Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Η σημασία των μεταγραφών ποιότητας!

Η σημασία των μεταγραφών ποιότητας!

Και πόσες άραγε τέτοιες πιστεύετε ότι χρειάζεται η Liverpool;

Οι τίτλοι Πρωταθλήματος της Premier League συχνά κερδίζονται από ομάδες που παραμένουν δυνατές από πλευράς φυσικής κατάστασης, διαθέτουν σπουδαίο ομαδικό πνεύμα ,έχουν το μερίδιο της τύχης που τους αναλογεί, και το κυριότερο, έχουν παίκτες-αφεντικά στον αγωνιστικό χώρο!

Το 2014 η Liverpool στάθηκε τυχερή να έχει στην ενδεκάδα της 5 παίκτες, όχι απλά καλούς για να την οδηγήσουν στον τίτλο, αλλά παίκτες που οι αντίπαλοι της ευχαρίστως θα τους έπαιρναν στη δικιά τους ομάδα. Εκείνη τη σαιζόν είδαμε έναν ώριμο, αλλά αναγεννημένο Steven Gerrard, -με τη βοήθεια του αεικίνητου Raheem Sterling, και του Phil Coutinho, αλλά και το φοβερό δίδυμο Suarez, Sturridge!

Και οι πέντε παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα της Premier League, εκείνη την περίοδο, χωρίς να εξετάζουμε προβλήματα τραυματισμών ή φυσικής κατάστασης.

καλύτερη αποτρεπτική στρατηγική στο ποδόσφαιρο είναι να κερδίζεις! Κέρδισε τον τίτλο και δώσε έτσι την ευκαιρία στον Suarez να σκεφτεί λίγο παραπάνω και να αναβάλει για λίγο το όνειρο του για την Barcelona! Η τραγωδία φυσικά ήταν- όπως γνωρίζουμε πλέον, ότι η φυγή του Suarez στέρησε την ομάδα από έναν παίκτη του ηγετικού της πυρήνα.

Να προσθέσουμε στα παραπάνω τα προβλήματα φυσικής κατάστασης του Sturridge, την φυγή του Sterling, την «σύνταξη» του Gerrard, και ξαφνικά η ομάδα απογυμνώθηκε από τον πυρήνα που διαμόρφωνε όχι μόνο τα αποτελέσματα της, αλλά και που έδινε πνοή στις φιλοδοξίες των παικτών αλλά και των οπαδών της.

Η πρόκληση λοιπόν για την Liverpool είναι η δημιουργία και πάλι ενός τέτοιου πυρήνα, είτε εκ των έσω είτε με τη βοήθεια των μεταγραφών.
Ο Sadio Mane εύκολα αποτελεί την πιο εκπληκτική μεταγραφή του Klopp, που πέφτει σε αυτή την ηγετική ομάδα παικτών.

Αν τα στατιστικά λένε την αλήθεια τότε και ο Salah από τα αριστερά ή οπουδήποτε στην επίθεση φαίνεται να ανήκει στο ίδιο γκρουπ. Ο Coutinho μάλλον θα παίζει πιο πίσω, δίνοντας έμφαση στο δημιουργικό του κομμάτι, στο αναπάντεχο, και στην βοήθεια στις στημένες φάσεις. Ο Coutinho συνδέει την παλιά με τη νέα ηγετική ομάδα.

Αυτός και άλλος ένας! Αλλά θα τα καταφέρει;

Ο Daniel Sturridge; Ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στη Liverpool, έχοντας επίγνωση ίσως του τι έρχεται, κι αν μιλάμε καθαρά για ταλέντο, τότε έχει πολλά κιλά από αυτό. Ελπίζουμε τα προβλήματα υγείας να τα αφήσει πίσω του πλέον και να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται, γιατί τέτοια «γραμμή τροφοδότησης» στο κουντεπιέ του αποκλείεται να ξαναβρεί!

Επόμενος ο Lallana! Έκπληξη;

Κανονικά δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη η συμμετοχή του ονόματος του σε αυτή την ομάδα γιατί θεωρείται ο αρχιτέκτονας στην αντεπίθεση μετά από πίεση και θα μπορούσε να παίξει οπουδήποτε στην μπροστινή εξάδα.

Έκανε τη διαφορά αρκετές φορές φέτος και με τις σημερινές τιμές θα μπορούσε να αποφέρει 50-60 εκ. λίρες!

Τιμητική συμμετοχή ο Firmino. To εργασιακό του ήθος, οι assist, τα τέρματα που σημείωσε, όλα μας υποχρεώνουν να σεβόμαστε τον Bobby και να τον έχουμε σε αυτή την ομάδα.

Ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία παικτών; O Naby Keita; Για τον οποίον μάλλον θα μάθουμε νέα το Σαββατοκύριακο;
Ο Virgil van Dijk; Ο πιτσιρίκος των 100 εκ. λιρών; O Kylian Mbappe;
Ή μήπως θα καταφέρουν να «προαχθούν» σε αυτή την κατηγορία ο Matip στη δεύτερη χρονιά του και ο Emre Can ως εξάρι; Ή μήπως ο Gini που θέτει πάντα υψηλούς στόχους;

Ως τώρα ο Klopp προσπαθεί να φέρει στην ομάδα παίκτες που είτε ανήκουν στην κατηγορία αυτή, είτε πληρούν τα κριτήρια για να μπουν κάποια στιγμή, και μάλιστα σε περιοχές που μας έλειψαν πέρυσι.

Το μεταγραφικό παζάρι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Για πρώτη φορά όμως μετά από χρόνια οι οπαδοί των Κόκκινων δείχνουν τέτοια ανυπομονησία να μάθουν για τις κινήσεις της ομάδας τους αλλά και να τη δουν να παίζει στους αγώνες προετοιμασίας!

Τα τελευταία χρόνια ψάχναμε με αγωνία να βρούμε τον anti- Gerrard , αυτόν που θα σήκωνε την ομάδα στις πλάτες του. Η αναζήτηση αυτή έλαβε τέλος προς το παρόν- γιατί δεν αποκλείεται να τον ανακαλύψουμε στο μέλλον, και να λέγεται π.χ Ben Woodburn! Ποιoς ξέρει;

Η αναζήτηση λοιπόν αυτή έλαβε τέλος γιατί ο Klopp, δημιουργός και ένθερμος υποστηρικτής του ομαδικού πνεύματος έθεσε τις βάσεις και συνεχίζει να θέτει, για τη νέα ομάδα ηγετών που θα οδηγήσουν την ομάδα μας εκεί που της αξίζει.

Και όπως λέει μια παροιμία από την Ήπειρο των Mane και Salah, «Αν θες να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, αλλά αν θες να φτάσεις μακριά πήγαινε με παρέα.»

Ο Jurgen Klopp δεν βιάζεται!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com