Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Άλκης Τσαβδαράς στο liverpool.gr! (vid)

Ο Άλκης Τσαβδαράς στο liverpool.gr! (vid)

Επιμέλεια : Γιάννης Σκοτίδας, Σταύρος Μπέκας, Νίκος Γεωργόπουλος, Γιώργος Κουκούλης, Βαγγέλης Νάκος, Παναγιώτης Ραμαντάνης

Ο Άλκης Τσαβδαράς είναι δημοσιογράφος στην COSMOTE TV και εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ειδήμων στα ζητήματα του γερμανικού ποδοσφαίρου έχοντας γράψει αμέτρητες μεταδόσεις παιχνιδιών και όχι μόνο. Πέρα όμως από όλα αυτά, είναι και φίλος της αγαπημένης μας Liverpool. To liverpool.gr, εξασφάλισε αυτή τη συνέντευξη με πολλά θέματα της επικαιρότητας (πχ Keita ) και όχι μόνο από μία σκοπιά κάπως διαφορετική και σας την παρουσιάζει :

1)Πες μας λίγα πράγματα για σένα να σε γνωρίσουν όσοι δεν σε ξέρουν και ενδεχομένως να σε θυμηθούν και κάποιοι άλλοι..

«Είναι πάντα περίεργο να μιλάς για τον εαυτό σου… Βρίσκομαι στην COSMOTE TV εδώ και 9 χρόνια. Μεταδόσεις Bundesliga κυρίως, Champions League, Europa League και γενικότερα ο,τι άλλο τύχει, όμως προτιμώ πάντα το Γερμανικό ποδόσφαιρο αλλά και όλους τους Γερμανούς που αγωνίζονται σε όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γενικότερα. Ασχολούμαι με την αθλητική δημοσιογραφία από το 1997, έχω περάσει από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, sites, τα έχω δοκιμάσει όλα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην COSMOTE TV και στο «1-2-Χ», όπου πάντα γράφω για Γερμανία και για την… αγαπημένη Αυστρία, που βρίσκεται κοντά στους Γερμανούς και στη γλώσσα, κάτι που με ευνοεί.»

2)Πώς έγινες Liverpool ή πως δημιουργήθηκε αυτή η συμπάθεια προς τη Liverpool ; 

«Γεννήθηκα το 1979 και σε μικρή ηλικία ήμουν πολύ ζεστός και κοντά στη δεκαετία του 1980. Βαθιά δεκαετία του ’80 ΟΚ. Ζώντας και έχοντας μεγαλώσει στη Γερμανία υπήρχε μεγάλη προβολή του αγγλικού ποδοσφαίρου και η δεκαετία του ΄80 ήταν ολίγον τι με τα πάνω και τα κάτω της για το αγγλικό ποδόσφαιρο  και για την Liverpool απλά εγώ έπεσα στην περίοδο με τέλη ΄80 και αρχές 90 με Ian Rush περισσότερο, ένα όνομα που ακουγόταν πολύ περισσότερο λόγω των πολλών γκολ που έβαζε. Αγαπημένος μου John Barnes πάντως που ήταν τότε στα καλύτερά του και καταλήγουμε βέβαια όλοι από μικροί σε μία ομάδα, μετά μεγαλώνοντας διαβάζεις και λίγο παραπάνω, ενημερώνεσαι τι εστί αυτή η ομάδα, τι αντιπροσωπεύει, τι και πως, μαθαίνουμε που βρίσκεται το Liverpool, μεγαλώνοντας κιόλας διότι μικρός λες είναι ομάδα ή είναι πόλη τι είναι αυτό. Απλά η Liverpool και όλο το πακέτο με ικανοποιούσε και με ικανοποιεί σαν ομάδα.»

3)Για πάμε στον «τρελογερμανό.». Έχεις δει πάρα πολύ καλά τον Klopp και στη Dortmund και στη Mainz φαντάζομαι. Θέλουμε να μας πεις αυτή τη σεζόν που έρχεται και είναι η δεύτερη ολόκληρη του Klopp διότι την πρώτη δεν μπορούμε να τον κρίνουμε αφού ανέλαβε την ομάδα του Brendan Rodgers, θέλουμε να μας πεις όχι απαραίτητα συγκριτικά με την τρίτη του χρονιά στη Dortmund τι περιμένεις εσύ και τι ο κόσμος της Liverpool μετά τη δεύτερη προετοιμασία του Jurgen Klopp.

