Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το πάρε-δώσε του Top 6 της Premier League

Το πάρε-δώσε του Top 6 της Premier League

Καλωσήλθατε στο πιο δύσκολο, ανταγωνιστικό και ανατρεπτικό πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Μόνο με αυτή την πρόταση θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τον απολογισμό για τις μεταγραφικές κινήσεις στο νησί ενόψει της πρεμιέρας.

Πέρυσι ήταν η χρονιά που η Premier League διέθετε την προπονητική αφρόκρεμα της Ευρώπης, φέτος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Antonio Conte, Mauricio Pochettino, Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Arsène Wenger και Jose Mourinho, με φανατικούς φίλους και «εχθρούς» αποτελούν αυτή την αφρόκρεμα. Τα έσοδα των ομάδων στο νησί δίνουν τη δυνατότητα στους προπονητές να κινηθούν άνετα στο μεταγραφικό παζάρι και εμείς κάνουμε την εκτίμησή μας με αγωνιστικά και όχι οικονομικά κριτήρια για τις προσθαφαιρέσεις που πραγματοποιήθηκαν στα ρόστερ του Top 6 της περσινής σεζόν.

Chelsea
Το παρατεταμένο φορμάρισμα της περσινής πρωταθλήτριας το οποίο ξεκίνησε μετά από ένα εκκωφαντικό 3-0 της Arsenal στο πρώτο ημίχρονο στο Emirates Stadium που προκάλεσε και την αλλαγή της τακτικής της ομάδας, την οδήγησε στην κορυφή. Από τη μια ο Kante «έδεσε» άψογα στο κέντρο, από την άλλη η γνωστή «σφιχτή» αμυντική νοοτροπία των «μπλε» του Λονδίνου, τους χάρισε τον τίτλο. Η απουσία ενός επιθετικού που γνώριζε τί εστί Premier League, του Diego Costa, ενδεχομένως να φέρει πίεση στο μεγάλο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Chelsea, του Alvaro Morata και η ανάγκη για άμεσα αποτελέσματα να προκαλέσει ζημιά στον ίδιο τον παίχτη. Στα αφτιά μου δεν ακούστηκαν καλά οι δηλώσεις του Antonio Conte, αναφορικά με το ότι θεωρεί τον Harry Kane της Tottenham ως την ιδανική λύση για την επίθεση της ομάδας του, «αδειάζοντας» μια μεταγραφή που κόστισε περίπου 65 εκ. ευρώ! Επιπλέον, αποκτήθηκε ο αμυντικός Antonio Rudiger από την Roma, με δύο γεμάτες σεζόν στην Serie A αλλά και ακόμα 3 στην Bundesliga. Ένα ακόμα μεταγραφικό απόκτημα για την Chelsea είναι ο Tiemoue Bakayoko από την εκπληκτική περσινή Monaco, εξαργυρώνοντας την ξέφρενη περσινή εγχώρια και Ευρωπαϊκή πορεία των Μονεγάσκων.

Tottenham
Ο ορισμός της ομάδας προπονητή. Ο Mauricio Pochettino έχει φέρει τα πάνω-κάτω τις τελευταίες σεζόν στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς έχει καταφέρει να μπει σφήνα τις παραδοσιακές δυνάμεις του Αγγλικού ποδοσφαίρου και μάλιστα χωρίς υψηλά ποσά για μεταγραφές, επιβεβαιώνοντας όσους λένε ότι ποδόσφαιρο δεν παίζουν μόνο τα χρήματα. Η Tottenham είναι η πιο αποδυναμωμένη από τους υπόλοιπους καθώς όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιήσει μεταγραφές, αλλά έχασε και τον Kyle Walker για χάρη των γαλάζιων του Manchester. Παρόλα αυτά, μην αποκλείετε την αντικατάστασή του με την ανάδειξη ενός άγνωστου παίχτη. Pochettino είναι αυτός. Μια ακόμα «μεταγραφή» για την Tottenham είναι η εγκατάλειψη του White Hart Lane και η προσωρινή μετακόμιση στο Wembley για χάρη του νέου γηπέδου. Αυτό δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για μια ομάδα που θα αγωνίζεται σε πολύ μεγαλύτερο γήπεδο μεν, ξένο για εκείνη δε.

