Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Η βελτίωση της Liverpool υπό τον Klopp με νούμερα

Η βελτίωση της Liverpool υπό τον Klopp με νούμερα

Η χρονιά που τελείωσε την Κυριακή ήταν η πρώτη φουλ σεζόν του Jurgen Klopp στο τιμόνι της ομάδας, καθώς προσελήφθη τον περσινό Οκτώβριο, μετά την απόλυση (κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για ομάδα της Premier League και δη την Liverpool) του Brendan Rogers, ο οποίος πλήρωσε το πολύ κακό ξεκίνημα της ομάδας και την δυσαρέσκεια του κόσμου προς το πρόσωπό του – δεν ήταν λίγα τα «Rodgers Out», εκτός, αλλά κι εντός γηπέδου. Επομένως, αν για την περσινή 8η θέση δεν είχε τόσο μεγάλη ευθύνη – ωστόσο κατάφερε με αυτό το σύνολο να μας οδηγήσει σε δύο τελικούς, κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο αν ο Rodgers παρέμενε στο τιμόνι – η φετινή ομάδα ήταν αναμφισβήτητα δημιούργημά του.

Οι μεταγραφές που έκανε στην διάρκεια του καλοκαιριού σίγουρα βελτίωσαν αισθητά την ομάδα, άσχετα αν δεν απέδωσαν όλα όσα αναμέναμε όταν αποκτήθηκαν, είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω απόδοσης. Joel Matip, Georginho Wijnaldum και Sadio Mane ήταν οι τρεις πινελιές του Klopp στο ρόστερ της ομάδας, οι οποίες ήταν καθοριστικές στην φετινή πορεία της Liverpool – ο τελευταίος περισσότερο, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την παρουσία και των υπολοίπων δύο, παρά τιε όποιες ατασθαλίες τους. Όμως η βελτίωση δεν φάνηκε μόνο στα λόγια ή στις μεταγραφές που έγιναν. Όλη η ομάδα συνολικά και ο κάθε παίκτης ατομικά έκανε καλύτερη χρονιά από πέρυσι. Και γι’ αυτό μιλάνε (και) τα στατιστικά της ομάδας.

Η ομάδα φέτος πέτυχε 22 νίκες στο πρωτάθλημα, δηλαδή 6 παραπάνω από πέρυσι, ενώ είχε δύο λιγότερες ισοπαλίες (10) και τέσσερις λιγότερες ήττες (6). Σημείωσε 78 γκολ (15 παραπάνω από πέρυσι) και δέχτηκε 42 (8 λιγότερα), ενώ έφτασε τους 76 βαθμούς (16 παραπάνω από πέρυσι). Είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων ανά αγώνα (2 αντί 1,58) και ένα παραπάνω ματς κρατώντας το μηδέν στην εστία της (12), ενώ είχε 3% παραπάνω κατοχή μπάλα (57%). Όσον αφορά το ατομικά ρεκόρ για την ομάδα, ο πρώτος σκόρερ Philippe Coutinho πέτυχε τρία γκολ παραπάνω από τον περσινό πρώτο σκόρερ Roberto Firmino (13), ενώ ο τελευταίος, ο οποίος ήταν ο πρώτος δημιουργός ευκαιριών της Liverpool φέτος, δημιούργησε 15 παραπάνω ευκαιρίες για γκολ από τους περσινούς James Milner και Alberto Moreno (76). Μόνο στις ασίστ έχουμε ισοπαλία μεταξύ Firmino και Milner (11), ενώ το μόνο μελανό σημείο είναι η πορεία μας στα εγχώρια κύπελλα φέτος, η οποία ήταν χειρότερη στο League Cup και ίδια στο FA Cup, με την ευρωπαϊκή παρουσία στα στατιστικά να λείπει έντονα για μια ομάδα με την ιστορία της Liverpool. Του χρόνου θα γεμίσει και αυτή η καρτέλα – ευελπιστούμε με εξαιρετικά στατιστικά και μία καλή πορεία εκεί όπου ανήκουμε· στο Champions League.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com