Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Achterberg επαινεί τον Mignolet

Ο Achterberg επαινεί τον Mignolet

Η αλήθεια είναι πως μιλάμε για μια σκληρή χρονιά για τον 45χρονο προπονητή τερματοφυλάκων της Liverpool,  John Achterberg. Ίσως και να είναι ακόμα πιο σκληρή από τις χρονιές που έπαιζε μπάλα, με την Tranmere Rovers να είναι μια από τις τρεις ομάδες στην οποία αγωνίστηκε ο Ολλανδός πρώην τερματοφύλακας, και την οποία τίμησε όσο λίγοι, αγωνιζόμενος από το 1998 μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του το 2009, μετρώντας 351 συμμετοχές. Κανείς όμως, ακόμα κι εγώ, που κατά το πρόσφατο παρελθόν αμφισβήτησα έντονα την δουλειά του στην ομάδα, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την βελτίωση του Simon Mignolet, ούτε μπορεί να μην του δώσει εύσημα γι’ αυτήν την βελτίωση. Την φετινή χρονιά, ο Achterberg δούλεψε πολύ πάνω στο να δώσει περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του Simon Mignolet, και δείχνει να δουλεύει, παρά το αναμενόμενο κόστος σε φυσική κατάσταση που υφίσταται.

«Συζητάμε για το πως μπορούμε να εμπλουτίσουμε την προπόνηση με καταστάσεις όπου πρέπει να είσαι πιο επιθετικός» είπε στο Press Association Sports. «Τώρα είναι πιο επιθετικός, σε σημείο όπου δεν φοβάται να βάλει τα γόνατά του στην πλάτη μου. Αυτό είναι που ήθελα να δω γιατί δημιουργεί ένταση. Εάν πρέπει να σταματήσεις τον (Troy) Deeney από το να πάρει την μπάλα, πρέπει να είσαι επιθετικός. Μπορείς να είσαι καλός εκτός γηπέδου, αλλά μέσα σε αυτό παλεύεις για την επιβίωσή σου και για την ομάδα σου»

Η βελτίωση του Mignolet είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, από την στιγμή που επέστρεψε στην ενδεκάδα, μετά από ένα διάλειμμα δέκα αγώνων, όπου ο Loris Karius είχε πάρει φανέλα βασικού, συνοδευόμενο από κακές εμφανίσεις του τελευταίου, που κόστισαν τόσο στην ομάδα (ήττα με ανατροπή από την Bournemouth εκτός, ισοπαλία με West Ham εντός) όσο και στον ίδιο. Από τότε ο Simon εμφανίζει σημαντική σταθερότητα στις εμφανίσεις του, καταφέρνοντας να πείσει τον Klopp να του δώσει οριστικά φανέλα βασικού, σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις του Karius. Ωστόσο, η κριτική προς στο πρόσωπο του Mignolet παραμένει, με τον ίδιο να είναι το εύκολο θύμα σε ενδεχόμενο στραβό αποτέλεσμα, κάτι το οποίο είναι άδικο κατά την γνώμη του Achterberg.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε τον Neuer, αλλά σας λέω με σιγουριά πως θα έκανε δύο με τρία λάθη μέσα στην χρονιά. Έτσι πάει το πράγμα. Στην Λίβερπουλ όλοι περιμένουν να κρατάς το μηδέν πίσω και να νικάς 9-0. Αυτά γίνονται μόνο στο PlayStation»

»Ο Mignolet πιστεύω πως έχει κάνει καλή χρονιά φέτος. Η φάση με το φάουλ της Chelsea και το πρώτο γκολ της Hull είναι κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερα, αλλά αν είναι να μιλάμε για δύο φάσεις ανάμεσα σε τόσα ματς στην χρονιά, τότε δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν τερματοφύλακα»

Ωστόσο, η αμφιβολία για το αν η Liverpool μπορεί να προχωρήσει και την επόμενη σεζόν παραμένει, παρά το γεγονός πως ο Jurgen Klopp μόλις πριν από δύο εβδομάδες, απαντώντας σε ερώτηση για φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον δανεικό από την Manchester City στην Torino, Joe Hart, δήλωσε ικανοποιημένος για το ότι έχει στην ομάδα του δύο τερματοφύλακες υψηλής ποιότητας. Ο John Achterberg συνεχίζει, εξηγώντας τις αρμοδιότητες του τερματοφύλακα της Liverpool.

«Όταν είσαι τερματοφύλακας στην Liverpool, πρέπει να ελέγχεις τα πάντα· την περιοχή, έξω από την περιοχή, να κάνεις εξόδους στις σέντρες, να είσαι καλός στο ένας εναντίον ενός, τέλειος με την μπάλα στα πόδια και όταν την απομακρύνεις, και πρέπει να είσαι ο καλύτερος στις αποκρούσεις. Σε πόσες ομάδες ο τερματοφύλακας έχει τόσες αρμοδιότητες; Όταν παίζεις για την Sunderland ή την West Brom, έχεις λιγότερο χώρο να καλύψεις. Οι ομάδες παίζουν με 10 παίκτες στην άμυνα, οπότε οφείλεις να καλύψεις μόνο τα μικρά κενά ανάμεσα στους παίκτες και τον αντίπαλο με την μπάλα. Ειδάλλως, οφείλεις να καλύπτεις ολόκληρη την περιοχή»

Εν τέλει, καταλήγει: «Εάν θες να είσαι ο καλύτερος πρέπει να δουλεύεις κάθε μέρα εντός κι εκτός γηπέδου. Αλλιώς, μάλλον είσαι στο λάθος κλαμπ, γιατί η Liverpool θέλει μόνο τους  καλύτερους και να είναι οι καλύτεροι»

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com