τυχεροί, από πότε έχει να γίνει αυτό; Και συνήθως το αντίστροφο γίνεται πάντα. Προσωπικά πιο πολύ φοβόμουν ότι στο τέλος θα το φάμε, παρά ήλπιζα ότι θα το βάζαμε.

Βέβαια επειδή για μένα τύχη δεν υπάρχει, είναι θέμα ικανότητας. De Gea ρε παιδιά, δεν υπάρχει ο άνθρωπος. Αφενός αυτό που βγάζει δεν υπάρχει, αφετέρου για αυτό λέγεται De gea και όχι Kari..(γκούχου-γκουχου. Δεν είναι υπονοούμενο, κάτι κρυάδες έχω τώρα τελευταία).

Επίσης, ο Firmino, προσπαθεί αλλά δεν του βγαίνουν πολλά πράγματα ούτε στην δημιουργία φέτος, είναι κινητικός και παίζει πολύ έξυπνα, αλλά θέλει αυτό το κάτι παραπάνω, και του μπλοκάρει το μυαλό.

Από εδώ και στο εξής βέβαια πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον και χρειαζόμαστε βαθμούς, πρέπει η ομάδα να αφήσει πίσω την όποια κακή ψυχολογία και να αρχίζει να κερδίζει, ένα τρίποντο σήμερα θα ήταν βάλσαμο στην ψυχολογία, αλλά αρχής γενομένης από την Τρίτη, χρειαζόμαστε ΝΙΚΕΣ.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το παιχνίδι με την Tottenham θα είναι εντελώς άλλο. Ματς που η αμυντική σου λειτουργία, αν το ματς κρατήσει 96 λεπτά, πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και συνεπής τα 105.

Συνεχίζω να πιστεύω πως από την μέση και μπροστά αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει υπερποδόσφαιρο, και είναι θέμα χρόνου να το δούμε και στο χορτάρι, και ας λέει ο Γιώργος από το κατακόκκινο καματερό ότι ο Klopp δεν κάνει.

Υ.Γ. Έχουν σκεφτεί να διοργανώσουν αγώνα Connor Mcgregor vs Ashley Young;  Θα μου πείτε «μα αφού μόνο ο ένας από τους δύο, είναι παλαιστής», και σίγουρα δεν θα εννοείτε τον Connor.

 

 

Υ.Γ.1 Η διαιτησία ήταν ίσως η καλύτερη που είχαμε εδώ και χρόνια σε derby.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com