« Ναι το θετικό είναι ότι έχει περάσει ήδη μία φουλ σεζόν στη Liverpool, είδε και εκείνος τα δικά του αρνητικά στοιχεία, είδε που πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα, που πρέπει να βελτιώσει και ο ίδιος τα δικά του θετικά στοιχεία. Καταρχάς να πούμε ότι ο Klopp είναι ένας προπονητής-εγωιστής, ένας προπονητής που μπορεί να βάζει άθελα του τον εαυτό του πάνω από μία ομάδα ασχέτως αν είναι ιστορική ή όχι. Και στη Mainz μετά από ένα σημείο έβαζε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα θέλοντας να πετύχει έτσι και όχι να προβάλλει τον εαυτό του. Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός, επειδή είναι και ένας προπονητής που αρέσκεται να μένει αρκετά χρόνια στην ομάδα που βρίσκεται  δεν θα μου κάνει εντύπωση το επόμενο διάστημα αν είναι ικανοποιημένες και οι δύο μεριές και αν έρθουν ασφαλώς και οι επιτυχίες να ανανεωθεί και το συμβόλαιο του καθώς είναι ένας προπονητής που αρέσκεται να μένει πολλά χρόνια, να δημιουργεί κάτι, να δημηιουργεί όμορφα πράγματα, να αφήνει την ταυτότητά του. Να μην πούμε εποχή  γιατί είναι και βαριά κουβέντα αλλά να αφήνει την ταυτότητά του και αυτό γίνεται μόνο με ένα μακροπρόθεσμο σενάριο. Όσο περισσότερο καιρό έχει την ομάδα με προετοιμασίες καλοκαιρινή και χειμερινή σίγουρα βελτιώνεται. Τι μπορεί να αλλάξει; Το ευχάριστο στον Klopp είναι ότι είναι πάντα ένας απρόβλεπτος προπονητής, προσφέρει πάντα το κάτι διαφορετικό και τώρα ας πούμε μπορεί να μην είναι μία αλλαγή συστήματος, από 4-4-2 να το κάνει 3-5-2 να έχει τα δύο μπακ χαφ να τρέχουν πάνω κάτω σαν τρελοί και να αλλάξει με τρεις στόπερ την άμυνα, τόσο ριζικό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ ο Klopp αλλά βάζει έτσι ωραίες πινελιές, οι οποίες βοηθούν τον ίδιο να πάρει το 100%  από την ομάδα του και ενδεχομένως κάτι τέτοιο να δούμε και στην εφετινή σεζόν αν το επιτρέψουν οι παίκτες που θα  έχει στη διάθεσή του, αν δεν υπάρξουν τραυματισμοί, τα κλασικά τα απρόοπτα που ισχύουν και για τις άλλες ομάδες.»

H συντακτική ομάδα του Liverpool.gr με τον Άλκη Τσαβδαρά

4) Πάμε τώρα εντός Γερμανίας. Ο Naby Keita είναι ο πρώτος στόχος του Klopp για τη μεσαία γραμμή, διακαής πόθος. Θέλουμε να μας πεις έχοντας περιγράψει και πολλούς αγώνες της Λειψίας φαντάζομαι τη φετινή σεζόν, αφενός ποιες είναι κατά τη γνώμη σου οι πιθανότητες της μετεγγραφής αυτή τη στιγμή και τι μπορεί να προσδοκά η Liverpool για τον Naby Keita, ασχέτως του ποσού που θα δαπανηθεί για να έρθει στο Anfield, αν έρθει.

