Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι σωστές και οι λάθος αποφάσεις!

Οι σωστές και οι λάθος αποφάσεις!

Το χθεσινό παιχνίδι, ασχέτως του αρνητικου αποτελεσματος, μας δίνει τη δυνατότητα να βγάλουμε μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα..

1ο Συμπέρασμα: Σχεδόν Νέο Σύστημα!

Ο Klopp επέλεξε να παίξει για πρώτη φορά φέτος με το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Rodgers το 13-14, τότε που η ομάδα κόντεψε να πάρει το πρωτάθλημα. Μιλάμε για το 4-1-4-1 (ή ακόμη καλύτερα 4-1-2-2-1).

Ο Emre Can είναι το πεντακάθαρο αμυντικό χαφ που κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά στην άμυνα, καθαρίζει τις δεύτερες μπάλες, μπαίνει ανάμεσα στα δύο center backs προσδίδοντας μεγαλύτερη ασφάλεια και ταυτόχρονα ξεκινάει τις επιθέσεις της ομάδας από πολύ πίσω (με αυτόν τον τρόπο έβγαλε και την εκπληκτική ασίστ στον Salah). Είναι ακριβώς η ίδια δουλειά που έκανε ο Gerrard εκείνη την εντυπωσιακή σεζόν.

Ο Milner ως 8αρι είναι ο αντίστοιχος Hendo του 13-14. Δίνει βοήθειες αμυντικά, επιθετικά αλλά και στα πλάγια, ανάλογα με την περίσταση και δείχνει πολύ πιο συνεπής από τον Gini Wijnaldum που συνήθως ξεκινάει βασικός.

Ο Coutinho είναι ο Coutinho εκείνης της σεζόν! Παίζει στη θέση που του ταιριάζει (όπως και τότε), κουβαλάει μπάλα, οργανώνει το παιχνίδι, ψάχνει με περισσότερη λογική το σουτ αλλά και την καλή πάσα στην πλάτη της άμυνας.

Τέλος, ο Sturridge (όπως και ο Solanke) είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ επιθετικοί! Γεμίζουν την περιοχή, απειλούν συνεχώς και λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για τους συμπαίκτες τους – πράγματα που δεν κάνει ο -υπέροχος κατά τ’ άλλα – Firmino όταν αγωνίζεται ως false 9.

Κατά τη γνώμη μου αυτό το σύστημα με αυτούς τους παίκτες σε αυτές τις θέσεις ταιριάζει στη Liverpool – είναι ό,τι πιο ισορροπημένο έχει δοκιμάσει ο Klopp και θα πρέπει να γίνει ο μπούσουλας από εδώ και στο εξής.

2ο Συμπέρασμα: Λάθος Αποφάσεις!

Ο Γερμανός τεχνικός έχει σχολιάσει πολλές φορές τις λάθος αποφάσεις που παίρνουν οι παίκτες του στη διάρκεια του κάθε αγώνα. Φαίνεται πραγματικά σαν να κολλάει το μυαλό των παικτών και σε λίγα δευτερόλεπτα να γκρεμίζουν ότι κτίζουν για 90′. Ναι μεν τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά το να αφήνεις τον παίκτη σου αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή για να ντουμπλάρεις αχρείαστα τον συμπαίκτη σου (όπως έκανε ο Klavan στη φάση του goal) είναι κάτι που δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης – δεν χρειάζεται κανένας Klopp να του το διδάξει – το γνωρίζει από 5 χρονών…

Κι επειδή 19/20 οπαδούς της ομάδας μας κατηγορούν για όλα την άμυνα, θα ήθελα να κάνω τον αιρετικό και να αναρωτηθώ πόσο πετυχημένη μπορεί να θεωρείται μία επίθεση που δημιουργεί 20-30 φάσεις για να σκοράρει 1-2 goals.. Η ίδια έλλειψη συγκέντρωσης και αδυναμία να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, που υπάρχει στην άμυνα – υπάρχει και στην επίθεση. Όπως οι αμυντικοί χάνουν μια μονομαχία, έτσι και οι επιθετικοί αδυνατούν να βγάλουν μια καλή πάσα ή να κάνουν ένα σωστό τελείωμα και η ομάδα πληρώνει εξίσου και τις δύο αυτές αδυναμίες.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η σημαντικότερη δουλειά του Klopp και των συνεργατών του είναι να διδάξουν στους παίκτες τα συστήματα και να τους δείξουν όλους τους πιθανούς τρόπους για να επιτεθούν και να αμυνθούν σωστά. Από την αρχή της σεζόν φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο τακτικό κομμάτι – η Liverpool έχει κυριαρχήσει σε όλους τους αγώνες (πλην του άτυχου παιχνιδιού με τη City), έχει την κατοχή και δημιουργεί αμέτρητες επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό που πληρώνει η ομάδα είναι οι λάθος αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση. Αυτό λοιπόν είναι το σημείο στο οποίο θα πρέπει να βελτιωθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας – θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένοι και κυρίως πιο ΚΥΝΙΚΟΙ. Αυτά είναι άλλωστε τα στοιχεία που διαφοροποιούν έναν πολύ καλό παίκτη από έναν ΜΕΓΑΛΟ παίκτη. Σχεδόν οι πάντες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μπορούν να διδαχθούν μερικά συστήματα και να τρέχουν γρήγορα και ασταμάτητα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτοί οι λίγοι όμως που καταφέρνουν και παίρνουν σχεδόν πάντα σωστές αποφάσεις, είναι και αυτοί που κρίνουν παιχνίδια και τίτλους.. Θα πρέπει να μπορούν λοιπόν να αντιληφθούν πότε θα πρέπει να κάνουν τάκλιν, πότε θα πρέπει να κάνουν φάουλ, πότε θα πρέπει να πασάρουν και πότε θα πρέπει να σουτάρουν. Και αν συμβεί αυτό ΔΕΝ θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Η Liverpool είναι γεμάτη από νέα παιδιά που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Θα καταφέρουν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο και να εκπληρώσουν τις προσδοκίες μας; Αυτό θα φανεί στις τέσσερις γραμμές – ως τότε όμως ας τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις..

YNWA

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com