Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > To μεταγραφικό σκεπτικό του Klopp

To μεταγραφικό σκεπτικό του Klopp

Ο Mohamed Salah άνοιξε τον χορό των μεταγραφών για το φετινό καλοκαίρι, όχι τυπικά, μιας και προηγήθηκε η μεταγραφή Solanke, αλλά ουσιαστικά, καθώς μιλάμε για την πρώτη σημαντική επένδυση από πλευράς Liverpool. Σε ένα καλοκαίρι που κλειδί είναι η ποιότητα έναντι της ποσότητας, ο Salah αποτελεί το πρώτα δείγμα αυτής της λογικής.

«Η βάση του ρόστερ είναι καταπληκτική» είπε στην ECHO ο Klopp στο τέλος της σεζόν. «Αν όλοι είναι υγιείς τότε είμαστε πολύ δυνατοί και είναι δύσκολο να κάνεις πολύ καλύτερη αυτήν την ομάδα. Θα το προσπαθήσουμε, αλλά δεν θέλουμε 12 παίκτες. Δεν θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα φύγουν, αλλά πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για τους δανεικούς. Πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό καλοκαίρι για τη Liverpool» κατέληξε ο Γερμανός.

Απ’ ό,τι φαίνεται και από τις δηλώσεις, το καλοκαίρι αυτό δεν θα είναι… υπερπαραγωγή. Η βάση είναι δεδομένο πως υπάρχει, καθώς πλήρης η Liverpool ήταν μία ομάδα που μπορούσε να κερδίζει, και ως ένα σημείο το έκανε, τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Από τη στιγμή όμως που προέκυψαν τα προβλήματα τραυματισμών, η ομάδα έκατσε, με τον Klopp να εντοπίζει το πρόβλημα σε κάποιες θέσεις στο βάθος, με την ανάγκη ύπαρξης κι άλλων τοπ παικτών, παικτών που μπορούν να μπουν και να προσφέρουν άμεσα, παρά στην ποιότητα του βασικού παίκτη.

Ο Salah έκανε την αρχή, καθώς έτσι, η ομάδα κάλυψε σε ένα μεγάλο ποσοστό το κενό που αφήνει τυχόν απουσία του Sadio Mane, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι όταν είναι και οι δύο υγιείς δεν θα αγωνίζονται μαζί στην ενδεκάδα.

Τα επόμενα βήματα πάντως, όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή Salah θα είναι ανάλογα. Η περίπτωση Van Dijk, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα αναβιώσει αν και εφόσον ο παίκτης πιέσει και με την σειρά του τους Saints. O Naby Keita είναι στόχος, η Liverpool είναι διατεθειμένη να δώσει ακόμα και 50 εκατομμύρια λίρες, όμως η ομάδα της Λειψίας είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος διαπραγματευτής, από τη στιγμή που πλάνο της είναι να καθιερωθεί στις τοπ ομάδες της Ευρώπης, κρατώντας άθικτο τον περσινό πυρήνα.

Άλλοι στόχοι είναι παίκτες όπως ο Alex Oxlade-Chamberlaine, που κοιτάζει να φύγει από το Emirates και ίσως βρίσκει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για τον Klopp, όμως ο James Pearce ξεκαθαρίζει πως θα κινηθούν γι’αυτόν οι «Reds» μόνο αν η τιμή είναι σωστή, καθώς δεν έχουν διάθεση να υπερβούν τα 20 εκατομμύρια για έναν παίκτη με μόλις 1 χρόνο συμβόλαιο.

Τέλος, μία θέση που σίγουρα αποτελεί στόχο ενίσχυσης είναι αυτή του αριστερού μπακ. Ο Moreno είναι φευγάτος, ενώ ο James Milner παίζει εκτός θέσης και ακόμα και αν διατηρηθεί εκεί, δεν γίνεται να προσφέρει την ίδια ασφάλεια όσο ένας φύσει αριστερός μπακ.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com