Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Όμορφο ποδόσφαιρο, μέτρια αποτελέσματα!

Όμορφο ποδόσφαιρο, μέτρια αποτελέσματα!

Για άλλη μία φορά τη φετινή σεζόν η ομάδα μας έπαιξε όμορφο και στρωτο ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές φάσεις αλλά δεν κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους λόγους της επαναλαμβανόμενης κατάστασης (που παύει να είναι σύμπτωση) και να αποδωσουμε τις ευθύνες..

Klopp:
Ο Γερμανός τεχνικός για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι προτίμησε να μην αγοράσει έναν κανονικό επιθετικό πρώτης γραμμής και να μείνει με βασική λύση την false 9 επιλογή του Firmino, εναλλακτική τον Sturridge και 3η (για φέτος) τον νεαρό Solanke (που αρχικά αποκτήθηκε για την U23 και απλώς έμεινε στην πρώτη ομάδα επειδή εντυπωσίασε στα φιλικά).

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να κάνει καταπληκτική δουλειά αμυντικά με τον τρόπο που πιέζει ψηλά, να είναι καλός με τη μπάλα και να δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του, αλλά killer επιθετικός ΔΕΝ είναι. Και δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις ομάδων που κατάφεραν να φτάσουν ψηλά χωρίς έναν κυνικο επιθετικό..

Ο Sturridge (όπως έχουμε αναφέρει αμέτρητες φορές) στα καλά του είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά υπάρχει αυτό το “αλλά”.. Με τόσους τραυματισμους τα τελευταία χρόνια έχει χάσει μεγάλο μέρος της εκρηκτικότητας και του ρυθμού που τον διεκριναν – στοιχεία τόσο απαραίτητα για κάθε ποδοσφαιριστη – πόσο μάλλον για έναν επιθετικό που ζει από τα goals..

Ο Dom Solanke πραγματικά έχει δείξει εκπληκτικά στοιχεία και πιστεύουμε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο ποδοσφαιριστη αν συνεχίσει να δουλεύει σωστά – θα ήταν όμως άδικο να πούμε κάτι περισσότερο τη δεδομένη στιγμή.

Αν ο Klopp λοιπόν ευθύνεται κάπου, είναι που επιμένει να παίζει χωρίς έναν κανονικό striker που θα σου προσφέρει τα απαραίτητα 20-30 goals τη σεζόν. Ίσως ευθύνεται και για την εμμονή του να παίζει ζώνη στα στημένα – αντε και για την υπερβολική (σε σχέση με την έως τώρα απόδοση) εμπιστοσύνη που δείχνει στον Loris Karius.
Είναι όμως πάρα μα πάρα πολύ άδικο να μην του αναγνωρίσουμε τα αμέτρητα θετικά που έχει προσφέρει. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να επαναλάβουμε τα ίδια και τα ίδια (κάθε οπαδός της Liverpool θα έπρεπε να γνωρίζει τι έχει φέρει γενικότερα ο Γερμανός στον σύλλογο). Θα μιλήσουμε όμως για την αγωνιστική εικόνα σε αυτόν τον πρώτο ενάμιση μήνα της φετινής σεζόν – η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, κυριαρχεί απόλυτα σε όλους τους αγώνες (πλην του άτυχου παιχνιδιού με τη Man City), δημιουργεί +20 φάσεις σε κάθε match και αποδεικνύει πόσο εξαιρετική δουλειά γίνεται στις προπονήσεις. Αυτή άλλωστε είναι και η κύρια δουλειά ενός manager – εκεί μπορούμε να κρίνουμε αν έχει δουλέψει σωστά ή όχι. Αν η ομάδα έπαιζε βαρετά, δεν είχε δημιουργία και τελείωνε τα παιχνίδια με τρεις φάσεις, τότε ναι να κατηγορουσαμε τον προπονητή – τώρα όμως θα πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Δεν γίνεται άλλωστε να μπει στο γήπεδο για να πάρει αυτός τις κεφαλιες στα στημένα, να τελειώσει αυτός τις φάσεις σε κενή εστία, ούτε να πει στους παίκτες του πως να βάζουν goal σε κατάσταση αντεπίθεσης τέσσερις με δύο (όπως έγινε χθες) – αυτά μαθαίνονται σε παιδική ηλικία.. και για να έχουν φτάσει αυτοί οι ποδοσφαιριστες να παίζουν στην Premier League και το Champions League θα πρέπει να τα έχουν διδαχθει σωστά από μικροί..

Παίκτες:
Οι παίκτες της Liverpool φαίνεται να έχουν κατανοήσει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό τι τους ζητάει ο προπονητής τους και όπως προείπαμε αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που κυριαρχούν στο γήπεδο. Γίνεται πραγματικά καλή ομαδική δουλειά στα περισσότερα σημεία, αλλά δυστυχώς υπάρχουν μερικά πράγματα που μας κρατούν πίσω – τα στημένα και οι λάθος αποφάσεις!
Για τα στημένα έχουμε μιλήσει πολλές φορές και μπορείτε εδώ να διαβάσετε το πιο πρόσφατο άρθρο μας εδώ. 
Το ίδιο είχαμε κάνει πρόσφατα και για τις λάθος αποφάσεις και μπορείτε να το δείτε εδώ .

Εν ολίγοις, όσο όμορφο ποδόσφαιρο και αν παίζουμε, όσες μαγικές ενέργειες και αν σκαρφιστουν οι Mane-Coutinho, όσα penalties και αν αποκρουσει ο Mignolet, αν οι παίκτες μας δεν καταφέρουν να γίνουν πιο κυνικοι σε άμυνα και επίθεση, ΔΕΝ θα μπορέσουμε να παίρνουμε όσο συχνά χρειάζεται τα θετικά αποτελέσματα που τόσο χρειαζόμαστε.
Όταν κερδίζουν στημένα οι αντίπαλοι θα πρέπει 19/20 φορές να καθαρίζουμε τις φάσεις με παθιασμενο και πειστικο τρόπο! Όταν κερδίζουμε εμείς τα στημένα θα πρέπει επιτέλους που και που να απειλούμε..
Όταν οι αντίπαλοι πάνε να βγάλουν αντεπίθεση θα πρέπει να τη σταματάμε με ή χωρίς φάουλ πριν γίνει επικίνδυνη.
Όταν πλησιάζουμε την εστία τους θα πρέπει να έχουμε την ψυχραιμία και την αντίληψη για τη σωστή τελική πάσα.
Όταν είμαστε μπροστά στο τέρμα θα πρέπει να βάζουμε τη μπάλα στο πλεκτο και μετά να συζητάμε τις επιλογές που είχαμε (που έλεγε και μια ψυχή)!!!

Εν κατακλείδι, οι αφορισμοι μακριά από εμάς! Η ομάδα σίγουρα δεν είναι τέλεια αλλά παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Αργά ή γρήγορα θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και θα έρθουν τα επιθυμητα αποτελέσματα που οι Reds ανά τον κόσμο ζητούν.. Μέχρι τότε ας στηρίξουμε τη Liverpool όπως μόνο εμείς ξέρουμε να κάνουμε – άλλωστε δεν έχουμε ξενερώσει 27 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, δεν έχουμε ξενερώσει βλέποντας με την κόκκινη φανέλα κάτι τυχαρπαστους τύπους, θα ξενερωσουμε τώρα που βλέπουμε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά; No way!!!

You’ll Never Walk Alone..

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com