Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μία under the table συμπεφωνημένη υπαναχώρηση και ένας χειρισμός ντροπής

Μία under the table συμπεφωνημένη υπαναχώρηση και ένας χειρισμός ντροπής

Σίγουρα μιλάμε για το πλέον ταραχώδες μετεγγραφικά καλοκαίρι της Liverpool τα τελευταία χρόνια και ακόμη δεν έχει κλείσει ένα δεκαήμερο ο Ιούνιος. Η μέρα που έκλεισε όμως πριν από λίγη ώρα σημάδεψε μία από τις μεγαλύτερες επικοινωνιακές γκάφες σε 125 χρόνια ύπαρξης του ποδοσφαιρικού οργανισμού που λέγεται Liverpool.

Δεν θα πούμε πολλά αλλά λίγα και καλά. Εξάλλου τα βλέπετε όλα στο liverpool.gr καθημερινά.  Το πιο ουσιώδες που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος από την απρόσμενη ,μέχρι προχθές, έκβαση του σίριαλ Van Dijk είναι πως η Liverpool δεν έκανε πίσω επειδή δεν μπορούσε να πάρει τον παίκτη ή δεν ήθελε να πληρώσει πολλά χρήματα στη Southampton. Όποιος πιστεύει πως η Liverpool δεν ήθελε να πληρώσει πολλά χρήματα στη Southampton έχει δικαίωμα να το πιστεύει. Για εμάς όμως θα κυνηγά λογιστικά φαντάσματα. Η Liverpool ήξερε εξ΄αρχής πως θα πληρώσει ακριβά τον VVD και ακόμη δεν είχε καν καταθέσει μία πρώτη προσφορά για να τεστάρει το γόνιμο έδαφος. Άρα πως είναι τόσο εύκολο να εκβιάστηκε οικονομικά; Ειδικά για έναν παίκτη που ο Klopp είχε σημειώσει ως κεφαλαιώδη προσθήκη στο μπλοκάκι με τα «ψώνια» του για φέτος.

Είναι ξεκάθαρο πως η άτακτη υποχώρηση της Liverpool εκβιάστηκε νομικά. Μόλις χθες, η Southampton επικοίνωνησε με την Premier League και εξέφρασε παράπονα που οδήγησαν τη διοργανώτρια αρχή σε διεξαγωγή έρευνας για τη νομιμότητα ή μη των ενεργειών των Reds. Και μόλις κάποιες ώρες μετά η Liverpool αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του παίκτη. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Liverpool επίσης, προκύπτει από το ρεπορτάζ πως « Η Premier League δεν θα προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια καθώς θεωρεί πως η ανακοίνωση αυτή αποκατέστησε την ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες». Και ξαφνικά όλα έγιναν ξανά νόμιμα και όμορφα.

Προφανώς και όχι. Η Liverpool αναγκάστηκε να δεχθεί μία τεράστια επικοινωνιακή ήττα για να μην υποστεί τις συνέπειες ενός ερασιτεχνικού, ντροπιαστικού, απαράδεκτου, σκανδαλώδους ή όπως εσείς θέλετε πείτε το χειρισμού μίας μετεγγραφής. Ποιες θα ήταν οι συνέπειες; Πρόστιμο στην καλύτερη. Στη χειρότερη ανάλογα με την προσφορότητα του παραπόνου και το βαθμό της παραβίασης αφαίρεση βαθμών ή και μετεγγραφικό εμπάργκο. Και για όσους το αγνοούν, υπάρχει ήδη «δεδικασμένο» σε παρόμοια παραβίαση με την Chelsea πριν κάποια χρόνια να δέχεται πρόστιμο μαμούθ για τον τρόπο που είχε προσεγγίσει τον Ashley Cole ενώ ήταν παίκτης της Arsenal.

Έχοντας δεχθεί ήδη μία τιμωρία πριν 2 μήνες σχετικά με τις εγχώριες μετεγγραφές στην ακαδημία της , η Liverpool επέλεξε ένα συγγνώμη στη Southampton και ένα σχετικά βραχυπρόθεσμο αλλά μεγάλο επικοινωνιακό πλήγμα εν αντιθέσει με μία πολύ πιο σοβαρή κύρωση για το μέλλον. Γιατί η συγγνώμη αυτή ήταν συμφωνημένή κάτω από το τραπέζι με όλες τις πλευρές και καμία διαρροή μετά την ανακοίνωση αυτή δεν είναι τυχαία. Μία συγγνώμη που ολοκλήρωσε έναν χειρισμό ντροπής για το βεληνεκές της Liverpool. Άσχετα που όπως σωστά δήλωσε στο Twitter και ο Jamie Carragher, αυτός που οφείλει συγγνώμη είναι εκείνος που έδωσε λεπτομέρειες στα ΜΜΕ της χώρας με περιττή άνεση. Το ποιος θα πάρει το κόστος του χειρισμού αφορά την FSG και εσωτερικά τον οργανισμό της ομάδας καθώς δεν είναι φρόνιμο να γίνουμε «δικαστές».

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com