Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > We CAN do it!

We CAN do it!

Δεν μπορώ να κρύψω πως πρίν τον αγώνα ήμουν αρκετά απαισιόδοξος. Δεν είναι ότι φέτος σε αυτά τα ματς δεν τα έχουμε πάει καλά, αλλά κάτι με έτρωγε ότι θα χάναμε. Σίγουρα παρακολουθήσαμε ένα απίστευτο ματς. Ματς γκρακινιολικό που θα έλεγε και μία ψυχή. Ροντέο, η μπάλα πάνω κάτω και δεν ξέρεις αν πρέπει να είσαι ευχαριστημένος με το «χ» που πήραμε ή αν πρέπει να συχτιρίζουμε τους Firmino και Lallana που έχουν χάσει τα άχαστα.

Την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή «tickets please» στο ραδιόφωνο του αρτ, μιλάγαμε για πιθανή χρησιμοποίηση του Toure από πλευράς Guardiola. Έλεγα πως αν ο Ιβοριανός ξεκινούσε, τότε η Liverpool θα έχει τρομερό πλεονέκτημα στο κέντρο λόγω ταχύτητας, ειδικότερα σε τρανζίσιον καταστάσεις.  Αυτό επαληθεύτηκε, είδαμε την City ειδικά τα πρώτα λεπτά να έχει τον πλήρη έλεγχο στο κέντρο, όσον όμως αφορά την κατοχή. Με την ποιότητα και την τεχνική του ο Toure έβρισκε τρόπους να έχει την ομάδα του με την μπάλα στα δικά της πόδια, ωστόσο όταν η Liverpool έκλεβε την μπάλα αν τα μπακ ήταν ψηλά τότε βλέπαμε πολύ αργές επιστροφές από τους πολίτες με αποτέλεσμα ο Mane να γίνεται απειλητικός. Η City από την άλλη έβλεπε πως τα χαφ της Liverpool δεν ντούμπλαραν σωστά στα μαρκαρίσματα και με κάποια εξτρα overlap έβρισκαν αρκετούς κενούς χώρους από τα πλάγια. Περισσότερο από την αριστερή πλευρά καθώς ο Coutinho και ο Milner επίσης δεν κλείναν μεταξύ τους σωστά (για την ακρίβεια ο Βραζιλιάνος έχει σχέση με την άμυνα όση έχει ο Curry με το πόλο) με αποτέλεσμα οι Sterling και κυρίως Sane να μπαίνουν συνεχώς με αξιώσεις στην περιοχή και να παίζουν με παράλληλες σέντρες στην μικρή περιοχή, είτε στο πέναλτι.

Για καλή μας τύχη ο πολύ καλός Matip χθες σταμάτησε πολλές τέτοιες φάσεις, και άλλες λίγες ο Klavan. Κάτι άλλες πάλι στα δοκάρια, στον Mignolet αλλά και στα σφυρίγματα των δοκαριών (ειδικά στο σουτ του Silva ακούστηκε μέχρι τους Αμπελόκηπους). Ευτυχίσαμε επίσης να δούμε το καλύτερο με διαφορά φέτος παιχνίδι του Can. Ήταν παντού, θετικότατος, καίριος με πολύ δύναμη σε κάθε μπάλα, με σκληρά αλλά όχι αντικανονικά τάκλιν και με ξύλο όπου έπρεπε. Αδικείται κατ εμέ, κατά κόρων που δεν παίρνει το MVP. Πέρα τις αμέτρητες φορές που πήρε σβάρνα όλη το Manchester κάνει φοβερή πάσα στην φάση του πέναλτι. Ελπίζουμε σε ανάλογες εμφανίσεις καθώς αυτή είναι η πραγματική αξία του Γερμανού. Eξαιρετικό επιθετικά παιχνίδι κάνει και ο Gini. Κρατούσε πολύ έξυπνα την μπάλα και την μοίραζε αρκετά πιο σωστά από ότι ο Lallana ασχέτως αν λιγότερες επιθέσεις περάσαν από τα δικά του πόδια. Αποκορύφωμα ήταν η κοφτή ποδιά στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως με τις προηγούμενες φορές, χθές έπαθε μια διάλειψη και ήταν καλύτερος στην άμυνα. Όχι ότι έκανε τρομερά πράγματα, αλλά ήταν καλύτερος από άλλες φορές. Πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν και ο Lallana. Έκανε κάποιες λανθασμένες ενέργειες στην επίθεση, περισσότερο όσον αφορά τις αποφάσεις που πήρε, αλλά η παρουσία του σίγουρα έχει θετικό πρόσημο.  Ενώ τέλος και οι Mane και Coutinho κάνουν πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι.

