Είσαι εδώ
Home > ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > Mε διάθεση αγγαρείας και «τύχη μέσα στην ατυχία της!»

Mε διάθεση αγγαρείας και «τύχη μέσα στην ατυχία της!»

Η Liverpool πέταξε ακόμη μία ευκαιρία χθες στο Anfield να εκμεταλλευτεί την έδρα της και τη θέση της στην κούρσα για τα δύο τελευταία εισιτήρια για το Champions League. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά εντός έδρας μετά την ήττα από την Crystal Palace, η ομάδα του Klopp πέταξε βαθμούς και απεκδύθηκε την ευθύνη να καθορίσει εκείνη την τύχη της στα εναπομείναντα παιχνίδια μετά από τρεις διαδοχικές σπουδαίες εκτός έδρας νίκες. Ευτυχώς για εκείνη, η Manchester United ηττήθηκε στο Λονδίνο και οι «Κόκκινοι» κρατούν ακόμη την 4η θέση στα χέρια τους.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το τι είδαμε χθες στο Anfield. Η Liverpool έδινε την εντύπωση πως όσα λεπτά και αν έπαιζε απέναντι στη Southampton δεν θα σκόραρε. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο κοινώς λεγόμενο «όσα 90λεπτα και να παίξουν δεν θα σκοράρουν» αλλά και σε μία πραγματικότητα. Επί 370 περίπου λεπτά φέτος η Liverpool δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία των Saints. Τα αίτια είναι γνωστά και έχουν αναλυθεί εκτενέστατα σε πολλά γραπτά μας. Όταν σε μία εξαιρετικά στημένη άμυνα επιτίθεσαι 90 λεπτά από τον άξονα χωρίς υποψία προσπάθειας από τα πλάγια, κατά 90% δεν θα κερδίσεις. Στο άλλο 10% των περιπτώσεων, θα συμβεί κάτι μη εύκολα προβλεπόμενο όπως το πέναλτι που κέρδισε χθες η Liverpool. Αφού όμως αστοχεί σε ένα τέτοιο απόγευμα και ο αλάνθαστος έως χθες Milner, μάλλον δεν είναι ο άσος στο μενού (νομοτελειακά και πιθανολογικά θα έχανε και κάποιο πέναλτι).

Βέβαια πλην όλων των άλλων, το ανησυχητικό είναι πως η Liverpool δεν είχε μόνο αγωνιστικό πρόβλημα απέναντι στη Southampton. Το άλλο ζήτημα, το οποίο εντοπίζεται στα τελευταία παιχνίδια κατά κόρον, είναι μία προβληματική διάθεση. Είναι σεβαστό πως ευρισκόμενοι ημερολογιακά στις αρχές Μαίου τα πόδια και το μυαλό έχουν κουραστεί. Ακόμη και όταν δεν έχεις ευρωπαικές υποχρεώσεις, το ποδόσφαιρο που επιθυμεί ο Klopp κουράζει. Είναι σεβαστό πως έχουν υπάρξει και προβλήματα τραυματισμών. Είναι όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βλέπεις σε αρκετές φάσεις μία στάση που αποδέχεται το ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Στα τελευταία παιχνίδια, οι παίκτες της Liverpool παρουσιάζουν κάποιες στιγμές μία απροθυμία να δώσουν όλο τους το είναι στο πλέον κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Είναι απαράδεκτο να ελλείπει ανά στιγμές η προθυμία να τολμήσουν μέσα στο παιχνίδι. Μία ριψοκίνδυνη μακριά μπαλιά. Μία σέντρα παραπάνω παρά μία πάσα του παίκτη που βρίσκεται στο πλάι πάλι προς τα πίσω. Περισσότερη «ένταση» μέσα στην περιοχή. Δεν μιλάμε ασφαλώς για πράγματα που όλη τη σεζόν γίνονται πράξη αλλά στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς, ακόμη και όταν ένα παιχνίδι δεν έχει ιδανική τροπή πρέπει απλά να δοκιμάσεις στο 105% ό,τι περνάει από το χέρι σου. Καλείσαι να επιστρατεύσεις όση αγωνιστική ένταση και φαντασία έχει απομείνει μετά από μία δύσκολη σεζόν.

Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχουν και λάθη του προπονητικού επιτελείου, τα οποία δεν είναι της παρούσης για να αναλυθούν αν και έχουν τύχει και αυτά ξανά να είναι αντικείμενο πραγματείας. Το ανησυχητικό είναι πως έχει εμφανισθεί μία διάθεση αγγαρείας και καθαρά διεκπεραιωτικού χαρακτήρα. Δεν έχει κανείς απαίτηση η Liverpool να παίξει το εξαιρετικό ποδόσφαιρο του φθινοπώρου στο τελευταίο τμήμα της σεζόν, όταν και η πίεση έχει φθάσει σε κορυφαία επίπεδα. Ευλόγως ,όμως, ο κάθε φίλαθλος της ομάδας έχει την απαίτηση να κάνουν όλοι οτιδήποτε περνά από το χέρι τους ώστε να εκμεταλλευτούν τη θέση που οι ίδιοι έφεραν τον εαυτό τους. Με μία σεζόν πίσω αλλά και τρεις μεγάλες εκτός έδρας νίκες.

Μέσα στα υπόλοιπα, η Liverpool είναι τυχερή στην ατυχία της. Διότι το επίπεδο δυσκολίας του πρωταθλήματος πληρώνει με το ίδιο νόμισμα ανά τους καιρούς όλους τους συλλόγους. Και είναι επίσης τυχερή που Arsenal και United συγκρούονταν με λίγα παιχνίδια να απομένουν αλλά και που οι αντίπαλοί της είχαν ασφαλώς πιο δύσκολο πρόγραμμα από εκείνη. Πλέον είναι πιθανό ανάλογα με τα αποτελέσματα της Arsenal στα εξ’αναβολής παιχνίδια και της United στο White Hart Lane οι παίκτες του Klopp να μην χρειάζονται μαθηματικά ούτε δύο νίκες. Ο στόχος είναι ακόμη εφικτός και αποκλειστικά κείμενος στα πόδια των παικτών των «Κόκκινων». Και θα μιλάμε σίγουρα για μία πετυχημένη σεζόν στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο αυτό δεν θα αναιρέσει σε καμία περίπτωση πως οι Merseysiders θα έχουν να ευχαριστούν και άλλα πράγματα πέρα από τα δικά τους κατορθώματα, γιατί κακά τα ψέματα το υπέρ το δεόν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και το πρόγραμμα του που ασφαλώς βλάπτει και την ανάπτυξη μιας νεαρής ομάδας όπως εκείνοι θα έχει βάλει το…χεράκι του στην επίτευξη του στόχου του Champions League.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com