Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Θέμα: Πιθανή εντεκάδα πρεμιέρας

Θέμα: Πιθανή εντεκάδα πρεμιέρας

Μία και σήμερα για την πολυαναμενόμενη έναρξη της σεζόν 2017-2018 για τη Liverpool. Σάββατο μεσημέρι λοιπόν (14.30 ώρα Ελλάδας) η ομάδα μας έρχεται αντιμέτωπη με την πρώτη επίσημη φετινή πρόκληση, αγωνιζόμενη στο Vicarage Road, την έδρα της λονδρέζικης Watford. Εν τω μεταξύ, μόλις τρεις μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που οι Reds αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε ένα ματς που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας λόγω της κρισιμότητας της νίκης (με 0-1) και του εκπληκτικού γκολ του Emre Can.

Σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι λοιπόν, υπάρχουν ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τη σύνθεση που θα επιλέξει ο Jurgen Klopp, τα οποία αυξήθηκαν μετά τα χθεσινά νέα για την απουσία των Coutinho και Sturridge. Ας τα δούμε λοιπόν με μία σειρά:

  • Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει εδώ και μερικές μέρες ένα πρόβλημα στην πλάτη, από το οποίο σύμφωνα με το χθεσινό έγκυρο ρεπορτάζ δεν έχει απαλλαγεί ακόμα, με αποτέλεσμα να έχει βγει off και να μας αφήνει με την ελπίδα να τον δούμε στη Γερμανία ανήμερα δεκαπενταύγουστου.
  • Ο Daniel Sturridge από τη μεριά του εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το πρόβλημα στο μηρό που απέκτησε στη φάση του γκολ του στο παιχνίδι με τη Bayern Munich, και χθες δούλεψε ξανά μαζί με το ιατρικό τιμ και όχι με τους συμπαίκτες του. Επίσης αναμένεται να επιστρέψει σύντομα, όμως Sturridge είναι αυτός, οπότε ας μη ρισκάρουμε να προβλέψουμε το πότε ακριβώς θα πρωτοεμφανιστεί για φέτος.
  • O Nathaniel Clyne επίσης αποκλείεται να ενισχύσει την προσπάθεια της Liverpool για το διπλό στο Λονδίνο, καθώς είχε τραυματιστεί στην πλάτη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, σε μία περίοδο μάλιστα που ανέμενε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του από έναν άλλο τραυματισμό, στον ιγνυακό τένοντα.
  • Τέλος, θα αργήσουμε να ξαναδούμε στον αγωνιστικό χώρο τον Adam Lallana. Ο Άγγλος μέσος της ομάδας μας τραυματίστηκε στο μηρό στον τελικό του Audi Cup με την Atletico Madrid, και δεν αναμένεται να τον απολαύσουμε ξανά πριν περάσει (στην καλύτερη περίπτωση) ένα δίμηνο.

Αυτά για τους τραυματίες μας. Συνυπολογίζοντας λοιπόν και τα παραπάνω δεδομένα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη της ενδεκάδας που θα παραταχθεί στο Vicarage Road.

Θα τολμήσουμε να χαρακτηρίσουμε ως ‘βέβαιο’ το ενδεχόμενο να είναι ο Simon Mignolet αυτός που θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Μέχρι στιγμής έχει πείσει περισσότερο από τον Loris Karius, και θα ρισκάρουμε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να περάσει περίοδο ντεφορμαρίσματος για να χάσει τη θέση του βασικού από τον Γερμανό.

Η θέση του δεξιού μπακ μοιάζει να μη χάνεται από τον Trent Alexander-Arnold, (τουλάχιστον) μέχρι να επανέλθει ο Clyne. Ο πιτσιρικάς ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη στην pre-season, και παρόλο που υπάρχουν και οι Flanagan και Gomez για τη θέση, είναι το απόλυτο φαβορί.

Το δίδυμο των center backs θα αποτελείται από τους Dejan Lovren και Joel Matip, αν φυσικά δεν ανακύψουν προβλήματα της τελευταίας ώρας.

Για το αριστερό άκρο της άμυνας θα ήταν κάπως αφελές να κάναμε από σήμερα ασφαλή εκτίμηση. Με δεδομένη την αγωνιστική άνοδο του Alberto Moreno εσχάτως, αλλά και την έλλειψη πλήρους προσαρμογής και παραστάσεων σε αγώνες της Liverpool του Andy Robertson, θα δώσουμε με επιφύλαξη ένα μικρό προβάδισμα στον Ισπανό.

Στα της τριάδας του κέντρου τώρα, απόντος του Coutinho περιπλέκονται τα πράγματα. Σχεδόν σίγουρη θα κρίναμε την παρουσία του αρχηγού Jordan Henderson και του Gini Wijnaldum, και τη ‘μάχη’ ανάμεσα στους James Milner και Emre Can (θα λέγαμε ότι συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες αν δεν είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας).

Κλείνοντας, θα ήταν τεράστια έκπληξη αν η επιθετική τριάδα δεν απαρτιστεί από τους Sadio Mane, Roberto Firmino και Mo Salah.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com