Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Coutinho: «Υπάρχει θετική πίεση»

Coutinho: «Υπάρχει θετική πίεση»

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με μόλις τρία ματς να απομένουν, οι Reds στοχεύουν στην εξασφάλιση της τρίτης θέσης και της απευθείας εξόδου στο Champions League, ή τουλάχιστον της τέταρτης θέσης και της εισόδου στα play off του Champions League, καθώς η Manchester City έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων, μετά από την επικράτησή της με το ευρύ 5-0 επί της Crystal Palace. Με την City να έχει το πάνω χέρι για την τρίτη θέση και με την Manchester United να καραδοκεί, 4 βαθμούς πίσω από την Liverpool (έχει ματς λιγότερο), φαντάζει αναμενόμενο να υπάρχει πίεση στους παίκτες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Λίγο πριν τον πρώτο από τους τρεις εναπομείναντες αγώνες, ο Philippe Coutinho μίλησε στο επίσημο σαιτ της Λίβερπουλ για τον σημερινό αγώνα απέναντι στην Southampton, καθώς και για τον στόχο της εξόδου στο Champions League, αναγνωρίζοντας πως δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη. Και αυτή είναι μια πρόκληση που απολαμβάνει.

«Είναι μια υγιής πίεση. Όλοι μας το βλέπω ως μια ευκαιρία για εμάς, οπότε όλο αυτό μας αφήνει την αίσθηση της θετικής πίεσης. Ξέρουμε τι δουλειά χρειάζεται να κάνουμε. Όπως όλοι ξέρουν, όλα είναι στα χέρια μας τώρα, και πρέπει να πάρουμε τους τρεις πόντους σε καθένα από τα τρία τελευταία ματς.

»Η Liverpool είναι ένας μεγάλος, σπουδαίος σύλλογος, και χρειάζεται να παίζει σε αυτές τις διοργανώσεις. Αξίζει μια σταθερή θέση στο Champions League, οπότε προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και να κρατηθούμε εκεί, να μείνουμε μόνιμοι στην διοργάνωση ξανά – και σε αυτό στοχεύουμε»

Επόμενη στάση: Southampton, εντός. Βρίσκεται στην 12η θέση με 41 βαθμούς (έχει δύο ματς λιγότερα, αν υπολογιστεί και το σημερινό ματς), ωστόσο το τρένο της Ευρώπης έχει χαθεί εδώ και καιρό, με την 7η Everton να βρίσκεται 17 βαθμούς μπροστά, απόσταση που δεν καλύπτεται. Φαινομενικά αδιάφορη, έχει εξασφαλίσει την παραμονή εδώ και καιρό, χωρίς κίνητρο. Όμως δεν θα αφήσει το ματς έτσι, σε καμία περίπτωση. Και ο Philippe και τα υπόλοιπα παιδιά το ξέρουν αυτό. Αναμένει έναν δύσκολο αγώνα σήμερα, και δείχνει τον δέοντα σεβασμό στους αντιπάλους. «Είναι σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους παίκτες» αναφέρει χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει «Όταν τους βλέπεις να παίζουν, καταλαβαίνεις πως είναι πολύ καλή ομάδα»

»Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί, αλλά όλη η Premier League – ακόμα κι αν είσαι στην κορυφή της βαθμολογίας ή στον πάτο, όλα τα ματς είναι σκληρά. Όλοι δίνουν δυνατά ματς και αυτός είναι ο λόγος που η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα» 

Επανερχόμενος στον σημερινό αγώνα με την Southampton, ανέφερε πως η ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Southampton, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες την φετινή σεζόν, όπου έφερε λευκή ισοπαλία στο St Mary’s για το πρωτάθλημα, ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά του League Cup, γνωρίζοντας την ήττα και στα δύο ματς με 1-0 και 0-1. «Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς»

»Γνωρίζουμε ότι έχουμε τρία πολύ, πολύ μεγάλα ματς και αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, οπότε γι’ αυτόν τον λόγο θα είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, και πιστεύω πως αυτό θα είναι το κλειδί για να αλλάξει αυτή η στατιστική (σ.σ. Εννοεί τα τρία ματς χωρίς νίκη φέτος απέναντι στους «Άγιους»)»

»Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά θα έχουμε την στήριξη του κόσμου μας. Πρέπει να επιτεθούμε από το πρώτο λεπτό και να τους δείξουμε πόσο θέλουμε το ματς»

Εν τέλει, κατέληξε: «Ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα, είχαμε πίστη σε αυτό από την αρχή. Τα τρία τελευταία ματς είναι τελικοί και χρειαζόμαστε το απόλυτο των νικών. Όλη η ομάδα είναι αισιόδοξη»

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com