Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Southgate: «Δεν μπορούμε να τους ανακαλύψουμε όλους!»

Southgate: «Δεν μπορούμε να τους ανακαλύψουμε όλους!»

Για την περίπτωση των Άγγλων παικτών με διπλή υπηκοότητα ρωτήθηκε ο τεχνικός των «Τριών Λιονταριών», Gareth Southgate. Αφορμή δεν ήταν άλλος από τον Ben Woodburn! Το παιδί-θαύμα της Liverpool και του Ουαλικού ποδοσφαίρου, έκανε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να τον αποθεώνει όταν σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο πρώτο του παιχνίδι με τους «Δράκους» της Ουαλίας, γκολ που χάρισε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του στο δρόμο για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Woodburn, ο οποίος κατάγεται απ’την πλευρά της μητέρας του από την Ουαλία (ο πατέρας της είχε γεννηθεί εκεί) , επέλεξε τους «Δράκους» έναντι των «Τριών Λιονταριών» και τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως θα είναι μία μεγάλη απώλεια για την ομάδα των Άγγλων. Ο Southgate όμως υποστήριξε πως δεν μπορούσε να κάνει και πολλά αυτός και η ομοσπονδία για να πείσει τον Woodburn, αλλά και άλλα παιδιά με παρόμοια διπλή υπηκοότητα, να διαλέξουν να εκπροσωπούν την Αγγλία.

O Woodburn στιγμές μετά το πρώτο του γκολ με την Ουαλία

«Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν δύο υπηκοότητες και είναι όλο και πιο δύσκολο να τα ανακαλύπτουμε όλα! Δεν μπορείς να διαλέξεις τους πάντες στις νεαρές ηλικίες» τόνισε ο Southgate.

«O Woodburn είναι ένα απ’τα παιδιά που έκανε προπόνηση μαζί μας σε κάποια απ’τα κλιμάκια, όμως κάποιες απ’τις χώρες μπορούν να τους ανακαλύψουν σε μικρότερη ηλικία και φυσικά αυτό έχει μία ιδιαίτερη σημασία σε κάποια απ’τα παιδιά. Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα κάποια απ’αυτά να νιώθουν ότι η καρδιά τους δεν ανήκει μόνο στην Αγγλία, οπότε εκεί εμπίπτει το στοιχείο της προσωπικής επιλογής και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο, όπως και να χει» κατέληξε ο Southgate.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com