«Κοιτάξτε η αλήθεια είναι πως τα ποσά έχουν εκτοξευθεί πάρα πολύ, σε πολύ μεγάλα ύψη και επειδή στην Αγγλία τα ποσά αυτά θεωρούνται καθημερινότητα είναι πλέον ένα ζήτημα το πόσα μπορεί να δαπανήσει η Liverpool για τον Keita. To αν είναι σωστό δεν το εξετάζουμε διότι δεν είναι δικά μας τα χρήματα η αλήθεια είναι. Ο Keita πάντως είναι ένας παίκτης πάρα πολύ χρήσιμος για τη Λειψία. Ήταν στην τριάδα με Forsberg και Werner ο παίκτης που ερχόταν από πίσω και έκανε όλες τις δουλειές, έτρεχε, καθάριζε, διόρθωνε τα δικά του λάθη, ετοίμαζε γκολ, σκόραρε και ο ίδιος. Ασταμάτητος παίκτης, 11.5-12 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι. Πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής, πολύ μεγάλη οικονομία στο παιχνίδι του, ξέρει που να πάει την κατάλληλη στιγμή, ξέρει που να δίνει την πάσα την κατάλληλη στιγμή, ξέρει πότε να προωθείται, πότε να μένει πίσω στην άμυνα να καλύπτει, σε τυχόν αντεπίθεση. Είναι ένας παίκτης που παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι πάρα πολύ ολοκληρωμένος. Ήδη από την ευρωπαική πορεία που είχε κάνει πριν 2-3 χρόνια η Salzburg  στο Europa League είχε ήδη δείξει τα διαπιστευτήριά του και ήρθε φέτος να ολοκληρώσει την πολύ ωραία εικόνα που είχε ούτως ή άλλως η έκπληξη της κατηγορίας Λειψία στο να παρουσιάσει ένα νέο, ανανεωμένο, δημιουργικό ποδόσφαιρο, στο οποίο ταίριαζε απόλυτα ο Keita. Πιθανότητες μετεγγραφής : νομίζω επειδή είναι η πρώτη χρονιά της Λειψίας στο Champions League και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια να μείνουν και ο Keita και ο Forsberg στην ομάδα ώστε να παρουσιάσουν την ίδια επιτυχημένη ομάδα που είχαν και την περασμένη σεζόν γιατί αν τυχόν μία ομάδα που πέρυσι βγήκε πρώτη φορά στους ομίλους τους Champions League και 2-3 βασικά μέλη αποχωρήσουν όπως ο Forsberg και ο Keita τότε θα ήταν δώρον άδωρον η παρουσία τους και το αναγνωρίζουν αυτό. Και επειδή ως γερμανική ομάδα θέλουν πάντα να παρουσιάζουν ένα πολύ καλό πρόσωπο, νομίζω πως αυτή τη χρονιά τουλάχιστον ο Keita θα παραμείνει στη Λειψία.»

5)Όσο έχεις δει τη Liverpool του Klopp, θέλω να μας πεις ποιες είναι οι ομοιότητες που βλέπεις σε σχέση με την Borussia Dortmund που παρουσίασε ο ίδιος και για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα να μας πεις πόσο πιστεύεις πως έχει προσαρμοστεί το μοντέλο του Klopp πάνω στο μοντέλο της Premier League που είναι ένα μοντέλο διαφορετικό από την Bundesliga.

«Ντάξει το πρώτο και βασικότερο είναι το pressing από πλευράς Liverpool, σε όλο το γήπεδο. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο του γηπέδου που θέλει ο Klopp να αφήσουν οι παίκτες του στην τύχη του. Όπως έχουμε δει πολλές φορές σε αναλύσεις, 4-5 ποδοσφαιριστές να είναι στην πλευρά που αμύνεται η αντίπαλη ομάδα, να μην αφήνει η Liverpool να αναπτύσσει το ποδόσφαιρό της και το βλέπουμε αυτό κυρίως στα ματς με τις εξίσου μεγάλες ομάδες όπως η Liverpool όπου μπορεί πολύ πιο έυκολα να κάνει το transition της η Liverpool ώστε να παρουσιάσει κάποια γρήγορη αντεπίθεση με κύριο εκφραστή τον Mane. Για  να γίνει αυτό θέλει αντοχές, θέλει πνευμόνια, θέλει κόσμο που μπορεί να κάνει χιλιόμετρα, κόσμο που να τρέχει γρήγορα και να αντιδρά με ευστροφία σε περίπτωση απώλειας μπάλας που έχει ο αντίπαλος. Ο Klopp είναι η αλήθεια πως έχει κάνει μερικές υποχωρήσεις αναφορικά με τον αγγλικό και τον γερμανικό τρόπο παιχνιδιού και αυτό επειδή θέλει να πετύχει στη Liverpool και γενικότερα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Έχει κάνει μερικές υποχωρήσεις, δεν βλέπουμε στη Liverpool αυτό που βλέπαμε στη Dortmund αυτό βέβαια μπορεί να είναι και θέμα ποδοσφαιριστών, δεν μπορεί να έχει τους ίδιους 11 που είχε στη Dortmund στη Liverpool. Επειδή υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα στη Liverpool και ατομικά και ομαδικά θέλει ακόμη λίγο χρόνο ακόμη να αφομοιώσει το στυλ που είχε και στη Dortmund διότι ας μην ξεχνάμε ότι και στη Dortmund δεν είχε αμέσως τις πολύ μεγάλες επιτυχίες. Χρειάστηκε δύο χρονάκια ώστε να ρολάρει η ομάδα και να αρχίσει το σερί που είχε με πρωταθλήματα, κύπελλα και τελικό Champions League.»

