Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο DW/ Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Salah (vid)

Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο DW/ Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Salah (vid)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η δεύτερη φιλική αναμέτρηση της Liverpool απέναντι στη Wigan στο DW Stadium (1-1) με τον Mohamed Salah να είναι θετικότατος στο ντεμπούτο του και να σκοράρει μάλιστα στη λήξη του ημιχρόνου το πρώτο γκολ με τη νέα του ομάδα. Η Liverpool πλέον αναχωρεί την Κυριακή για το Hong Kong όπου εκεί θα δώσει τα επόμενα 2 φιλικά της παιχνίδια μετά το πρώτο στάδιο προετοιμασίας εντός των τειχών και τα παιχνίδια απέναντι στις Tranmere και Wigan. Το μάτς :

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν εύκολο να διακριθεί ο σχηματισμός της ομάδας ωστόσο ο Klopp εφάρμοσε το 4-1-3-2 που τελείωσε τη σεζόν πέρυσι με τον Wijnaldum να είναι στο 1, δηλαδή σε ρόλο αμυντικού μέσου και τον Coutinho στο κέντρο της τριάδας. Ο Woodburn ήταν αριστερά και ο Lallana συνήθως δεξιά αλλά κυρίως παντού ως γνωστός Lallana. Ο Salah ήταν πάρα πολύ δραστήριος με πολλά σπριντ να ξεκινούν από τα πλάγια και να κλείνουν στον άξονα όταν «μάζευε» η αντίπαλη άμυνα. Η Wigan προηγήθηκε στο 22ο λεπτό όταν κόλλησε η μπάλα στη περιοχή από φάουλ στα δεξιά και ο Alex Gilbey με αριστερό σουτ στα όρια της περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Mignolet. Η Liverpool, που μέχρι το 1-0 έμοιαζε υποτονική και χωρίς πολλά πράγματα να παράξιε μεσοεπιθετικά, ανέβασε στροφές μετά το γκολ, έκλεψε περισσότερες μπάλες, έτρεξε και άγγιξε 3 φορές  το γκολ με τους Lallana (δις) και Firmino προτού ισοφαρίσει με τον Salah στη λήξη του ημιχρόνου όταν μετά από κόντρα επίθεση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Woodburn ο Firmino πάσαρε στον Salah που προ κενής εστίας σκόραρε στο ανεπίσημο ντεμπούτο του και έγραψε έτσι απλά το 1-1. Τρομερός ο Arnold σε όλο το πρώτο μέρος, πολύ καλός ο Woodburn, θετικότατος ο Salah ενώ πολύ δραστήριος και στο επίκεντρο των πραγμάτων ο Coutinho στη θέση πίσω από τους 2 της επίθεσης.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να μας προσφέρει πολλά από άποψη ποιότητας και κυρίως φάσεων μπροστά στις δύο εστίες. Η Liverpool είχε σχηματισμό 4-3-3 στο δεύτερο ημίχρονο με τον Henderson στη θέση του αμυντικού χαφ, τον Solanke στην κορυφή και τους Sturridge και Origi να κινούνται αντίστοιχα δεξιά και αριστερά. Τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους είδαν τους παίκτες του Klopp να πιέζουν ασφυκτικά τους γηπεδούχους χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν πολλές καλές στιγμές. Μετά το 60 και οι Reds έπεσαν σε ζωντάνια κάτι που είναι απόλυτα λογικό για την εποχή. Ο Lovren στο 75 σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του αριστερού στύλου στη μεγαλύτερη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Η Wigan από μεριάς της δεν απείλησε καθώς είναι ζήτημα αν πέρασε τη σέντρα 10 φορές με τη μπάλα σε 45 λεπτά ποδοσφαίρου στο δεύτερο ημίχρονο. O Sturridge στο 87 πλάσαρε ψηλά από την πάσα του Henderson μετά από κόντρα επίθεση ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Milner πλάσαρε πάνω στον Adams από πλάγια θέση μετά από ωραίο ομαδικό αυτοματισμό στο 9ο λεπτό. Ο Gomez ήταν θετικός ως δεξιός μπακ παρότι τα ανεβάσματά του λιγόστεψαν όσο περνούσαν τα λεπτά. Ο Karius βέβαια σε 2 στιγμές που δεν βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση έκανε λάθος αφενός σε ένα κοντρόλ και αφετέρου μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια ένα φάουλ που δεν τον απείλησε καθόλου καθώς ήταν μία σέντρα χωρίς ιδιαίτερη διεκδίκηση. Ο Γερμανός θα πρέπει να εξαλείψει στιγμές τέτοιες νευρικότητας αν θέλει να προτιμάται ως βασικός από τον Simon Mignolet.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com