Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Gerrard: «Ανυπομονώ για την αρχή της σεζόν»

Gerrard: «Ανυπομονώ για την αρχή της σεζόν»

Ο αγαπημένος μας Stevie είναι ο προπονητής της U-18 της Liverpool, και η μέρα που περίμενε έφτασε.

Μετά από έξι εβδομάδες στο πόστο του, σήμερα (πια) Παρασκευή θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο σε επίσημο παιχνίδι ως προπονητής, καθώς η Under-18 αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Derby County.

«Το προπονητικό μου επιτελείο και εγώ είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», είπε ο Gerrard στη Liverpool Echo.

«Είμαστε σχετικά καινούρια ομάδα και νιώθουμε ότι έχουμε κάνει όλα όσα μπορούσαμε για να προετοιμάσουμε τους παίκτες.»

«Η προπόνηση έχει ολοκληρωθεί και η ομάδα έχει επωμιστεί την ευθύνη να ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουμε δώσει και να προσπαθήσει να έχει ένα θετικό ξεκίνημα στη σεζόν.»

«Γι’ αυτό έγιναν όλα – γι’ αυτή τη μέρα ανυπομονούσα τον τελευταίο καιρό.»

«Και εγώ, και το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες θέλουμε να κερδίζουμε.»

«Το να είσαι Liverpool σημαίνει να κερδίζεις. Αν δεν το θέλουν αυτό τότε βρίσκονται σε λάθος μέρος.»

«Φυσικά και η μεγαλύτερη ευθύνη και ο σπουδαιότερος στόχος είναι να εξελίξεις τους παίκτες. Χρειάζεται να παραδοθούν στον Critch (τον Neil Critchley, προπονητή της Under-23) και ο Critch χρειάζεται να τους παραδώσει στον Jurgen.»

«Έχουμε απόλυτη γνώση των προτεραιοτήτων εδώ όμως ταυτόχρονα χρειάζεται να δημιουργηθούν αξίες και συνήθειες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.»

«Δε γίνεται να βρεθείς στην κορυφή αν δεν εμφυτεύσεις στους παίκτες από τα πρώτα τους βήματα τα σημεία-κλειδιά του παιχνιδιού. Αυτός είναι και ο λόγος που ήμαστε δυνατοί και σφιχτοί μαζί τους στην pre-season.”

Η ομάδα των ανηλίκων έχει περάσει από διάφορα στάδια κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Ο Stevie μίλησε και για το πώς βιώνει ο ίδιος την όλη εμπειρία, αλλά και για καταστάσεις και εμπειρίες που έχει βιώσει με τους παίκτες του.

«Έχω μάθει πάρα πολλά σε αυτόν το ρόλο, ειδικά όταν είμαστε σε tour με την ομάδα και είμαστε όλη μέρα μαζί», είπε.

«Μαθαίνεις πολλά από αυτούς, εντός και εκτός γηπέδου. Όσο περνά ο καιρός, τόσο τους μαθαίνεις σαν παίκτες, και επίσης σαν ανθρώπους. Αισθανόμαστε σε καλή κατάσταση.»

«Αυτή είναι η ηλικία που οι παίκτες σταματάνε να παίζουν ‘ποδόσφαιρο σχολείου’ και γνωρίζουν το ‘αντρικό παιχνίδι’. Είναι καλό τεστ για τα παιδιά αλλά ίσως τους πάρει λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν. Εδώ είναι που χρειάζομαι τους μαθητευόμενους για δεύτερη χρονιά, για να βοηθήσουν τους νεότερους.»

Ο Gerrard αντιμετωπίζει προβλήματα εν όψει της επερχόμενης πρεμιέρας, καθώς πολλοί από τους αμυντικούς του είναι τραυματίες.

«Το να έχεις τραυματισμούς είναι απογοητευτικό, και είμαστε λίγο περιορισμένοι όσον αφορά τις επιλογές για την άμυνα», είπε.

«Έχω ορισμένους μέσους που θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του αμυντικού, μέχρι η άμυνά μας να είναι πλήρης. Ελπίζω αυτό να συμβεί σε ένα μήνα.»

«Όσο για το κέντρο και την επίθεση, είμαι πολύ ευχαριστημένος (με το πλήθος παικτών που έχει στη διάθεσή του).«

Ο Steven Gerrard δείχνει να έχει πάρει ζεστά την πρώτη του προπονητική εμπειρία, και έχει πει στα νεαρά αυτά παιδιά ότι βρίσκονται στην τέλεια ομάδα προκειμένου να αντιληφθούν ποια είναι τα όνειρά τους. Οι ευκαιρίες που έχει δώσει ο Jurgen Klopp σε παίκτες όπως οι Trent Alexander-Arnold και Ben Woodburn αποτελούν εξαιρετικό κίνητρο για άλλους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας ώστε να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

«Ο Jurgen είναι ένας προπονητής που πάντα δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές», πρόσθεσε ο Stevie.

«Δεν είμαστε όπως άλλες συγκεκριμένες ομάδες, όπου τα παιδιά είναι απογοητευμένα και αισθάνονται ότι το μονοπάτι της προόδου τους είναι φραγμένο.»

«Αν είσαι αρκετά ικανός εδώ (σε αυτή την ομάδα) και δείξεις τα σωστά πράγματα εντός και εκτός γηπέδου, θα είναι ζήτημα χρόνου να σου αναγνωριστεί και να προχωρήσεις.»

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com