6) Τώρα μία πολύ ωραία ερώτηση είναι να μας πεις κατά τη γνώμη σου ποιο είναι το στοιχείο που λείπει στην Premier League από την Bundesliga και το αντίστροφο. Μη μας πεις για τη χειμερινή διακοπή μας πληγώνει, τα έχουμε γράψει και τα έχουμε πει.

«Και οι γερμανικές ομάδες καίγονται τον χειμώνα διότι πάνε σε ζεστά μέρη για προετοιμασία. Καλό θα ήταν να διακοπεί αυτό στην Αγγλία, δύσκολα νομίζω πως θα αλλάξει αλλά τέλοσπαντων. Τι υπάρχει στο γερμανικό ποδόσφαιρο; Νομίζω είναι πιο χαλαρές οι άμυνες στο γερμανικό ποδόσφαιρο, δηλαδή προτιμούν και οι ομάδες πιο χαμηλής δυναμικότητας να είναι πιο πιεστικές, πιο χαλαρές αμυντικά και να προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω. Να διευκρινίσω βέβαια ότι τα οικονομικά  μεγέθη των μικρών ομάδων της Premier League δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα των Γερμανών, είναι μακράν πιο μπροστά οι Άγγλοι σε αυτό το κομμάτι με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά με το τι μπορεί να δαπανήσει η μία ομάδα και το τι μπορεί η άλλη ομάδα. Μοναδικό μελανό σημείο σε όλο αυτό είναι πως όταν παίζουν όλοι με την Μπάγερν Μονάχου επειδή αυτή είναι ένα βηματάκι πιο μπροστά από όλες τις άλλες ομάδες όλοι κλείνονται στην άμυνα, βλέπουμε ένα μπουλούκι με σπάνιες αντεπιθέσεις των ομάδων αυτών. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις και με τη Λειψία και με τη Ντόρτμουντ και με τις άλλες καλές ομάδες βλέπουμε πως οι μικρές ομάδες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν που σημαίνει ότι δεν είναι τόσος κόσμος στην άμυνα, είναι λίγο πιο χαλαρές οι άμυνες. Ντάξει λάθη γίνονται, οι ποιοτικοί κεντρικοί αμυντικοί είναι λίγοι, νομίζω αυτή είναι μία βασική διαφορά που υπάρχει κυρίως στις περισσότερες μικρές γερμανικές ομάδες για αυτό και αυτό το στυλ που εφαρμόζει ο Klopp έβγαινε περισσότερο, πίεση παίρνω τη μπάλα και επειδή ακριβώς είμαι κοντά στη μεγάλη περιοχή για να δημιουργώ ευκαιρίες και βέβαια να σκοράρει περισσότερο.

Πιστεύεις δηλαδή ότι το ότι είναι πιο χαλαρές οι άμυνες είναι θέμα επιλογής ή έλλειψης τεχνοτροπίας αμυντικής; Διότι όποιος παρακολουθεί τακτικά Premier League υπάρχουν παιχνίδια που βλέπει απίστευτη άμυνα και από τους επιθετικούς παίκτες έτσι όχι μόνο σε παράταξη 8 και 9 παικτών πίσω από τη μπάλα.

« Σωστά. Ντάξει βλέπουμε πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όντως η άμυνα ξεκινά από την επίθεση και για αυτό βλέπουμε επιθετικούς που τρέχουν επίσης πάρα πολύ ενώ παλιά υπήρχε ο ένας κλασικός φορ που καθόταν στην περιοχή και απασχολούσε κόσμο. Όχι είναι περισσότερο επιλογή των ομάδων να αγωνίζονται έτσι, βλέπουν και εκείνες πως είναι πιο αποτελεσματικό το να είναι πιο ανοιχτές με την έννοια ότι και εκείνες μπορούν να βγουν πιο γρήγορα στην επίθεση. Εννοείται πως κανένας δεν επιδιώκει χαλαρή άμυνα αλλά σε κάποιες ομάδες δεν μπορεί να υπάρξει κάτι διαφορετικό διότι ειδικά οι κεντρικοί αμυντικοί οι καλοί είναι λίγοι σε αυτές τις ομάδες. Από την άλλη για να πετύχεις κάτι παραπάνω χρειάζεται αυτό το pressing που εφαρμόζει ο Klopp, που εφάρμοζε και στη Mainz και στη Dortmund και στη Mainz ήταν πολύ πρωτοποριακό αυτό που επιχειρούσε διότι ήταν μία μικρομεσαία ομάδα ειδικά που κατάφερε με ένα ανώνυμο ρόστερ πολύ ωραία πράγματα και να βγει Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της Mainz. Nομίζω πως πέρα από τον Klopp δεν θα μπορούσε να το εφαρμόσει κάποιος άλλος σε κάποια άλλη αντίστοιχη ομάδα που δεν είναι μεγάλη όπως μετά ήταν η Dortmund.