Manchester City
Η ομάδα που ξεκίνησε πιο εντυπωσιακά απ’τις υπόλοιπες πέρυσι με ένα 10/10 σε όλες τις διοργανώσεις, για μεγάλο διάστημα ήταν ασταθής και η αστάθεια αυτή την έφερε στην 3η θέση. Ήταν το διάστημα που ο Pep Guardiola αντιλήφθηκε ότι η Premier League δεν έχει σχέση με καμία άλλη -εγχώρια και μη- διοργάνωση στον κόσμο, ως προς τον ανταγωνισμό. Στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε για τους Enderson (Benfica), Kyle Walker (Totthenam), Douglaz Luiz (Vasco De Gama), Danilo (Real Madrid), Bernardo Silva (Monaco), Mendy (Monaco), με τους δύο τελευταίους να εξαργυρώνουν και αυτοί τη συμμετοχή τους στις εντυπωσιακές περσινές εμφανίσεις με την Monaco, τον Kyle Walker που γνωρίζουν από την θητεία του στην Αγγλία, ενώ ξεφορτώθηκε και τους τελευταίους που δεν χρειαζόταν απ’το ρόστερ που παρέλαβε, όπως Jesus Navas, Bacary Sagna, Gael Clichy, Pablo Zabaleta, Fernando, Ihenacho, Aleksandar Kolarov. Πλέον ο Pep Guardiola έχει στο βιογραφικό του ένα χρόνο στην Premier League και γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να κάνει και τι δεν πρέπει να κάνει, ώστε η ομάδα του να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική.

Liverpool
Η πρώτη γεμάτη χρονιά του Jürgen Klopp στο τιμόνι της ομάδας, έφερε την Liverpool στην 4η θέση της Premier League και κατά συνέπεια στα προκριματικά του Champions League, μια διοργάνωση που είχε να αγωνιστεί από την αποτυχημένη σε όλα τα επίπεδα σεζόν 2014-2015. Η Liverpool πέρυσι έδειξε ότι αρχίζει να γίνεται «ομάδα προπονητή», να αποκτά την ταυτότητα του Γερμανού με το ψηλό pressing και τα γρήγορα άκρα. Κι αν το τελευταίο δεν επετεύχθη πέρυσι, φέτος με την προσθήκη του Mohamed Salah, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Sadio Mane στις πτέρυγες, έχει στα άκρα της ένα απίστευτα ποιοτικό και γρήγορο δίδυμο, μεταφέροντας τον Phelippe Coutinho στον άξονα και δημιουργώντας έτσι ένα απίστευτο επιθετικό καρέ μαζί με Firmino, Sturridge, Solanke. Η Liverpool προχώρησε και στην απόκτηση του νεαρού Dominic Solanke από την Chelsea, ο οποίος έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής στο 2017 FIFA U20 World Cup και τα δεύτερα δείγματα γραφής τα έδειξε στα φιλικά των Reds. Τρίτη και τελευταία μεταγραφή ο αριστερός μπακ Andrew Robertson από την Hull, ο οποίος προοριζόταν για αντικαταστάτης του Alberto Moreno, την ώρα που ο Ισπανός εντυπωσίαζε στα φιλικά και πλέον οι δυο τους θα δώσουν μάχη για τη θέση του αριστερού μπακ, ενώ υπάρχει και ο James Milner που αγωνίστηκε ολόκληρη την περσινή σεζόν σε αυτή τη θέση, με την απόδοσή του να χαρακτηρίζεται ως «εντυπωσιακή», αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αυτή τη θέση και μάλιστα σε τέτοια ηλικία. Τα ανοιχτά θέματα για την Liverpool είναι πολλά καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφή αμυντικού και αμυντικού χαφ, με την υπόθεση του Virgil van Dijk της Southampton να είναι λίγο-πολύ γνωστή αλλά και του Nabi Keita, του οποίου η μεταγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί και ο Jürgen Klopp καλείται να βρει την εναλλακτική λύση πριν το ημερολόγιο δείξει 1η Σεπτεμβρίου, όμως οι πονοκέφαλοι για τον Γερμανό δεν τελειώνουν εδώ καθώς υπάρχει και το ασφυκτικό πρεσάρισμα που δέχονται οι Reds από την Barcelona για τη μεταγραφή του Phelippe Coutinho. Όλα τα παραπάνω συν το απρόοπτο με τον πολύμηνο τραυματισμό του Adam Lallana θα κρίνουν την πορεία της Liverpool μεταγραφικά μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και αγωνιστικά για όλη τη σεζόν. Ερωτηματικό παραμένει η λειτουργία της ομάδας απέναντι σε πολύ κλειστές άμυνες, αλλά και οι τραυματισμοί που κατά το διάστημα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου έκριναν για την Liverpool την κούρσα για τον τίτλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική απώλεια για την Liverpool είναι η μεταγραφή του Lucas Leiva έπειτα από 10 χρόνια, ο οποίος έγινε κάτοικος Ρώμης.

