Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πλώρη για πρεμιέρα με τριάρα! (vid)

Πλώρη για πρεμιέρα με τριάρα! (vid)

Καλύτερη της Bilbao για 60 λεπτά η Liverpool κατάφερε να κλείσει τα φετινά φιλικά προετοιμασίας με νίκη επί των Βάσκων στο AVIVA Stadium του Δουβλίνου (3-1). Βέβαια, οι Reds είχαν και ένα μισάωρο αρκετά προβληματικό (25-55) , το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Jurgen Klopp και τους συνεργάτες του. Στα θετικά ο εξαιρετικός ξανά Moreno στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε, η θετική παρουσία του Milner στο χώρο του κέντρου καθώς και το γεγονός πως συνέχισε τα γκολ ο Dominic Solanke! Στα αρνητικά, ο αρνητικός Origi αλλά και κάποια εύκολα λάθη που έγιναν από την άμυνα και εκ των οποίων το ένα οδήγησε στο γκολ της Athletic. Πλώρη πλέον για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος σε μία εβδομάδα στο Vicarage Road απέναντι στη Watford. Το ματς :

Α Ημίχρονο : 

Δύο όψεις παρουσίασε η Liverpool στο πρώτο ημίχρονο ενός παιχνιδιού που είχε ένταση και ρυθμό. Οι «Κόκκινοι» είχαν ένα πάρα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο. Ξανά με 4-3-3, τον Milner στο κέντρο και τον Firmino αριστερά να υποστηρίζεται εξαιρετικά για τον ξανά τρομερό Moreno, η Liverpool έτρεχε και άνοιγε χώρους πού εύκολα όταν διέφευγε της υψηλής πίεσης των Βάσκων. Ο Origi σπατάλησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από εξαιρετική κυκλοφορία μιας επαφής 3 παικτών βγήκε τετ α τετ αλλά πλάσαρε άουτ. Λίγο αργότερα, ο Βέλγος πήρε κεφαλιά από σέντρα Salah στο δεύτερο δοκάρι άουτ. Η ομάδα του Klopp άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό όταν ο Firmino με εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος άνοιξε το σκορ.  Η Bilbao έριξε προειδοποιητική βολή στο 23ο λεπτό με τον  Aketxe να πλασάρει άουτ σε τετ α τετ από κόντρα και πάσα του Inaki Williams. Ο Williams λίγα λεπτά αργότερα ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος αδράνεια του Origi στο κέντρο που πούλησε εύκολα τη μπάλα και λάθος απομάκρυνση του Lovren με τάκλιν που έστρωσε τη μπάλα στον επιθετικό της Bilbao με όλο το τέρμα στο πιάτο και εκείνος δε λάθεψε. Μετά την ισοφάριση, η Liverpool έχανε έδαφος και η Bilbao απειλούσε περισσότερο. Άγγιξε το 1-2 όταν από κάθετη πάσα, ο Cordoba βγήκε τετ α τετ από πλάγια και αφού πέρασε τον Mignolet γύρισε ψηλά στο δεύτερο δοκάρι χωρίς ευτυχώς να βρει συμπαίκτη. Η Liverpool δεν βρήκε λύσεις μετά την ισοφάριση και απείλησε μόνο με μία κεφαλιά του Grujic από κόρνερ στο 36 που πήγε άουτ και μία εκπληκτική ενέργεια του Moreno που σούταρε με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή για να δεχτεί στοπ από τον Arrizabalaga. Στα αρμητικά του ημιχρόνου η κακή εμφάνιση του Origi που ήταν νωχελικός και έκανε πολλές λάθος επιλογές.

Β Ημίχρονο : 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Klopp άλλαξε και τους 10 παίκτες του πρώτου ημιχρόνου εκτός από τον Simon Mignolet με τον Jon Flanagan να παίρνει το περιβραχιόνιο! Η Liverpool τα πρώτα 10 λεπτά του δευτέρου μέρους ήταν εκνευριστικά παθητική και αδύναμη να κρατήσει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα υποφέροντας στο…δικό της παιχνίδι από το pressing της Bilbao. O Cordoba πήρε από τον Gomez και σε καλή στιγμή σούταρε πάνω στον Mignolet. Η Bilbao δεν έκανε αλλαγές νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και όσο πλησίαζε η μία ώρα παιχνιδιού, η Liverpool έμοιαζε ευλόγως πολύ πιο φρέσκια στο γήπεδο και ο Mane είδε το σουτ που εξαπέλυσε μέσα από την περιοχή να αποκρούει ο Arrizabalaga. Μάλιστα, πήρε το προβάδισμα ξανά λίγο αργότερα με καταπληκτικό γκολ του Woodburn μετά από ωραία συνεργασία και σέντρα του Solanke από αριστερά αφού κοντρόλαρε με το δεξί και από τον άξονα και τη γραμμή της περιοχής «ζωγράφισε» με άπιαστο τελείωμα το 2-1 ενώ το ρολόι έγραφε το 59ο λεπτό της αναμέτρησης. Έκτοτε, η ομάδα μας πήρε για τα καλά τα ηνία του αγώνα και και πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Solanke να μη μασάει από έδρες και να σκοράρει και στην Ιρλανδία μετά από σέντρα ακριβείας του Klavan με τον Arrizabalaga να βρίσκει τη μπάλα αλλά να μη μπορεί να αποτρέψει το 3-1! Μετά το 3-1 δεν άλλαξε κάτι δραματικά και η Liverpool έφθασε στην έκτη της νίκη στα 8 φιλικά τεστ που έδωσε ενόψει της νέας χρονιάς.

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com