Ο συντάκτης του liverpool.gr, Νίκος Γεωργόπουλος, με τον Άλκη Τσαβδαρά

7)Κατά τη γνώμη σου πού χρειάζεται ενίσχυση η Liverpool και στις θέσεις που πιστεύεις πως χρειάζεται ενίσχυση, υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην Bundesliga πλην της Bayern Munchen που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις δυνατότητες της Liverpool σε αυτές τις θέσεις; 

« Νομίζω το θέμα όλων των μεγάλων ομάδων στην Αγγλία είναι οι κεντρικοί αμυντικοί που δεν υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί και στη Liverpool θα προτιμούσα έναν Σωκράτη Παπασταθόπουλο που μου έρχεται άμεσα στο μυαλό ως ο καλύτερος αμυντικός της Bundesliga γιατί είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος αμυντικός με την έννοια ότι είναι γρήγορος, πολύ δυνατός στις μονομαχίες, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, πολύ καλός επιθετικά και αυτό που απέκτησε τα τελευταία χρόνια με την Dortmund πολύ καλός με τη μπάλα επιθετικά, δηλαδή ξεκινά η επίθεση ανοίγονται οι στόπερ, παίρνει τη μπάλα, την προωθεί, μπορεί να κάνει μία κούρσα όπως είδαμε στο ματς με την Eintracht και ένα υπέροχο γκολ που πέτυχε. Παπασταθόπουλος νούμερο 1 νομίζω για την άμυνα της Liverpool. Άλλη θέση; Όχι άλλη θέση, αλλά περίμενα κάποια καλύτερα πράγματα από τον Karius. Φανταστικό τέρμα όπως τον γνωρίζω καλά από την τελευταία του χρονιά στη Mainz όταν κατάφερε με τις αποκρούσεις του να τη βγάλει Ευρώπη, στην ουσία το έκανε μόνος του με φανταστικές αποκρούσεις αλλά αυτή τη στιγμή απέχει πάρα πολύ από αυτή την εικόνα. Ντάξει η αλήθεια είναι πως έσωσε κάποια ματς ο Mignolet φέτος αλλά είναι μία θέση που θα περίμενα κάποια παραπάνω προσθήκη. Από το κέντρο και μπροστά εντάξει. Υπάρχει κόσμος που μπορεί να έρθει αλλά νομίζω είναι θέμα προτίμησης και οικονομικό με βάση τι οικονομικά ανοίγματα μπορούν να γίνουν.

8)Μιας και μίλησες για τον Karius ποιες πιστεύεις πως είναι οι αδυναμίες του σαν τερματοφύλακα;

« Οι αδυναμίες του από ότι έχω καταλάβει πλέον είναι η ψυχολογία του μόνο. Είναι πάρα πολύ καλός στη γραμμή, έχει πάρα πολύ καλή εκτίναξη, έχει βελτιωθεί εντάξει δεν είναι Neuer να παίρνω τη μπάλα στα πόδια και να μοιράζω παιχνίδι, είναι όμως σε ένα καλό επίπεδο, γύρω στον Ter Stegen και τον Leno όπως είδαμε πρόσφατα και με την εθνική Γερμανίας, ο Ter Stegen εξάλλου αγωνίζεται στην Barcelona. Ψυχολογικό είναι το θέμα νομίζω εξάλλου είναι νεαρός γκολκίπερ, έχει χρόνια μπροστά του. Αδικείται με τις κακές εμφανίσεις που έχει κάνει με τη Liverpool. Ειδικά επειδή είναι ο Klopp και αν τον εμπιστευτεί στη συνέχεια σε φετινά παιχνίδια, νομίζω θα δείξει ποιος είναι αν ξεπεράσει στο μυαλό του προφανώς αυτό το σκηνικό ότι έκανα αυτά τα λάθη και μένω εκεί. Αν δεν μείνει εκεί, θα δείξει ότι είναι ένας πολύ καλός γκολκίπερ, έτοιμος γκολκίπερ έτσι διότι δεν ήρθε μόνο για νούμερο 2 αλλά ήρθε να δώσει μάχη με το Mignolet και να την κερδίσει κιόλας. Κατά τα άλλα είναι ένας πολύ δυνατός γκολκίπερ που έχει αδικηθεί από τις εμφανίσεις του. Ακούγοντας και εγώ την εφετινή του πορεία του και διαβάζοντας τα σχόλιά του μετά από κάθε παιχνίδι που αγωνιζόταν μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση πόσο αρνητικός μπορεί να είναι διότι εγώ τον είχα αφήσει με μία εντελώς διαφορετική εικόνα.»

