Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Φίλιππε δεν φέρθηκες καλά!

Φίλιππε δεν φέρθηκες καλά!

Χθες είχαμε μία εξέλιξη που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει.. Κι αν δεν μπορούσαν να την προβλέψουν οι άνθρωποι της ομάδας (Klopp, διοίκηση κ.α) και ο περίγυρός τους (Pearce-Melissa-Carra), φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν να την προβλέψουμε εμείς οι απλοί fans από την άλλη άκρη της Ευρώπης..

Ναι, λοιπόν.. Ο Philippe Coutinho, ο παίκτης που ήρθε στην ομάδα μας από τα αζήτητα του μετριότατου Ιταλικού πρωταθλήματος και στηρίχτηκε όσο κανείς άλλος, κατέθεσε χθες transfer request!

Όμως πριν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πως φτάσαμε ως εδώ, καλό θα ήταν να θυμηθούμε ποιος είναι ο Coutinho..

Αδιαμφισβήτητα ο Βραζιλιάνος στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα – είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης στο ροστερ. Στην καριέρα του έχει πετύχει μερικά πολύ όμορφα γκολ και έχει μοιράσει άλλες τόσες ασίστ. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά» (για όποιον θέλει να το δει).. Ποτέ σε αυτά τα 4μιση χρόνια δεν είχε σταθερότητα στην απόδοσή του. Τον έχουμε δει σε πάρα πολλά παιχνίδια να είναι αόρατος, ξαφνικά να κάνει δύο σπουδαίες ενέργειες και να ξαναεξαφανίζεται! Τον έχουμε δει να διαπρέπει για δύο μήνες (όπως πέρυσι το Φθινόπωρο π.χ) και να σέρνεται για άλλους δύο.. Και ξέρετε αυτό δεν επηρεάζει μόνο τον ίδιο, επηρεάζει όλη την ομάδα και πολύ περισσότερο τον παίκτη με τον οποίο έχει πιο άμεση συνεργασία. Ίσως λοιπόν τα προβλήματα που είχε ο Alberto Moreno αυτά τα 3 χρόνια να μην οφείλονταν αποκλειστικά στη δική του κακή απόδοση, αλλά και στο γεγονός ότι ο παίκτης που υποτίθεται ότι έπαιζε μπροστά του, επέλεγε να βρίσκεται κάπου αλλού (στο κέντρο). Ίσως λοιπόν να μην είναι τυχαίο που ο Ισπανός αναστήθηκε τώρα που ο Philippe μεταφέρθηκε στα χαφ και η ομάδα παίζει με αριστερό winger κάποιον που κρατάει τη θέση του και συνεργάζεται με το fullback παίζοντας το περίφημο overlap. Δεν τα ισοπεδώνω όλα – το είπα και προηγουμένως – ο Coutinho πέτυχε πολύ σημαντικά γκολ και μοίρασε μαγικές ασίστ (απλώς αυτή είναι η μισή αλήθεια και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την άλλη μισή). Το ταλέντο λοιπόν είναι το ένα στοιχείο που χρειάζεται για να γίνει κάποιος πρωτοκλασάτος. Το άλλο είναι η συνέπεια και η σοβαρότητα.

Ας πάμε όμως στο πρόσφατο παρελθόν. Πριν 6μιση μήνες η διοίκηση καλεί τον Βραζιλιάνο να υπογράψει νέο πολυετες συμβόλαιο με απολαβές στις 150.000 λίρες την εβδομάδα, μετατρέποντας τον Coutinho στον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ο Philippe δηλώνει ευγνώμων προς τον σύλλογο, σταζει μέλι για τον Klopp, είναι ευτυχισμένος και θέτει ως στόχους την κατάκτηση τροπαίων αλλά και μια καλή πορεία στο Champions League.

Η σεζόν τελειώνει, η ομάδα εξασφαλίζει την 4η θέση και ξεκινάει η προετοιμασία με τον Βραζιλιάνο να δείχνει ευτυχισμένος. Έχει μεταφερθεί πλέον κυρίως στα χαφ, μπορεί να κάνει ευκολότερα το παιχνίδι που του αρέσει και πραγματικά διαπρέπει στα περισσότερα φιλικά, δημιουργωντας προσδοκίες σε όλους μας, ότι φέτος ίσως να είναι η σεζόν του! Ίσως να έφτασε επιτέλους η στιγμή της ωρίμανσης..

