Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «I knew this would be on the cards»

«I knew this would be on the cards»

To κείμενο αυτό γράφεται ενόσω το ημερολόγιο δείχνει 5 Σεπτεμβρίου. Η μεταγγραφική περίοδος τελείωσε. Το ίδιο και το καλοκαίρι (ημερολογιακά τουλάχιστον). Οι παλμοί της καρδιάς επανήλθαν σχεδόν σε όλους σε κανονικούς και υγιείς ρυθμούς μετά από ένα ταραχώδες καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που δεν προμηνυόταν αλλά έγινε δύσκολο εξαιτίας του ντόρου γύρω από το όνομα του Philippe Coutinho και το διαφαινόμενο σίριαλ που δημιούργησαν κάποιοι στο μυαλό τους και έπειτα στις ιστοσελίδες τους. Διότι δεν ήταν ποτέ ένα σίριαλ. Ήταν μία μεγάλη φούσκα που θα έσκαγε μόλις έκλεινε το μεταγγραφικό παράθυρο.

«Ι knew this would be on the cards, I knew you wouldn’t fall» λένε οι αγαπημένοι μου Arctic Monkeys στο επίσης αγαπημένο μου «Οne for the road». Και έτσι έγινε. Καταλαβαίναμε σαν liverpool.gr τι θα συνέβαινε (με εξαίρεση το transfer request που ξάφνιασε άπαντες στην ομάδα διότι δεν συμβάδιζε με τα όσα είχε διαμηνύσει ο Coutinho off the record) και σας τα μεταφέραμε. Αλλά για όλα αυτά ο πολύ καλός φίλος και συνεργάτης Σταύρος Μπέκας έγραψε εξαιρετικά και εύστοχα πριν λίγες μέρες οπότε δεν υπάρχει λόγος να αναλωθούμε ξανά . Έτσι η Liverpool δεν «έπεσε» από αυτό που έλαβε απόφαση να κρατήσει αυστηρά σαν γραμμή και ο Coutinho είναι ακόμη παίκτης της ομάδας. What about now όμως ; (για να ενισχύσουμε το μουσικό υπόβαθρο του κειμένου).

Ας πάμε όμως να δούμε τι έρχεται από εδώ και πέρα. Δεδομένο πρώτο. Ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί άλλο να προσποιείται πως πονάει η πλατούλα του. Διότι αγωνίστηκε με τη Βραζιλία. Και σκόραρε κιόλας. Ως «δια μαγείας» (διότι δεν είμαστε αφελείς σε τέτοιο βαθμό) ο Coutinho διαγνώστηκε 100% έτοιμος να παίξει για τη Selecao και ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας για να μαζέψει τα…αμάζευτα είπε πως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από τις αρχές Αυγούστου ο παίκτης ήταν απόρροια άγχους. Εκπληκτικά αγχολυτικά έλαβε τότε.

Δεδομένο δεύτερο. Ο παίκτης κατάφερε να στρέψει τη συντριπτική πλειοψηφία της κερκίδας εναντίον του. Αυτό είναι και το μεγαλύτερό του λάθος. Πέρα από αυτό όμως, είναι λογικό και ο Jurgen Klopp, ο οποίος παρουσιαζόταν σκασμένος από το ρεπορτάζ πολύ κοντά στην ομάδα με τα όσα έκανε ο ποδοσφαιριστής του, να μην τον εμπιστεύεται άμεσα όπως πριν. Ό,τι αντίθετο και αν διαδίδει. Είναι ανθρώπινο και δεν είναι επιστημονική φαντασιία. Όταν διαμηνύεις πως δεν θα πιέσεις για καμία μετεγγραφή και κάνεις όσα κάνεις στη συνέχεια, δεν μπορείς να απαιτήσεις να σε αντιμετωπίζουν σαν να είναι όλα μέλι-γάλα. Είναι τέτοιος όμως ο χαρακτήρας του Kloppo και το κλίμα οικογένειας που επιθυμεί στη δουλειά του που θα καταπιεί πράγματα παρότι είναι εγωιστής. Δεν θυσιάζει τη συλλογικότητα για τίποτε, πιστέψτε με.

Δεδομένο τρίτο. Ο Coutinho όσο και να μας πίκρανε, όσο και έκανε κάποιους να νιώθουν προδομένοι και όσα και αν έχει ακούσει από το κάθε φίλαθλο της ομάδας ξεχωριστά, παραμένει ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Ένας φανταστικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Κατά τη γνώμη μου ο πιο ταλαντούχος της υπάρχουσας ομάδας παρότι αυτό δεν τον καθιστά αυτόματα πιο κομβικό από τον Sadio Mane για παράδειγμα. Άλλο το πρώτο και άλλο το δεύτερο. Παραμένει ένας παίκτης που έρχεται από την πλέον ώριμη χρονιά του και την πλέον σταθερή (αν και όχι ακόμη στο απαιτούμενο επίπεδο) και παραμένει ένας παίκτης με τα καλύτερα χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά του. Παραμένει ένας παίκτης κεντρικότατος στην ομάδα που μόνταρε όλο το καλοκαίρι ο Jurgen Klopp. Αυτό όμως τον καθιστά αυτόματα βασικό όταν έρθει η ώρα να αγωνιστεί ξανά;

