Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Jurgen δεν είχε ποτέ ψευδαισθήσεις

Ο Jurgen δεν είχε ποτέ ψευδαισθήσεις

Εικοστή πρώτη Μαίου 2017. Η Liverpool κερδίζει τη Middlesbrough με 3-0 και μετά από 3 χρόνια επιστρέφει στο χάρτη του Champions League ακόμη και στα προκριματικά. Το πρωτάθλημα είχε τελειώσει και ο στόχος που είχε τεθεί για το πρωτάθλημα είχε επιτευχθεί. Ο Jurgen Klopp μετά τη λήξη της αναμέτρησης ήλθε αντιμέτωπος με αναπόφευκτα ερωτήματα.

«Το μεγαλύτερο μέρος σχετικά με τις μετεγγραφές έχει ήδη λάβει χώρα». Δήλωση πρώτη. Κάποιοι έκαναν το λάθος να ερμηνεύσουν αυτή τη δήλωση υπό το πρίσμα της έννοιας των διαπραγματεύσεων. Ολέθριο λάθος. Ο Klopp εννοούσε πως το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού είχε λάβει χώρα. Ποιους θέλει ο ίδιος, σε ποιους θα στραφεί εναλλακτικά, πόσα χρήματα προτίθεται να δώσει η Liverpool για να τους αποκτήσει.

«Το ιδανικό θα ήταν να έχουν έρθει οι παίκτες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας αλλά αυτό μάλλον δεν μπορεί να γίνει.» Δήλωση δεύτερη. Σε αυτή τη δήλωση, αρκετοί εμμένουν στο πρώτο σκέλος αγνοοώντας επιδεικτικά και εκούσια το δεύτερο. Ο Klopp δήλωσε το αυτονόητο. Ασφαλώς θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα όταν θα ξεκινούσε την προετοιμασία. Το ερώτημα δεν είναι αν θα τους ήθελε ο Klopp, αλλά ποιος προπονητής του κόσμου δεν θα ήθελε να έχει τους νέους του παίκτης άμα τη ενάρξει της προετοιμασίας. Ωστόσο έσπευσε αμέσως να στραφεί προς το ρεαλισμό. Ο Klopp δεν αποκάλυψε πως θα έχουν τελειώσει οι μετεγγραφές μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία. Ούτε έθεσε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Είναι τόσο περίπλοκες πλέον κάποιες διαδικασίες που δεν θα μπορούσε κιόλας να το κάνει χωρίς να εκτεθεί η ομάδα του.

Και πράγματι, έχουμε φθάσει στις 14 Ιουλίου, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και 9 μέρες ενώ απόψε οι παίκτες του Klopp θα ξεμουδιάσουν για δεύτερη φορά απέναντι στη Wigan. Νέα πρόσωπα ο Mohamed Salah και ο Dominic Solanke, με τον δεύτερο να διεκδικεί τη θέση του στην πρώτη ομάδα. Πιο πολλές είναι οι εσωτερικές μετεγγραφές. Ο Hendo αγωνίστηκε ξανά μετά το Φεβρουάριο, ο Mane όπου να ναι επιστρέφει (ανεξάρτητα που δεν θα ταξιδέψει στο Hong Kong), o Gomez κάνει κανονικά προετοιμασία ενώ οι ταλαιπωρημένοι Sturridge και Grujic ξεκίνησαν κανονικότατα.

Σίγουρα ΌΛΟΙ θα θέλαμε να είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο στα μετεγγραφικά ζητήματα και να μπορούμε βασίμως να προσδοκούμε σε κάποια άμεση ενίσχυση. Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι πως η Liverpool θα περιμένει. Θα περιμένει για να αποκτήσει τους παίκτες που ζήτησε ο προπονητής της ομάδας για κάθε θέση. Δεν θα είναι πολλοί εκείνοι. Λογικά ο Keita αν αποκτηθεί και ίσως άλλος αν όχι ο Αφρικανός, ένας αριστερός οπισθοφύλακας και ένας στόπερ. (ίσως ο Van Dijk). Το ότι η Liverpool είναι στο Champions League είναι στα υπέρ της. Το ότι προτίθεται να ξοδέψει χρήματα δεν είναι πάντα ισχυρό διαπραγμευτικό χαρτί. Ο μεγαλύτερος εχθρός όμως της Liverpool στην καλοκαιρινή αγορά είναι ο πληθωρισμός εκείνης αλλά και το γεγονός πως εδώ και δύο μήνες οι στόχοι της ήταν ξεκάθαροι.

Ο Klopp δεν αγχώνεται όπως δήλωσε ο ίδιος προχθές το βράδυ. Αντίθετα, έχει απόλυτη πίστη στη μετεγγραφική στρατηγική της ομάδας και αναγνωρίζει πως χρειάζεται υπομονή. Όπως χρειάζεται και το να μην πιεζόμαστε από τις κινήσεις των άλλων. «Η Liverpool δεν θα αγοράσει παίκτες επειδή αγοράζουν και οι άλλες ομάδες»  δήλωσε ευθέως ο Kloppo. Και έχει δίκιο. Κάθε ομάδα έχει το πλάνο της, τους στόχους της και τις ανάγκες της. Έτσι και η δική μας. Καλό θα είναι να μην βιαζόμαστε να προσδώσουμε θετικό ή αρνητικό πρόσημο στο φετινό δούναι και λαβείν. Αυτό θα γίνει πολύ αργότερα στο καλοκαίρι. Καλό είναι να κατανοήσουμε γιατί η ομάδα δυσκολεύεται να φέρει τους παίκτες που στοχεύει και όταν ενισχυθεί , διότι είναι αδύνατον να μην αποκτήσει άλλους ποδοσφαιριστές, θα αξιολογήσουμε ώριμα και ορθολογικά αν πράγματι ενισχύθηκε. Μέχρι τότε, εμπιστοσύνη στο πλάνο. Πολλά πράγματα δρομολογούνται που δεν τα γνωρίζουμε όλα οπότε καλύτερα να πάμε για καμία βουτιά χωρίς μετεγγραφικές έγνοιες!

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com