Μια (όχι και τόσο ωραία) μέρα σκάει η βόμβα του Neymar στην Paris. Θεωρώ ότι αυτή ήταν η στιγμή που ο Coutinho άρχισε να σκέφτεται ότι πλέον θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση βασικού στην Barcelona. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι του πιπίλισαν το μυαλό και οι παρατρεχάμενοι (manager, οικογένεια, φίλοι) και σκέφτηκε ότι ίσως είναι η μοναδική του ευκαιρία.. Την ίδια στιγμή η Liverpool απερριπτε τις, μικρές για την εποχή, προτάσεις των Καταλανών, ενώ προπονητής και διοίκηση δήλωναν ότι ο Βραζιλιάνος δεν είναι προς πώληση για κανένα ποσό.

Ο Coutinho διέρρεε ότι ναι μεν θα ήθελε να πάει στη Barcelona αλλά δεν θα πιέσει καταστάσεις αν οι σύλλογοι δεν τα βρουν μεταξύ τους. Χθες όμως, λίγη ώρα αφότου η διοίκηση έβγαλε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο Βραζιλιάνος δεν είναι προς πώληση, ο Φίλιππος επέλεξε να πάει τα πράγματα στα άκρα – επέλεξε να καταθέσει transfer request μία ημέρα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, διακινδυνεύοντας την ηρεμία μιας ομάδας που βρίσκεται σε εξαιρετικό momentum – επέλεξε να προδώσει τον σύλλογο που τον έβαλε στον χάρτη, τον σύλλογο που του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει βασικό στέλεχος της εθνικής Βραζιλίας. Ακόμη και αν θα υπήρχε κάποιος καλοπροαίρετος να πει «έχει φιλοδοξίες το παιδί – αφήστε το να προχωρήσει», με το timing που επέλεξε να επαναστατησει φαντάζομαι έχασε και τον πιο μετριοπαθή φίλαθλο της ομάδας μας.

Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα.. Αν ερχόταν η Barcelona και έδινε 150εκ και ήξερα ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να πάρω έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστη (τον Alexis π.χ) τότε θα έπαιρνα τα χρήματα και θα ήταν όλα καλά και όλα ωραία. Επειδή όμως όπως είπε κι ο Klopp «δεν υπάρχει καλή τιμή σε κακό timing», αν η διοίκηση συνεχίσει να είναι αδιάλλακτη (που προσωπικά το εύχομαι) τότε ο Φίλιππος έχει δύο επιλογές. Ή συνεχίζει να τραβάει τα πράγματα στα άκρα απέχοντας από προπονήσεις, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να ξαναπαίξει για τη Liverpool κτλ ή βάζει την ουρά στα σκελια και μένει για άλλη μία σεζόν στην ομάδα σαν να μην τρέχει τίποτα (Suarez ’13-’14). Και κάπου εδώ πιθανόν να βρίσκεται το κλειδί που ψάχνουμε τόση ώρα.. Γνωρίζει κανείς ποια διοργάνωση έγινε στη Βραζιλία το καλοκαίρι του 2014 και ποια θα γίνει στη Ρωσία το ερχόμενο καλοκαίρι; Ναι, σωστά απαντήσατε, το Mundial! Λέτε ο Coutinho να θέλει να χάσει αυτή την τόσο μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση; Ρητορική η ερώτηση..

Η διοίκηση των Αμερικανών λοιπόν έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Η ντροπιαστική χθεσινή κίνηση του Coutinho δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να φοβησει κανέναν. Αν ο Βραζιλιάνος επιλέξει να ζητήσει συγγνώμη και να συνεχίσει για άλλη μία σεζόν, θα είναι ευπρόσδεκτος όπως ήταν ο Suarez το καλοκαίρι του 2013. Αν επιλέξει να μείνει εκτός ομάδας και να χάσει το Mundial, η ομάδα μας θα πορευθεί χωρίς αυτόν.

Κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από τη Liverpool, κανείς δεν αξίζει όσο το Liverbird.. Επιβιωσαμε χωρίς Keegan, Rush, Owen, Fowler, Xabi, Torres, Suarez.. Λέτε να μην επιβιώσουμε χωρίς Coutinho;!

You’ll Never Walk Alone αδέρφια!
Το κεφάλι ψηλά και καλή σεζόν να έχουμε..

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com