Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Αποσύρεται ο José Enrique και μιλάει για τον τραυματισμό του

Αποσύρεται ο José Enrique και μιλάει για τον τραυματισμό του

Ο José Enrique ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τους αγωνιστικούς χώρους, σε ηλικία μόλις 31 ετών. Ο Ισπανός πρώην αριστερός μπακ της Liverpool αποκτήθηκε το 2011 από την Newcastle United, όμως ένα πρόβλημα που απέκτησε στο γόνατο ουσιαστικά κατέστρεψε την καριέρα του, επιτρέποντας του να σημειώσει μόλις 21 συμμετοχές με την Liverpool στα τελευταία τρία χρόνια του στον σύλλογο. Ο ίδιος, σε συνέντευξη του στην Marca, μιλάει για τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια του στο Merseyside λόγω του προβλήματος στο γόνατο.

«Κάτι που υποτίθεται πως θα κρατούσε τρεις μήνες, με άφησε εκτός για δύο χρόνια. Είδα πέντε γιατρούς στην Αγγλία, αλλά δεν βρήκαν το πρόβλημα. Ακόμα δεν είμαι εντελώς καλά, σωματικά και ψυχολογικά» αναφέρει ο Ισπανός, με την συνέχεια να είναι ακόμα πιο άσχημη.

«Δεν μπορούσα να παίξω χωρίς φάρμακα, δεν μπορούσα καν να προπονηθώ. Ήταν δύσκολο, ήταν απελπιστική η κατάσταση. Καμιά φορά ζαλιζόμουν στην προπόνηση από τα φάρμακα. Μετά από κάθε παιχνίδι, το γόνατό μου πρηζόταν σαν μπάλα και δεν μπορούσα να περπατήσω για τρεις μέρες. Με πονούσε, αλλά οι γιατροί επέμεναν τόσο πολύ στο ότι είναι ψυχολογικό το πρόβλημά μου, που στο τέλος το πίστεψα κι εγώ»

Ως αποτέλεσμα, ο Enrique έμεινε χωρίς θεραπεία για όλη την εβδομάδα πριν το παιχνίδι με την Crystal Palace τον Νοέμβριο του 2013. Αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, ενώ στην υπόλοιπη χρόνια έπαιξε μόνο 29 λεπτά. Η πτώση έδειχνε να μην έχει τέλος. Ο ίδιος θυμάται την τελευταία προπόνησή του πριν από εκείνο το παιχνίδι.

«Τελικά κατάφερα να προπονηθώ μόνο την Παρασκευή και βγήκα στην προπόνηση για 15 λεπτά χωρίς φάρμακα και μπορούσα να τρέξω μόνο ευθεία, δεν μπορούσα να στρίψω» 

Έπειτα, ο Enrique ταξίδεψε στην Ισπανία για να κάνει εγχείρηση, όμως παραδέχεται πως δεν ήταν ποτέ το ίδιο, για το σώμα του και για τον ίδιο.

«Ήταν απογοητευτικό. Έπαιζα για τρεις μήνες με κατεστραμμένο μηνίσκο. Απέδρασα στην Ισπανία, επειδή δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω. Πέρασα άθλια. Με επηρέασε πολύ, επειδή ήθελα να παίξω και δεν μπορούσα. Είχα κρίσεις άγχους και φώναζα «Τι πήγε στραβά μαζί μου;». Δεν μπορούσα να καταλάβω» 

Μιλώντας για την τελευταία του χρονιά στην ομάδα, υπό τον Klopp, είπε πως ήταν απαίσια, όμως βρίσκει ένα παυσίπονο στην ανάμνηση του τελευταίου του παιχνιδιού ως βασικός· και θα είναι πάντα ευγνώμων στον Klopp για εκείνη την μέρα.

«Οι χειρότερες μέρες μου ήταν την τελευταία χρόνια, ενώ ήμουν καλά και μπορούσα να παίξω μερικά παιχνίδια, όμως ο Klopp ήταν ειλικρινής μαζί μου. Ο Klopp μου έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο «αντίο» μου στην Liverpool, και θα του είμαι πάντα ευγνώμων για την τιμή που μου έκανε» 

Κλείνοντας την αναδρομή στις μέρες του στο Merseyside, αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποσυρθεί, και η απλότητα του λόγου που τον ώθησε σε αυτή την απόφαση δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος του πόνου που πέρασε ο José.

«Θέλω να είμαι ένας μεγαλύτερος άνθρωπος που περπατάει, όχι κουτσός» 

Και μεις είμαστε σίγουροι πως πλέον ο πόνος που πέρασε θα φύγει μακριά, και θα μπορέσει να ανασαίνει ελεύθερα. Καλή συνέχεια στην ζωή σου, José Enrique!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com