Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν επηρεάζουν τα τροφεία Solanke οι εμφανίσεις στο Mundial

Δεν επηρεάζουν τα τροφεία Solanke οι εμφανίσεις στο Mundial

Ο Dominic Solanke θα ανακοινωθεί και επίσημα από τη Liverpool την πρώτη ημέρα του Ιουλίου καθώς το συμβόλαιο του με την Chelsea λήγει την 30η Ιουνίου. Ως γνωστόν, παρότι έρχεται στην ομάδα μας ως ελεύθερος η Chelsea δικαιούται μία αποζημίωση για τη συμβολή της στην εξέλιξη του παίκτη από τη στιγμή που είναι κάτω των 23 ετών. Ωστόσο, η Liverpool θεωρεί πως οι πρόσφατες εμφανίσεις του Solanke στο Παγκόσμιο Κυπέλλο δεν θα επηρεάσουν το ύψος της αποζημίωσης.

Η αποζημίωση θα καθορισθεί από την Επαγγελματική Ποδοσφαιρική Επιτροπή Αποζημιώσεων . Ο ρόλος της θα αδρανοποιηθεί  αν εντωμεταξύ Liverpool και Chelsea συμφωνήσουν μεταξύ τους την αποζημίωση των «Μπλε», κάτι όμως που συμβαίνει σπάνια ανάμεσα στις ομάδες. Κριτήρια καθορισμού της αποζημίωσης συνιστούν η ηλικία του παίκτη, η ανάμειξή του στην πρώτη ομάδα, το ενδιαφέρον που έδειξαν άλλες ομάδες για να τον υπογράψουν καθώς και οι όροι του συμβολαίου του στην ομάδα που αναμένεται να αγωνίζεται από εδώ και πέρα.

Ο Solanke έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά με την πρώτη ομάδα της Chelsea ενώ πρόπερσι ήταν δανεικός στη Vitesse και δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Premier League. Γεγονός που αυτόματα καθιστά το ύψος της αποζημίωσης αισθητά μικρότερο σε σχέση με τα 8.000.000 λίρες (6.500.000 άμεσα και 1.500.000 με τη μορφή μπόνους) που πλήρωσε η Liverpool στην Burnley για τον Danny Ings με βάση τον ίδιο θεσμό το καλοκαίρι του 2015.

Βέβαια, η διαδικασία δεν είναι αυτονόητο πως θα λάβει χώρα άμεσα καθώς στην περίπτωση του Ings η Liverpool ανέμεινε 10 μήνες για να οριστικοποιηθεί το ποσό της αποζημίωσης.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com