Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η απώλεια Keita και ο Αύγουστος των αποφάσεων

Η απώλεια Keita και ο Αύγουστος των αποφάσεων

Μπορεί ο Jurgen Klopp να χαρακτηρίζεται ως λύτης προβλημάτων στη Γερμανία, όμως τώρα τα προβλήματα που έρχονται μπροστά σε αυτόν και τη Liverpool, είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Το καλοκαίρι των Reds ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, όμως το πλοίο φαίνεται πως έχει χτυπήσει… ύφαλο, στις προσπάθειες να ενισχυθεί η ομάδα όσο περισσότερο γίνεται εν όψει Champions League αλλά και της νέας σεζόν της Premier League.

Οι δύο μεγάλοι στόχοι της Liverpool, Virgil Van Dijk και Naby Keita, εδώ και πολύ καιρό είναι το οτιδήποτε εκτός από σίγουροι. Ειδικά για την περίπτωση του Keita, το φετινό καλοκαίρι δείχνει να «καίγεται» μία και καλή, με την RB Leipzig να επιμένει στην στάση της να μην πουλήσει, ενώ και ο Van Dijk θα αλλάξει… λιμάνι μόνο αν ο ίδιος πιέσει αρκετά ώστε να αλλάξει η στάση των Saints, αλλά τουλάχιστον δεν δείχνει να έχει χαθεί οριστικά.

H υπόθεση Keita και ο διαφαινόμενος οριστικός αποχαιρετισμός του πολυπόθητου στόχου του Klopp, αφήνει τους Reds με μία τεράστια τρύπα και χωρίς πραγματικές εναλλακτικές λύσεις. Αν όντως ο Klopp τον θεωρεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της αναμόρφωσης της ομάδας, τότε δεν μπορεί η ομάδα να κάνει κάποια ακριβή κίνηση για παίκτη στη θέση του, καθώς το επόμενο καλοκαίρι η ρήτρα του παίκτη θέτει την τιμή πώλησης στα 48 εκατομμύρια λίρες και δίνει την ευκαιρία στη Liverpool να τον αποκτήσει άμεσα.

Μέχρι τότε όμως τι; O Kristian Walsh, αρθρογράφος της Liverpool Echo, εξέτασε όλες τις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στο συγκεκριμένο ζήτημα και τις ανέπτυξε σε ένα άρθρο στο τοπικό μέσο του Merseyside.

Αρχικά υπάρχει η επιλογή του Ιανουαρίου. Η Liverpool θα μπορούσε να περιμένει χωρίς να κάνει καμία κίνηση για το καλοκαίρι και να χτυπήσει ξανά την πόρτα των Ταύρων στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μία κίνηση με ρίσκο, καθώς αυτό προϋποθέτει η RB Leipzig να έχει μείνει εκτός κάποιων ή όλων των στόχων της και να είναι πιο δεκτική να πουλήσει έναν παίκτη που σχεδόν σίγουρα θα χάσει το επόμενο καλοκαίρι.

Η προσπάθεια της ομάδας της Λειψίας είναι να εγκαθιδρυθεί στην ελίτ της Γερμανίας και της Ευρώπης, έχοντας ως βάση μία εξαιρετική περσινή σεζόν. Αυτό είναι κάτι που πολλές Γερμανικές ομάδες προσπάθησαν, αλλά ελάχιστες κατάφεραν τα τελευταία χρόνια. Αν κάτι τέτοιο μοιάζει μακρινό τον Ιανουάριο, τότε η προοπτική του να πουλήσει για πάνω από 60 εκατομμύρια έναν παίκτη που σχεδόν σίγουρα θα χάσει για 48 το επόμενο καλοκαίρι, ίσως μοιάζει αρκετά δελεαστική.

Σε άλλη περίπτωση, ο Klopp θα μπορούσε απλώς να κάνει μετακίνηση των διαθέσιμων για τον Keita πόρων σε κάποιον άλλο παίκτη. Όμως κατά πόσο εύκολο είναι να βρεις έναν παίκτη που τόσο κόβει, αμύνεται και καλύπτει κάθε σπιθαμή του κέντρου όσο και δημιουργεί, σκοράρει και πασάρει εξαιρετικά; Αυτά προσέφερε ο Keita στην ομάδα του και γι΄αυτό τον ήθελε τόσο πολύ ο Klopp από φέτος.

Γι’αυτόν τον λόγο θα μπορούσε πολύ απλά να κινηθεί για κάτι προσωρινό. Όσο κι αν είναι κάτι που δεν θα πέταγε και την σκούφια του ο Klopp, η αναγκαιότητα του να γεμίσει το κέντρο τη φετινή σεζόν είναι μεγάλη και η λύση μάλλον θα πρέπει να βρεθεί. Από τη μία, είτε θα μπορούσε να ρισκάρει με τον δανεισμό ενός παίκτη σαν τον Renato Sanchez, έναν μέσο με τεράστιο ταλέντο, αλλά ο οποίος ήταν στον «πάγο» την περασμένη σεζόν από τη Bayern και θα μπορούσε να παραχωρηθεί δανεικός από την ομάδα της Βαυαρίας στους Reds, ή να κινηθούν για έναν έμπειρο παίκτη μεγάλης ηλικίας, ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει το κενό για ένα έτος μέχρι να ξανακινηθούν οι Reds για τον μέσο από τη Γουινέα.

Υπάρχει όμως και μία λύση η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει μία εκ των έσω κάλυψη του κενού που αφήνει η μη υπογραφή του Keita. O Philippe Coutinho. Ναι, όσο περίεργο και αν φαίνεται, ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να καλύψει την θέση που προοριζόταν για τον Naby Keita. Προφανώς δεν θα είχε τον ίδιο ακριβώς ρόλο, όμως ο Coutinho, προς τα τέλη της περασμένης σεζόν είχε χρησιμοποιηθεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα στην θέση του κεντρικού χαφ και ο ερχομός του Mohamed Salah, ίσως να του δίνει την ευκαιρία να παίξει περισσότερα λεπτά στον άξονα απ’ όσο μέχρι φέτος.

Όπως και να χει πάντως, η διαφαινόμενη απώλεια του Naby Keita φέρνει τον Jurgen Klopp και τους υπεύθυνους των Reds σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Από τη μία πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες που μένουν ακάλυπτες όσο δεν υπογράφει ο Keita στην ομάδα και από την άλλη να ευχαριστήσουν το – δικαιολογημένα – δυσαρεστημένο κοινό. Η μεταγραφή του Virgil Van Dijk, ο οποίος για την ώρα προπονείται μόνος του, θα αποτελούσε μία πρώτης τάξης κίνηση για να σωθούν λιγάκι οι εντυπώσεις και έστω ο ένας από τους δύο μεγάλους στόχους της ομάδας να φορέσει τα κόκκινα πριν το τέλος του Αυγούστου.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com