Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Ευθύνη μου, αλλά δεν μπορώ να σουτάρω απ’τον πάγκο!»

Klopp: «Ευθύνη μου, αλλά δεν μπορώ να σουτάρω απ’τον πάγκο!»

Για το θέμα των Reds με τα τελειώματα μίλησε στην συνέντευξη τύπου του ο Jurgen Klopp. O Γερμανός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τον Rafa Benitez και την πρώτη και τελευταία φορά που τον είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν αλλά και για την κριτική που δέχεται η ομάδα λόγω της μέτριας αρχής της στη σεζόν!

«Έχω συναντήσει μία φορά στο παρελθόν τoν Benitez, όταν ήταν προπονητής της Liverpool» είπε ο Klopp. «Κερδίσαμε 5-0 με τη Mainz! τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ελπίζω να το θυμάται! Συναντηθήκαμε στο μεταξύ άλλες 10-15 φορές σε διάφορες περιστάσεις και ήταν πάντα πολύ καλός. Είναι ενδιαφέρων άνθρωπος και πάντα ευχάριστος. Πάντα παραμένει συνδεδεμένος με την ομάδα, της εύχεται τα καλύτερα, όπως θα έπρεπε να είναι η κατάσταση μετά από έναν τόσο καλό πέρασμα από εδώ. Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι μιλήσαμε. Τον ξέρω καλύτερα από τους περισσότερους προπονητές της PL, αλλά δεν έχει κάποια ουσιαστική επίδραση στο παιχνίδι αυτό.»

Τι γίνεται με τα τελειώματα των Reds; «Μπορώ να τους πω κάτι για να τους κάνω πιο κυνικούς; Όχι. Αλλά πρέπει να προσπαθούμε. Ξανά και ξανά και ξανά. Πρέπει να μιλήσω στους Roberto και Salah για τις δύο χαμένες κεφαλιές και να τους πω ότι έπρεπε να το κάνουν αλλιώς; Πρέπει να μείνουμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Για την ώρα ο στόχος μας είναι να πηγαίνουμε καλύτερα απ’τον μέσο όρο. Δεν έχει νόημα να κριτικάρουμε το τελείωμα, το θέμα είναι να δημιουργείς. Είναι ευθύνη μου, αλλά δεν μπορώ να σουτάρω από τον πάγκο

«Δεν σημαίνει κάτι όλο αυτό σε σχέση με το παιχνίδι της Newcastle. Πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματά μας και να την σεβαστούμε. Είναι καλή ομάδα, οργανωμένη και άτυχη με την Brighton. Ξέρουμε την ποιότητά τους αλλά η κατάσταση είναι θέμα πόντων. Με την Sevilla και τη Spartak φάνηκε σαν ήττα ενώ δεν ήταν. Οι 11 πόντοι δεν είναι τέλειοι αλλά δεν σημαίνει ότι έχουμε χάσει επαφή με τις άλλες ομάδες!» τόνισε ο Klopp.

Επόμενο θέμα, ως λογική συνέχεια ήταν ποια είναι η στάση του στην κριτική που δέχεται αυτός και η ομάδα του: «Δεν με ενδιαφέρει η κριτική, μόνο η γνώμη των ανθρώπων.» απάντησε λακωνικά. «Αν οι σχολιαστές/δημοσιογράφοι ασκούν κριτική, το κάνουν επειδή είναι η δουλειά τους. Εάν οι άλλες ομάδες πετάνε, θα έπρεπε να τα παρατήσουμε και να πούμε «Ω Θεέ μου, θέλω ένα εισιτήριο διαρκείας για την Manchester United»; Δεν έχω πρόβλημα με την κριτική, μόνο όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας. Θέλω να ξέρετε πως δεν χάσαμε την ικανότητα μας να παίζουμε σε ένα βράδυ. Οι ομάδες του Manchester είναι εκπληκτικές, με σπουδαίους μάνατζερ, συγγνώμη που το λέω. Οι Chelsea, Tottenham και Arsenal βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας.» είπε ο Γερμανός τεχνικός.

Ο Carlo Ancelotti έχασε τη θέση του στον πάγκο της Bayern μετά την ήττα στο Παρίσι από την PSG για το Champions League και ο Γερμανός ρωτήθηκε για την άποψη του: «Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που με εκπλήσσουν περισσότερο, αλλά δεν ξέρω τους λόγους που το έκαναν στη Bayern. Είδα το παιχνίδι με την PSG, η ατομική ποιότητα έκρινε το παιχνίδι, αν και δεν ήταν μόνο αυτό το παιχνίδι που έκρινε την απόφαση, λογικά. Δεν είναι δουλειά μου. Ο Carlo είναι πολύ έμπειρος και αν θέλει να βρει ομάδα, θα το κάνει»

Ο Ben Woodburn κλήθηκε για άλλη μια φορά στην Ουαλία και ο Klopp δεν θα μπορούσε παρά να μην πει καλά λόγια για τον ταλαντούχο νεαρό. «Είναι φανταστικό. Είναι φοβερό παιδί και καταλαβαίνει που βρίσκεται. Είχαμε μία πολύ καλή κουβέντα, και μου είπε ότι όλα είναι καλά. Του αρέσει να προπονείται με εμάς και να παίζει με την U19 και την U23. Κάθε λεπτό το αξιοποιεί για να βοηθήσει κάθε ομάδα που καλείται να βοηθήσει.«

Επόμενη ερώτηση αφορούσε την επιστροφή του Coutinho: «Είναι πολύ καλό που τον έχω εδώ. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για την καλοκαιρινή κατάσταση, είμαστε επαγγελματίες και το δεχόμαστε όπως είναι. Δεν είχαμε ιδέα πως θα είναι μετά το τραυματισμό, αλλά είναι τελικά πολύ καλά. Η ομάδα, όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι  που επέστρεψε. Δεν υπήρχαν δύσκολες συζητήσεις, είναι επαγγελματίες.«

Τελειώνοντας, ο Klopp μίλησε για τους τραυματισμούς και την κατάσταση των Lallana/Clyne: «Kαι οι δύο είναι πολύ καλά. Ο Clyney έχει κάνει πολύ καλά βήματα και ο Adam είναι αρκετά καλά στην αποθεραπεία του – τρέχει και δεν έχει άλλο πρόβλημα. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι ο τένοντας να είναι τένοντας ξανά! Δεν έχουμε πισωγυρίσματα και σε σχέση με τους άλλους ποδοσφαιριστές, έχουμε μερικά χτυπήματα αλλά καμία απουσία» κατέληξε ο Γερμανός.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com