Δεδομένο τέταρτο. Ενώ εκείνος έλειπε, οι υπόλοιποι έκαναν τα πάντα για να παραμείνει η απουσία του ένα στοιχείο που δεν μετρούσε. Πέντε παιχνίδια τον μήνα Αύγουστο, 4 νίκες, 1 ισοπαλία και ενεργητικό 14 γκολ. Καθόλου άσχημα για αρχή της σεζόν έτσι; Ο Can δεν γίνεται απλά να βγει από την ενδεκάδα ενώ ο «κρύος» Coutinho θα πρέπει να αποβάλλει από το αρχικό σχήμα τον εκπληκτικό (όταν θέλει και πάει και το παιχνίδι) με Hoffenheim και Arsenal , Wijnaldum. Δεν αναφέρουμε την επιθετική τριάδα διότι αφενός ο Coutinho και στην προετοιμασία ενσωματώθηκε ευτυχώς στις επιλογές του κέντρου και αφετέρου διότι η τριάδα Man-Firmino-Salah απλά ΔΕΝ σπάει μέχρι νεωτέρας. Σε όλα αυτά συνυπολογίστε πως πλέον υπάρχει και ο Oxlaide Chamberlain που θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις να είναι βασικός στο χώρο του κέντρου(πρωτίστως και όχι αποκλειστικά βεβαίως). «Ευτυχώς» Φίλιππε για σένα είναι τραυματίας και ο Adam Lallana.

Δεδομένο πέμπτο. Η σεζόν που έρχεται είναι πολύ μεγάλη. Ειδικά όσο θα τρέχουν παράλληλα 4 κατ΄ευχήν ή 3 διοργανώσεις. Ο Coutinho φυσικά και δηλώθηκε τόσο στη λίστα για το Champions League όσο και στην 25αδα της Premier League. ΟΛΟΙ όσοι είναι διαθέσιμοι θα χρειαστούν οπότε ούτε λόγος για έναν παίκτη που έχει λαμβάνειν εβδομαδιαίως από τον τραπεζικό του λογαριασμό 150.000 λίρες.

 

Ο Coutinho αμέσως μετά το αυριανό παιχνίδι ανάμεσα στην Κολομβία και τη Βραζιλία παίρνει για πρώτη φορά το αεροπλάνο της επιστροφής για το Melwood μετά το ναυαγίο της μετεγγραφής των ονείρων του.  Δεν θα ήθελα σίγουρα να είμαι στη θέση του όταν θα αντικρύσει τον Klopp για πρώτη φορά. Θα ήθελα όμως να τον δω ξανά να δίνει τα πάντα για τη Liverpool. Κάτι που πιστεύω πως θα κάνει διότι πλην όλων των άλλων αγαπά το να παίζει.. Αυτό είναι και το μόνο «εισιτήριο» προς την αποκατάσταση της  τρωθείσας πλέον σχέσης του με τον κόσμο της Liverpool, να δώσει τα πάντα για το έμβλημα με το liverbird.  Δεν έχω απαίτηση να σκοράρεις 30 γκολ όπως ο Suarez διότι δεν μπορείς να το κάνεις μάλλον. Έχω απαίτηση όμως να τιμήσεις (και) τα διόλου ευκαταφρόνητα χρήματα που λαμβάνεις. Και κάτι μου λέει πως θα το κάνεις εν καιρώ. Ας τραβήξουμε μία γραμμή σε όλα όσα συνέβησαν και ας κοιτάξουμε μπροστά. Το αξίζει αυτή η ομάδα, το αξίζει η προσπάθεια των παικτών και του Klopp. YNWA!

Y.Γ 1 : Θεωρώ παντελώς άστοχο να αναθεματίζουμε και να καταριόμαστε τη Southampton επειδή δεν μας έδωσε τον Van Dijk από τη στιγμή που κάναμε το ίδιο απέναντι στη Barcelona. Αντίθετα, είναι καλό για το άθλημα που δεν πήρε ένα καλοκαίρι όποια ομάδα θέλει, όποιον θέλει, όποτε θέλει.

Υ.Γ 2 : Η ισπανική ομοσπονδία αντί να ψιθυρίζει στην UEFA για ενδεχόμενες παραβάσεις της Manchester City καλύτερα να κοιτάξει το πόσο νόμιμα και ηθικά προσέγγισε η Barcelona τους παίκτες που ήθελε να κάνει δικούς της της. Όχι διότι ασχολούμασταν επί μία περίοδο με το (πταίσμα μπροστά στα άλλα) παράνομο tap της Liverpool στον Van Dijk..

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com