Arsenal
Μέσα σε μερικές προτάσεις, μπορεί κανείς να καταλάβει τί έχει συμβεί στους «Gunners» τις τελευταίες 365 ημέρες. Ανανέωσε ο κατά πολλούς «φευγάτος» μετά από 2 δεκαετίες Arsène Wenger, έμεινε 5η στο πρωτάθλημα, έχασε την έξοδό της στο Uefa Champions League, και κατέκτησε το FA Cup της περσινής σεζόν και το φετινό Community Shield. H Arsenal δεν έχασε στο φετινό μεταγραφικό παζάρι κάποιο βασικό στέλεχος της 11άδας της, πλην του τερματοφύλακα Wojciech Szczesny ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Juventus. Ο αριστερός μπακ Sead Kolasinac της Shalke και ο επιθετικός Alexandre Lacazette της Lyon είναι οι δύο φετινές προσθήκες των Λονδρέζων, με τον τελευταίο να αποτελεί στόχο πολλών ομάδων ανά την Ευρώπη, πριν ακόμα τελειώσει η περσινή σεζόν, δείγμα των επιδόσεών του κατά τη διάρκεια αυτής. Και οι δύο είναι νεαροί σε ηλικία, αποκτήθηκαν με σκοπό την άμεση ένταξή τους στην 11άδα και το μόνο που μένει να δούμε είναι την αποτελεσματικότητά τους στις 4 γραμμές του γηπέδου.

Manchester United
Ο πολυπόθητος διάδοχος του Alex Ferguson, του επί 3 δεκαετίες προπονητή της Manchester United, βρίσκεται από πέρυσι στην άκρη του πάγκου και η πρώτη του σεζόν τον βρίσκει ως κάτοχο των Uefa Europa League, Community Shield και League Cup. Στην Premier League τερματίζει στην 6η θέση, αλλά λόγω της κατάκτησης του Uefa Europa League θα συμμετάσχει στους ομίλους Uefa Champions League. Την περσινή σεζόν, παρόλο που η Manchester United κατέκτησε τρεις τίτλους, είδαμε μέτριο ποδόσφαιρο. Η μεταγραφή του Paul Pogba πέρυσι κόστισε περί τα 105 εκ. ευρώ, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν φάνηκαν αγωνιστικά, όμως άλλο Serie A και άλλο Premier League. Οι κόκκινοι του Manchester βρίσκονται πλέον στην μετά-Rooney εποχή, καθώς ο Άγγλος επιθετικός επέστρεψε στην Everton, με τον Romelu Lukaku να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο, ένας επιθετικός που κρίθηκε ακατάλληλος για την Chelsea κατά τη διάρκεια τους παρουσίας του Jose Mourinho στο Stamford Bridge, ενώ στο Manchester βρίσκονται πλέον ο Σουηδός αμυντικός Victor Lindelof που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν για λογαριασμό της Benfica, αλλά και ο Nemanja Matic τον οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στην Chelsea και αποτελεί μια μεταγραφή ουσίας η οποία και θα δυναμώσει το κέντρο της Manchester United, κάνοντάς την αυτομάτως ακόμα πιο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν.

Πρόβλεψη
Το παρατεταμένο φορμάρισμα της Chelsea και η απουσία της από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η σταθερότητα της Tottenham, η αστάθεια της Manchester City, η εκπληκτική πορεία της Liverpool πλην του διμήνου Γενάρη – Φλεβάρη και η απουσία της από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η μέτρια Arsenal και η Manchester United των πολλών ισοπαλιών έφεραν την περσινή κατάταξη. Φέτος; Αν και οι προβλέψεις απαγορεύονται στην Premier League, θα τολμήσουμε να αφήσουμε εκτός 4άδας την Tottenham και την Arsenal. Η Chelsea και η Liverpool έχουν πλέον στην πλάτη τους το Uefa Champions League, όπως και η Manchester United, η Manchester City έχει έναν προπονητή που θα προσαρμόσει καλύτερα τα πλάνα του στα δεδομένα της Premier League επομένως η λογική λέει ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικός, ερωτηματικό αποτελεί η Tottenham που έχασε τον Kyle Walker, δεν έχει κινηθεί ακόμα στο μεταγραφικό παζάρι και «ξεσπιτώθηκε», ενώ η Arsenal μπορεί να κέρδισε το Community Shield πριν λίγες μέρες, παρόλα αυτά δείχνει πως το ρόστερ της δε γεμίζει το μάτι για να πραγματοποιήσει πορεία πρωταθλητισμού, επίσης ο κόσμος της δείχνει τη δυσαρέσκειά του προς τον άνθρωπο που τα πρώτα 10 εκ των 20 ετών παραμονής του στους Λονδρέζους, εκφράζοντας την άποψη εντός της κερκίδας του Emirates ότι η ομάδα χρειάζεται να περάσει στη μετά-Wenger εποχή, επομένως μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μεταγραφικά ένας Lacazette δύσκολα θα φέρουν την άνοιξη.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com