Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Η θέση της Roma στις διαπραγματεύσεις για Salah

Η θέση της Roma στις διαπραγματεύσεις για Salah

Πολύς ντόρος γίνεται γύρω από το όνομα του Mohamed Salah, καθώς οι ομάδες βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και δια στόματος Monchi. Μπορεί να μην είπε όνομα, όμως ο αγγλικός σύλλογος δεν είναι άλλος από την Liverpool – και είμαστε αρκετά σίγουροι γι’ αυτό.

Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο μας για την υπόθεση. Η Roma έχει να διαπραγματευτεί μόνο με εμάς για τον παίκτη. Όμως τι γίνεται με τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης, που ολοκληρώνουν το παζλ της θέσης της Roma στην υπόθεση;

Ο Monchi είπε κάποιες αλήθειες που είναι πολύ σημαντικές για να αποκρυπτογραφήσουμε την θέση της Roma. Όσον αφορά τον Rudiger, δήλωσε κατηγορηματικά πως ο παίκτης δεν πωλείται. Αυτό έρχεται να προστεθεί δίπλα στην παραμονή του άλλου υποψήφιου προς αποχώρηση από την Roma, Κώστα Μανωλά. Ο Έλληνας στόπερ φερόταν να έχει συμφωνήσει με την Inter, όμως όχι μόνο έμεινε στην Roma, αλλά αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα. Καλή κίνηση για την ομάδα της Αιώνιας Πόλης, δεν διαφωνώ.

Και κάπου εδώ έρχεται το FFP να βάλει τα πόδια της Roma σε ένα παπούτσι. Ο Monchi ήταν ξεκάθαρος. Η Roma δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για την παραχώρηση κανενός παίκτη. Ίσα ίσα, σκοπεύει να στηρίξει τον νέο προπονητή. Ήδη ο Berardi είναι με το ενάμιση πόδι στο Olimpico. Ενάμιση. Ο λόγος; Όπως αναφέρθηκε στην αρχή της παραγράφου, το FFP.

Για τους μη γνωρίζοντες, το FFP (Financial Fair Play) είναι ένα σύνολο κανόνων, οι οποίοι ουσιαστικά είναι ένα «μνημόνιο» με σκοπό την επίτευξη αυτάρκειας για τους συλλόγους. Βάσει αυτών των κανονισμών, μια ομάδα οφείλει να μην παρουσιάζει ζημία τριετίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ από άνοιγμα κεφαλαίων στην αγορά (στα έξοδα υπολογίζονται οι μεταγραφές, τα έξοδα για μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές και υπαλλήλων, έξοδα απόσβεσης αξίας ενός παίκτη, έξοδα χρηματοδότησης και μερισμάτων). Η Roma υπέπεσε σε αυτή την παράβαση, και τώρα τρέχει.

Σύμφωνα με την επέκταση του κανονισμού, το ποσό της ζημίας που μπορούν να καλύψουν οι μέτοχοι με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μπορεί να είναι μόνο μέχρι 5 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως, με τον Salah να είναι ο μόνος παίκτης που έχει απομείνει στην transfer list, η Roma χρειάζεται επειγόντως ένα deal πριν τις 30 Ιουνίου, όπου λήγει η διορία της UEFA. Ειδάλλως, αναμένεται να τιμωρηθεί, με το FFP να μην ορίζει τις τιμωρίες για κάθε περίπτωση, κάνοντας το ιδιαίτερα… ελαστικό σε ορισμένες περιπτώσεις (βλέπε Manchester City). Ωστόσο, αυτό δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί αυτή την στιγμή.

Εν κατακλείδι, η Roma έχει ανάγκη να πουλήσει. Και η Liverpool αυτή την στιγμή, φαντάζει ο μόνος σωτήρας της. Μπορεί να απέρριψαν την πρώτη προσφορά των 28 εκατομμυρίων λιρών (32,6 εκατομμύρια ευρώ), όμως μην εκπλαγείτε αν οι δύο ομάδες, ένεκα πίεσης χρόνου, τα βρουν με ένα κοντινό ποσό, το οποίο, μαζί με μελλοντικά μπόνους, ίσως φτάσει το ποσό που φέρεται να ζητάει η Roma (κοντά στα 40 εκατομμύρια λίρες). Φαντάζει μια περίπτωση από τις γνωστές win – win, δεν νομίζετε; Και η Roma είναι πολύ κοντά στην ήττα. Δεν δείχνει να έχει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com