Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πέθανε ο Ronnie Moran

Πέθανε ο Ronnie Moran

Την τελευταία του πνοή στα 83 χρόνια του άφησε ένας εκ των μεγαλύτερων «υπηρετών» της Liverpool, ο Ronnie Moran. O Moran βοήθησε την ομάδα από διάφορα πόστα για πάνω από μισό αιώνα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Διετέλεσε παίκτης, αρχηγός, γυμναστής αλλά και υπηρεσιακός προπονητής, δύο φορές. Τελείωσε την σταδιοδρομία του το 1999, ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία του συλλόγου, κάτι που του έδωσε και τον τίτλο του «Mr Liverpool».

H ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε το 1948, ενώ το 1952 έγινε και επίσημα επαγγελματίας, με μισθούς βέβαια που άγγιζαν τις 30 λίρες την εβδομάδα. Ο ερχομός του Bill Shankly το 1959 του έδωσε το περιβραχιόνιο και την θέση του βασικού στο κέντρο της άμυνας, ενώ το 1968 σήμανε την οριστική του απόσυρση από τα γήπεδα, με τον Shankly να του δίνει μία θέση στο τεχνικό team της ομάδας.

O Moran έτσι έγινε και ένα από τα παλιότερα μέλη του διάσημου «Boot Room». Το «Boot Room» ήταν το μικρό δωματιάκι στο Anfield στο οποίο συγκεντρώνονταν τα μέλη του προπονητικού team από την δεκαετία του 1960 ως τις αρχές της δεκαετίας του 1990, για να συζητήσουν, να πιουν τσάι και να αναλύσουν την τακτική της ομάδας. Ο Moran συμμετείχε στην ιδιαίτερη αυτή παρέα του «δωματίου των παπουτσιών» μαζί με τους Shankly, Fagan, Paisley και Bennett.

Στα χρόνια του στην ομάδα κλήθηκε να κάτσει στον πάγκο δύο φορές, τον Φεβρουάριο του 1991 για να αντικαταστήσει τον Kenny Dalglish, μέχρι να οριστεί ο διάδοχός του αλλά και τον Απρίλιο του 1992, την περίοδο που ο Graeme Souness βρισκόταν εκτός πάγκων λόγω εγχείρισης στην καρδιά.

Ακόμα και μετά την απόσυρσή του πάντως από το ποδόσφαιρο, ο Moran έμεινε δίπλα στην ομάδα, καθώς συνήθιζε να τρέχει – και αργότερα να περπατά –  καθημερινά γύρω από το Melwood και να επισκέπτεται την ομάδα αρκετά συχνά την ώρα της προπόνησης.

O Ronnie Moran ήταν ένας τεράστιο μέρος  της ιστορίας της Liverpool, κερδίζοντας από το 1949 μέχρι και το 1999 44 τρόπαια. Υπηρέτησε μόνο την ομάδα με το Liverbird στο στήθος και ακολούθησε γενιές και γενιές «Κόκκινων» με την παρουσία του στην ομάδα. Η απώλειά του είναι ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο κίνησε αμέτρητους παίκτες (πρώην και νυν) των «Reds» για να δείξουν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον «Kύριο Liverpool», ενώ το ίδιο έκανε και η Everton, με ανακοίνωσή της:

Πρόσφατα, ο Ronnie Moran είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του με τίτλο «Mr. Liverpool», το οποίο περιγράφει τη ζωή του ως μέλος της «κόκκινης» οικογένειας, όλα αυτά του τα χρόνια στον σύλλογο.

 

Ronnie Moran, You’ll Never Walk Alone…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com