Είσαι εδώ
Home > ΟΜΑΔΑ > HILLSBOROUGH > Hillsborough 15-4-2017, Ημέρα μνήμης….

Hillsborough 15-4-2017, Ημέρα μνήμης….

«Εικοσιοκτώ (28) χρόνια συμπληρώνονται φέτος απ’ τη τραγωδία του Hillsborough. Μία απ’ τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του Αγγλικού & Παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η μεγαλύτερη στην ιστορία της Liverpool, αφού 96 φίλοι της βρήκαν φρικτό θάνατο στο στάδιο “Hillsborough”, έδρα της Sheffield Wednesday, στα πρώτα λεπτά του ημιτελικού παιχνιδιού για το F.A. Cup με αντίπαλο την Nottingham Forrest.

Μία τραγωδία που δημιουργήθηκε από μία σειρά εγκληματικών αμελειών του κρατικού μηχανισμού, με το να επιτρέψει την είσοδο υπεράριθμων φιλάθλων (περίπου 3000 επιπλέον) σε κερκίδα που δεν πληρούσε ανάλογες προδιαγραφές και παρ’ όλο ότι οι υπεύθυνοι του σταδίου ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο 6’ λεπτό του παιχνιδιού να υποχωρήσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μεταξύ εξέδρας & αγωνιστικού χώρου & ν’ ακολουθήσει ο τραγικός απολογισμός των 95 επιτόπου θανόντων φιλάθλων & 200 ακόμα σοβαρότατα τραυματισθέντων, ένας εκ των οποίων απεβίωσε 3,5 χρόνια αργότερα σε θάλαμο εντατικής παρακολούθησης!

Η τραγωδία αυτή στιγμάτισε το Merseyside για πάντα! Όμως έγινε αφορμή με –ετεροχρονισμένη δυστυχώς – επέμβαση της πολιτείας, να παρθούν μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια των φιλάθλων και να πάψουν να υπάρχουν γήπεδα κλουβιά, αφού καταργήθηκαν τα κιγκλιδώματα & οι κερκίδες ορθίων θεατών.

Η Δικαίωση όλων αυτών των θυμάτων ξεκίνησε πριν από περίπου 4,5 χρόνια στην Αγγλία, όταν ο κρατικός μηχανισμός αποφάσισε να βάλει “το μαχαίρι στο κόκκαλο” και να ξετυλιχθεί το κουβάρι της Αλήθειας.

Τα ονόματα των θανόντων θυμάτων, οι οικογένειες των οποίων περιμένουν την πλήρη Δικαίωσή τους, αναγράφονται σε ειδικό μνημείο έξω απ’ το Anfield μαζί με τις ηλικίες των που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πλήρωσαν με τη ζωή τους την επιθυμία να δουν & να υποστηρίξουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Πέραν του ελάχιστου φόρου τιμής που μπορούμε ν’ αποδώσουμε στη μνήμη των 96 αυτών ανθρώπων, της αναφοράς των ονομάτων & τις ηλικίες τους στο επίσημο site μας www.liverpool.gr, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία δώδεκα (12) χρόνια η Λέσχη μας & με τη σύμφωνη γνώμη του Hillsborough Justice Campaign και της Liverpool FC, τελεί Τρισάγιο στη μνήμη των 96 θυμάτων, στην Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου (Ομόνοια). Το φετινό Τρισάγιο λόγω του Πάσχα θα τελεσθεί σε ημερομηνία που θα κοινοποιηθεί στα μέλη της Λέσχης μας με νέο δελτίο τύπου, στον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίου (περιοχή Ομόνοιας, 3 λεπτά από Μετρό).

Παράλληλα θα κατατεθεί από εκπρόσωπους της Λέσχης μας, στεφάνι στο Μνημείο του Hillsborough στο Anfield την ίδια μέρα.

Όλοι οι φίλοι της Liverpool στην Ελλάδα ας μην ξεχνάμε όλους αυτούς που έφυγαν απ’ τη ζωή κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου γεγονότος, ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, με τέτοιο τρόπο και ας ευχηθούμε να μη χάνονται άνθρωποι με κανένα τρόπο, ότι ηλικία & αν έχουν, όπου & αν βρίσκονται!
15-04-1989 WE’ LL NEVER FORGET YOU!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ LIVERPOOL F.C.»

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com