9)Μιας και έχεις πολύ μεγάλη συμπάθεια στην Eintracht, ποιος παίκτης της πιστεύεις πως είναι έτσι σε ποιοτική στάθμη μεγαλύτερη στάθμη  ώστε να είναι σε επίπεδο ίσο για να παίξει στην Premier League και ενδεχομένως να μπορεί να παίξει και στη Liverpool ; 

« Το ερώτημα είναι ποιον παίκτη μπορεί να δώσει η Liverpool στην Eintracht για να ανέβει λίγο! Αυτό είναι το καλό ερώτημα βασικά. Όχι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος παίκτης στην Eintracht. Με τον παλιό τρόπο παιχνιδιού Αγγλίας, o Oczipka που είναι καλός επιθετικά και με φαρμακερό αριστερό πόδι θα ήταν καλός για να βγάλει ατελείωτες σέντρες αλλά ντάξει πλέον έχει καταργηθεί αυτό το μοντέλο. Πλέον επικρατούν μπακ χαφ όπως ο Kolasinac που είναι μία πολύ καλή προσθήκη για την Arsenal αλλά εντάξει είναι το θέμα και ποιο σύστημα μπορεί να βοηθήσει κάποιος αλλά από την Eintracht αυτή τη στιγμή πραγματικά κανείς άντε λίγο ο Hradecky σε μία μικρή ομάδα επειδή είναι πολύ καλός γκολκίπερ και ήταν από τους βασικούς συντελεστές που η Eintracht ήταν καλή στον πρώτο γύρο. Κάποιο άλλοι παίκτες που ήταν ανερχόμενοι Rebic, Seferovic δεν.

10)Για να κλείσουμε με την πιο υποκειμενική ερώτηση, ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Klopp και για ποιο λόγο;

« Ναι. Εντάξει ο Emre Can είναι για μένα ο αγαπημένος μου παίκτης. Επιτέλους δείχνει αυτά που μπορεί να δείξει, επιτέλους παίζει στη θέση που όχι πρέπει αλλά στη θέση που ο προπονητής αξιοποιεί το 100% που μπορεί να πάρει. Νομίζω αν υπάρχει βελάκι με φόρμα απόδοσης φέτος του Can ήταν μονίμως σε ανοδική πορεία  και είναι θετικό ότι παίζει  σε θέση που μπορεί να δείξει τη σκυλίσια επιμονή του να πάρει τη μπάλα και να δείξει την πολύ καλή  αρετή που έχει σε μία τελική πάσα και μην ξεχνάμε πως ο Emre Can ξεκίνησε ως 10αρι στις εθνικές ομάδες της Γερμανίας, εξελίχτηκε καλά στη Leverkuzen και δεν χρειάστηκε να πάει στη Bayern να γλυτώσει τον μεγάλο ανταγωνισμό, πήγε εκεί που έπρεπε και κει έφαγε αρκετό πάγκο και έδειξε πολύ καλή σταθερότητα και επιθυμία να παλέψει όπως έχει συνηθίσει στη Γερμανία ως τουρκικής γενιάς παιδί. Νομίζω ήταν φέτος από τους καλύτερους που υπήρχαν στη Liverpool και για μένα είναι ο προσωπικός παίκτης. Καταλαβαίνεις πως αντικειμενική άποψη δεν είναι αλλά τέλος πάντων  εντάξει. Επίσης ξέρω πως πολλοί θα συγκλίνουν σε Coutinho λόγω των ικανοτήτων του , των πολλών μεγάλων γκολ και στον Mane αλλά εντάξει για μένα που βλέπω λίγο παραπάνω το γήπεδο ίσως ο Emre Can κάνει πολύ ποιοτική δουλειά.

-Άλκη σε ευχαριστούμε πολύ!

Εγώ σας ευχαριστώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην ομάδα μας φέτος!

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com