Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Pearce: «Ο Coutinho ακολουθεί το δικό του δρόμο, αλλά δε θα του περάσει»

Pearce: «Ο Coutinho ακολουθεί το δικό του δρόμο, αλλά δε θα του περάσει»

Άρθρο James Pearce για τον Coutinho

Ο γνωστός δημοσιογράφος της Liverpool Echo, James Pearce, καταγράφει τα γεγονότα του σίριαλ «Philippe Coutinho» από την ημέρα που υπέγραψε το βελτιωμένο 5ετές συμβόλαιό του, μέχρι τη στιγμή που έστειλε το πολυσυζητημένο Transfer Request.

Ο Βραζιλιάνος είχε ένα χαμόγελο «μέχρι τ’αφτιά» καθώς υπέγραφε το νέο του συμβόλαιο στο Melwood, έχοντας στο πλάι του τον Jurgen Klopp.

O Coutinho υπογράφει το νέο του συμβόλαιο, χαμογελαστός, μαζί με τον Jurgen Klopp
O Coutinho υπογράφει το νέο του συμβόλαιο, χαμογελαστός, μαζί με τον Jurgen Klopp

Ο Coutinho επιβεβαίωνε έτσι την παρουσία του στη Liverpool μέχρι το 2022 με μια πλουσιοπάροχη νέα συμφωνία που θα του απέφερε την εβδομάδα 150.000 λίρες, σε… απλά Ελληνικά 165.000 ευρώ την εβδομάδα, ή αλλιώς 8,5εκ. ευρώ το χρόνο.

Ο ίδιος δήλωσε «αυτό δείχνει πόσο χαρούμενος είμαι εδώ, υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο για να μείνω εδώ ακόμα περισσότερα χρόνια, το οποίο και αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «με δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες, όλοι, ο σύλλογος και οι οπαδοί. Ο Jurgen είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Είναι νικητής».

Ο Coutinho όμως δε σταμάτησε να εκθειάζει και να αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για την παραμονή του, καθώς δήλωσε «ευγνώμων για όλα. Νιώθουμε σαν στο σπίτι μας σε αυτή την πόλη, νιώθουμε κομμάτι αυτής της πόλης».

Περίπου μισό χρόνο μετά, ο Coutinho αναιρεί όλα τα παραπάνω, ζητώντας την αποχώρησή του από τον σύλλογο, απαιτώντας την ελευθερία του για να γίνει η μεταγραφή του στην Barcelona, λίγες μόλις ώρες πριν την πρεμιέρα της ομάδας στη φετινή Premier League, χαρίζοντας ένα μεγαλοπρεπές «χαστούκι» στους οπαδούς.

Η διοίκηση ήταν ενημερωμένοι για αυτό, καθώς οι εκπρόσωποι του Coutinho είχαν ενημερώσει νωρίτερα τα ΜΜΕ.

Αναφορικά με το περιβόητο email του 25χρονου Βραζιλιάνου, κατέφθασε στα εισερχόμενα του αθλητικού διευθυντή Michael Edwards το μεσημέρι.

Φόβοι για τον ρόλο του στην ομάδα, για το "10 το καλό"
Φόβοι για τον ρόλο του στην ομάδα, για το «10 το καλό»

Η διοίκηση απέρριψε αμέσως το αίτημα, επιμένοντας ότι δεν αλλάζει τίποτα. Οι ιδιοκτήτες της FSG είχαν απορρίψει ήδη δύο προτάσεις από την Καταλανική ομάδα, οι οποίες ανέρχονταν σε 72 και 90 εκ. λίρες, επιμένοντας στην απόφασή τους για παραμονή του Coutinho και την μη αποχώρησή του την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Η όλη κατάσταση κρέμεται από μια κλωστή, καθώς οι ισορροπίες στην ομάδα είναι πολύ λεπτές μέχρι το αυλαία της μεταγραφικής περιόδου και η διοίκηση έχει θορυβηθεί για τυχόν αποπροσανατολισμό του Jurgen Klopp και της ομάδας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Η επιθυμία του Coutinho ήταν να ενταχθεί στην Barcelona, αν μπορούσε να συμφωνηθεί το ποσό μεταξύ των συλλόγων, με σεβασμό πάντα προς όλα όσα έχει προσφέρει η Liverpool στον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και να μην προκληθεί ζημιά στην εικόνα που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Όλα αυτά αναιρέθηκαν για τον ίδιο, όταν η FSG εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση το πρωί της Παρασκευής 11 Αυγούστου, ότι ο Coutinho δεν παραχωρείται, καμία προσφορά δε θα γίνει αποδεκτή, ανεξαρτήτως ποσού και πως θα παρέμενε στο Anfield για την τρέχουσα σεζόν.

Θορυβημένος πως δε θα ζούσε το όνειρό του, να αγωνιστεί στην Barcelona, ο Coutinho αποφάσισε να ανοίξει «πόλεμο» και να εξαναγκάσει την Liverpool να τον παραχωρήσει. Πίσω απ’όλα αυτά, φαίνεται να εμπλέκεται το όνομα του ατζέντη Kia Joorabchian.

Τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν. Μια εικόνα που τα λέει όλα για τις σχέσεις Klopp - Coutinho
Τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν. Μια εικόνα που τα λέει όλα για τις σχέσεις Klopp – Coutinho

Μέσα σε όλα αυτά, φαίνεται να εμπλέκονται ανωνύμως, μέλη της οικογένειας του Coutinho, τα οποία αναφέρουν πώς ο Βραζιλιάνος είναι απογοητευμένος από τον ρόλο του στην ομάδα και ότι η σχέση του με τον Γερμανό τεχνικό έχει κλονιστεί το τελευταίο εξάμηνο. Πρόκειται για πράγματα που ακούγονται πρώτη φορά.

Η Barcelona πάντα αποτελούσε δέλεαρ για τους Λατινοαμερικάνους. Ο Coutinho γνωρίζει την πόλη, λόγω του περάσματος από την Espanyol, αλλά και της επικοινωνίας που έχει με τον στενό του φίλο και παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Luis Suarez.

Αν τον ενδιαφέρει η Liverpool και δεν κορόιδευε το κόσμο τον περασμένο Ιανουάριο, όταν υπέγραφε το νέο πολυετές συμβόλαιο, το οποίο δεν περιείχε ρήτρα απελευθέρωσης, θα έπρεπε να έχει κάνει ένα βήμα πίσω και να στήριζε τον σύλλογο που εκτόξευσε την καριέρα του στην Ευρώπη.

Για πρώτη φορά ακούστηκε ότι υπάρχει διαμάχη μεταξύ του Coutinho και του Klopp. Στα μέσα Αυγούστου, πώς θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει ανώδυνα η Liverpool; Τα 100 εκ. λίρες είναι ένα υψηλό ποσό, το κέρδος της ομάδας είναι τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος αγοράς του ήταν μόλις 8,5 εκ. λίρες από την Inter τον Ιανουάριο του 2013.

Θυμωμένος ο Klopp με τον Coutinho
Θυμωμένος ο Klopp με τον Coutinho

Η αποχώρηση του Βραζιλιάνου θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για τον Klopp και θα ήταν ένα δυνατό «χαστούκι» στις φιλοδοξίες και τους στόχους της ομάδας ενόψει της σεζόν που ξεκινά.

Αν η Barcelona τον ήθελε τόσο πολύ, δε θα το καθυστερούσε τόσο και με «όπλο» την είσπραξη των 200 και πλέον εκ. λιρών από την πώληση του Neymar, θα προσέφερε στην Liverpool Πολύ περισσότερα από τις δύο προσφορές.

Η FSG δείχνει αποφασισμένη να πολεμήσει και να μην «περάσει» του Coutinho. Ο Suarez προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να εκβιάσει την μεταγραφή του στην Arsenal και αναγκάστηκε να προπονείται μόνος του στο Melwood, μέχρι να αποδεχτεί ότι δε πωλείται. Ο Ουρουγουανός σκόραρε εκείνη τη σεζόν 31 γκολ και έφτασε ένα βήμα πριν τον πολυπόθητo τίτλο της Premier League.

O Suarez αποχώρησε το επόμενο καλοκαίρι με την ενεργοποίηση της ρήτρας από την Barcelona. Ο Raheem Sterling τον ακολούθησε ένα χρόνο μετά καθώς η Manchester City πλήρωσε το ποσό των 49 εκ λιρών που ζητούσε η Liverpool.

Από τα "αζήτητα" της Inter, στα "περιζήτητα", λόγω της Liverpool
Από τα «αζήτητα» της Inter, στα «περιζήτητα», λόγω της Liverpool

Με τον Coutinho, η FSG δε θα «συγκινηθεί» από οποιοδήποτε ποσό. Το να κρατήσεις όμως έναν δυσαρεστημένο παίχτη, αποτελεί ένα στοίχημα. Το ερώτημα είναι τί θα συμβεί τώρα; Θα λειτουργήσει ευεργετικά αυτό; Ποιος εγγυάται ότι θα λειτουργήσει αυτό, όπως λειτούργησε με τον Suarez;

Το προσεχές καλοκαίρι διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Coutinho θα πρέπει να αγωνίζεται και να έχει ρυθμό αν θέλει να δώσει το παρόν με την Εθνική Ομάδα. Δεν έχει την πολυτέλεια να τεμπελιάζει και να παριστάνει τον «δύσκολο».

Θα υπάρξει η πίεση της Barcelona για το «ή τώρα ή ποτέ», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Barcelona θα επιστρέψει για εκείνον.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους για τον Coutinho στην Liverpool. Ωστόσο, η αποχώρησή του φαντάζει απίθανη για τους επόμενους 12 μήνες.

Όσο πιο γρήγορα αποδεχτεί την κατάσταση, τόσο το καλύτερο.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com