Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μικρά μικρά συμπεράσματα από την προετοιμασία

Μικρά μικρά συμπεράσματα από την προετοιμασία

Οι δοκιμές και οι πειραματισμοί μάλλον τελείωσαν μετά το τελευταίο σφύριγμα χθες στο Δουβλίνο και τη φιλική αναμέτρηση με τη Bilbao. H χρονιά ξεκινά για τη Liverpool σε λιγότερο από έξι πλήρη 24ωρα απέναντι στη Watford και πλέον πρέπει να παρθούν αποφάσεις από το τεχνικό επιτελείο των Reds άλλες προσωρινές και άλλες λίγο πιο σοβαρές. Ας επιχειρήσουμε να δούμε κάποια πραγματάκια, τα οποία πιθανώς να έχετε εντοπίσει και εσείς, πηγάζοντα από τη φετινή προετοιμασία της ομάδας μας και τα οχτώ φιλικά παιχνίδια που έδωσε τον τελευταίο μήνα.

1. Clyne το νου σου! Ο Nathaniel Clyne ήταν πάντα ένας σταθερός υπηρέτης της Liverpool τα τελευταία δύο χρόνια. Αρκετοί έχουν ενστάσεις και έως ένα βαθμό δικαιολογημένες για τη συμμετοχή του στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας ωστόσο δεν μπορεί κάποιος να πει πως ο Clyne δεν ήταν ποτέ σταθερός. Του 6; Πάντα όμως έπαιζε 6. Βέβαια, εχθρός της σταθερότητας είναι μία εντυπωσική νεανική προοπτική. Και αυτός είναι ο Trent Alexander Arnold. O Trent εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η έκπληξη της προετοιμασίας. Πολύ καλός επιθετικά, με τσαμπουκά πάρα πολλά καλά συγχρονισμένα τρεξίματα, χρήζει βελτίωσης αμυντικά αλλά είναι πολύ μικρός ακόμη. Σίγουρα, ο Clyne δεν έχει την εξασφαλισμένη φέτος τη θἐση λόγω της σταθερότητάς του ipso facto. Αντίθετα, ο Arnold καραδοκεί και κατά πάσα πιθανότητα σε 6 μέρες θα ξεκινά στο Vicarage Road. Πλην των άλλων, Gomez και Flanagan επίσης υπάρχουν στο ρόστερ και καραδοκούν..

2. Οι «εσωτερικές» μετεγγραφές : ένας από τους όρους που χρησιμοποιείται κατά κόρον από χθες το βράδυ όταν και ο Klopp δήλωσε πως ο Milner θα επιστρέψει στο κέντρο. Σίγουρα τέτοια μετεγγραφή είναι ο μεταμορφωμένος προς το καλύτερο Moreno (που μας έχει κάνει όλους τους σκληρούς επικριτές του να καταπιούμε τη γλώσσα μας) και αν δεν έρθει καμία τρελή πρόταση πλέον μάλλον δεν θα φύγει. Άλλη μετεγγραφή εκ των έσω ο Henderson που μοιάζει έτοιμος να βοηθήσει εκεί που σταμάτησε πέρυσι και έχασε τους τελευταίους 3 μήνες. Το ίδιο και ο Sadio Mane που επέστρεψε γερός μετά τον άσχημο τραυματισμό του στο μηνίσκο και τη χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη. Τέτοια μετεγγραφή θα είναι και ο James Milner αν η θέση του αριστερού μπακ καλυφθεί πλέον από τους Robertson και Moreno.

3.Η ετοιμότητα του Solanke : αποκτήθηκε με ξεκάθαρο άμεσο στόχο να ξεκινήσει με την U23 της ομάδας. Πλέον τίθεται πραγματικά σε ερωτηματικό το αν δεν θα προπονείται στο Melwood. O Solanke έδειξε σε πολλά παιχνίδια έτοιμος να προσφέρει άμεσα στην πρώτη ομάδα της Liverpool.  Πολύ καλή πρώτη επαφή και υποδοχή με τη μπάλα, εξαιρετική σωματοδομή και ισορροπία, γνώση του να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με διάφορους τρόπους. Όσο περνά ο καιρός και αξιοποιεί στο 100% τις ευκαιρίες του θα χτυπήσει σύντομα ακόμη και την πόρτα της ενδεκάδας.(ειδικά με τόσο κακό Origi όπως χθες) Μία κάπως ανέλπιστη προσθήκη στην πρώτη ομάδα αυτόν τον μήνα.

4.Οι πολλές επιλογές σε ρόλους : εάν κάτι είδαμε με σιγουριά είναι το πόσοι παίκτες υπηρετούν διάφορους ρόλους. O Gomez παίζει 4 θέσεις στην άμυνα. Ο Wijnaldum φέτος έπαιξε και αμυντικός μέσος πέρα από box to box μέσος. (για μένα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία καθώς του λείπουν τα συγχρονισμένα τρεξίματα και η αίσθηση κινδύνου που απαιτεί η θέση). Οι Mane και Salah παίζουν και στις δύο πλευρές, ο Firmino κορυφή και πλάγια, o Milner αριστερά και κέντρο, ο Woodburn πλάγια και εσωτερικός μέσος κ.ο.κ. Σίγουρα δεν είναι όλα το ίδιο λειτουργικά ωστόσο είναι η καλύτερη κατάσταση για έναν προπονητή. Ο Klopp δεν έχει κρύψει τη χαρά του επ΄αυτού επανειλημμένα.

5.Το 4-3-3 : αυτό είναι το σύστημα που δοκίμασε κατά κόρον ο Klopp. Ένα σύστημα που όταν έχεις κοντά τις γραμμές σου θωρακίζει τα μετόπισθεν. Εκπληκτικό δείγμα το παιχνίδι με τη Bayern. Το ζήτημα είναι ότι η Liverpool δεν θα έχει συνέχεια αντιπάλους ομάδες με την ποιότητα των Βαυαρών που δεν θα υπάρχει ζήτημα να τους δώσουμε τη μπάλα. Το ερωτηματικό είναι η ισορροπία και η καλύτερη οργάνωση που ζήτησε ο Kloppo αμυντικά από όλη την ομάδα. Θα υπάρξει; Και μάλιστα με διάρκεια; Αν υπάρξει αμυντικά σταθερότητα, η Liverpool μπορεί να βρει λύσεις. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο της Dortmund και το βάζω 4 παρότι θα φάω 2 δεν είναι εφικτό στην Αγγλία πλην σπάνιων περιπτώσεων (κάτι που παραδέχθηκε πρόσφατα και ο Γερμανός), η Liverpool καλείται να λύσει και σπαζοκεφαλιές ομάδων που πέρυσι τη βασάνισαν αλύπητα. Θα τα καταφέρει; Όλες οι απαντήσεις στο τερέν.

Καλή σεζόν να έχουμε όλοι! YNWA!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com