Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Carragher: «Ένας Van Dijk δε θα φέρει την άνοιξη!»

Carragher: «Ένας Van Dijk δε θα φέρει την άνοιξη!»

Ο θρύλος της Liverpool, Jamie Carragher, πιστεύει ότι η ενίσχυση που θα προσφέρει στην ομάδα μας ο Virgil van Dijk (αν τελικά αποκτηθεί) δε θα αποτελέσει άμεση λύση στα αμυντικά της προβλήματα.

Μιλώντας μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης των Reds με τη Watford, ο Carra υποστήριξε ότι ενώ ο Ολλανδός θα βελτιώσει την αμυντική γραμμή της Liverpool, η εύθραυστη διάταξη του Klopp δε θα αλλάξει.

«O Van Dijk είναι καλύτερος, γι’ αυτό και θα ξοδέψουν 50 ή 60 εκατομμύρια λίρες για την απόκτησή του», είπε.

«Όμως δε με νοιάζει πόσο καλός είναι ένας κεντρικός αμυντικός, όταν βρίσκεσαι εκτεθειμένος στις αντεπιθέσεις, πρέπει να καλύψεις ολόκληρο το εύρος του γηπέδου, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο. Τι μπορούν να κάνουν οι αμυντικοί για αυτό;»

«Θα βοηθήσει (ο VvD), αλλά στα στημένα το θέμα δεν είναι η άμυνα. Ο καθένας έχει τη δική του ατομική υποχρέωση.»

«Με τον τρόπο που στήνονται στις στημένες φάσεις, πάντα θα δέχονται γκολ.»

«Δε με νοιάζει τι αμυντικούς θα αγοράσουν και πόσο θα κοστίσουν, αυτό δε θα κάνει (από μόνο του) κάποια διαφορά.»

«Δε θα ήταν στη θέση του Firmino (στο κόρνερ από το οποίο οι «Σφήκες» άνοιξαν το σκορ), θα ήταν στη θέση του Lovren ή του Matip διότι αυτοί θα ήταν εκτός ομάδας (ενδεκάδας).«

«Ελπίζω ότι θα έκανε μία διαφορά στις στημένες φάσεις, είναι λίγο ψηλότερος, αλλά αν είχε παίξει σήμερα αυτός αντί για τον Lovren ή τον Matip, θα ήταν στη θέση τους.» (εννοεί ότι θα έπαιρνε τη θέση οποιουδήποτε από τους δύο)

Εν συνεχεία ο Carra διαφώνησε με την άποψη του Jamie Redknapp, ο οποίος υποστήριξε ότι η (πιθανή) έλευση του VvD θα καταστήσει τη Liverpool κυρίαρχη στις στημένες φάσεις, τονίζοντας ότι το σύστημα της ομάδας θα υπονομεύει ακόμα τους αμυντικούς.

«Ένας παίκτης δεν θα βελτιώσει τη λειτουργία της ομάδας στα στημένα. Αυτός που πρέπει να βοηθήσει την κατάσταση είναι ο προπονητής.»

«Όταν παίζουν ζώνη, βάζει τους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις, οι θέσεις των ακραίων αμυντικών είναι υπερβολικά ψηλά σε γενικές γραμμές, και αυτό εκθέτει τους κεντρικούς αμυντικούς.»

«Δε με νοιάζει ποιος είναι ο κεντρικός αμυντικός, δε μπορείς να κάνεις πάρα πολλά για να σταματήσουν να μπαίνουν αυτά τα γκολ. Η ομάδα είναι απαίσια αμυντικά, και ένας παίκτης δε θα το αλλάξει αυτό.»

«Αν θες να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα, πρέπει να δέχεσαι λιγότερο από ένα γκολ ανά αγώνα κατά μέσον όρο.»

«Οπότε η Liverpool πρέπει να δέχεται κάθε χρονιά 10 με 15 λιγότερα γκολ.»

«Είναι το στήσιμο του προπονητή, είναι 18 μήνες εδώ: Η αντιμετώπιση των στημένων από την ομάδα είναι η χειρότερη του πρωταθλήματος, δέχονται τα πιο πολλά γκολ από τις ομάδες του top six, και ακόμα δεν έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση.»

«Σεζόν μπει, σεζόν βγει βλέπουμε τα ίδια πράγματα, και το ίδιο συνέβαινε επί Brendan Rodgers επίσης.»

«Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το πώς δέχεται γκολ η Liverpool: Στημένες φάσεις και αντεπιθέσεις.»

Συμφωνήσει δε συμφωνήσει κανείς με τον Jamie Carragher, το μέλλον θα δείξει αν και κατά πόσο θα μετριαστούν ή θα εξαλειφθούν οι αδυναμίες στις οποίες αναφέρθηκε.

 

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com