Για τον Firmino, αλήθεια μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα που μπορεί να μην βγούνε σε έναν επιθετικογενή παίκτη. Ένα από αυτά δεν είναι το να χάνεις τετ α τετ. Δεν είναι σήμερα, δεν έχει χάσει ένα. Έχει χάσει στο Οld Trafford, έχει χάσει στο St mary’s έχει χάσει κι άλλα. Το χθεσινό ήταν το αποκορύφωμα. Δεν μπορείς να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες σε τόσο σημαντικό αγώνα αν θες να κερδίζεις. Σίγουρα αναγνωρίζω ότι λίγο μετά δίνει έτοιμο γκολ στον Lallana, αλλά αυτό δεν αναιρεί κάτι. Είναι τετ α τετ με το σκορ στο 0-1 στο 60 φεύγα, το βάζεις, τελείωσες, ε βαλ’ το. Τον Lallana από την άλλη που η ευκαιρία του είναι μεγαλύτερη σαφώς, τον δικαιολογώ- εν μέρη. Ξέρουμε όλοι ότι δεν πρόκειται για κακό πλασέ ή κάτι τέτοιο. Απλώς δεν βρίσκει την μπάλα. Γελοίο, αστείο, τραγικό, ο,τι άλλο θέλετε, αλλά άτυχη στιγμή. Καταλαβαίνετε πιστεύω την διαφορά των δύο περιπτώσεων. Όπως και να έχει αυτά καλό είναι να μην χάνονται. Όπως και του Mane στο πρώτο μέρος.

Σίγουρα με ψύχραιμο μάτι θα δούμε πως και οι άλλοι έχουν χάσει το κεφάλι τους. Τραγικά τελειώματα από παίκτες όπως ο De Bruyne και ο Kun.  Τραγικός και πολύ προκλητικός ο Raheem Sterling επίσης. Γκρίνιαζε όλη την ώρα για κάποιο λόγο, έχει κάνει πάρα πολλές λάθος επιλογές και πολύ κακά τελειώματα. Δεν μου έχει λείψει τίποτα από αυτόν τον παίκτη. Σε πολύ μεγάλη μέρα δυστυχώς ήταν ο Stones. Το θέμα όμως είναι πως σήμερα σταθήκαμε αρκετά τυχεροί στο αμυντικό κομμάτι. Το κακό είναι πως η ομάδα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη αμυντικά από τις περισσότερες φορές. Αυτό που έλειπε ήταν η ποιότητα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.Έγραψα και πριν ότι ο Matip ήταν καλός, αλλά για να σταματήσεις ομάδες σαν και αυτή, καμιά φορά το «καλός» δεν φτάνει. Το ίδιο ισχύει και με τον Klavan που για καλή του τύχη όλοι θα θυμόμαστε το τσαφ του Lallana και όχι το δικό του στο πρώτο ημίχρονο. Θετική η παρουσία του αλλά δεν έφτανε.

Θεωρώ επίσης πολύ λάθος την αλλαγή του Klopp. Συμφωνώ στο να βάλει τον Origi, αλλά βγάζει τον Coutinho που έχει δώσει πάρα πολλές βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, και ειδικά όσον αφορά την σύνδεση μας μεταξύ άμυνας και επίθεσης στο τρανζίσιον. Για μένα έπρεπε να φύγει ο Firmino, και πιστεύω ότι αν γινόταν αυτό θα είχαμε τουλάχιστον 1 ευκαιρία ακόμα να πάρουμε το ματς. Έχουμε πει όμως πως με τα «αν» έκανε δουλειά μόνο ο Παπακαλιάτης. Σωστή η δεύτερη αλλαγή με τον Lucas.

Από εδώ και πέρα τώρα κάθε ματς είναι μια ευκαιρία να βγούμε στο Champions League. Η Αrsenal φαινότανε ότι κάποια στιγμή θα κατέρρεε. Η Man utd έχει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της και θα χάσει πολλούς βαθμούς ακόμα. Η City έχει επίσης δύσκολο πρόγραμμα, και μαζί με όλα αυτά εμείς έχουμε το πιο εύκολο. Δεν μας έμεινε άλλο ματς στο top 6 και βγήκαμε χωρίς ήττα, αν δεν μπούμε τετράδα, εγώ παραιτούμαι. Δεν βλέπω πως γίνεται να μείνουμε έξω πλέον, θα πρέπει να είμαστε απαράδεκτοι. Από την πρώτη του Απρίλη και το παιχνίδι με την Everton μέχρι και το τέλος το σωστό θα ήταν να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα καθώς τα ψέμματα έχουν τελειώσει και κάθε απώλεια μετράει. Σίγουρα θα γίνουν και άλλες γκέλες, αλλά ελπίζω να μείνουμε σε ισοπαλίες.

Υ.Γ Το πέναλτι που παίρνουμε για μένα είναι αυστηρό. Ο Clichy  κάνει προβολή αλλά είναι στην μπάλα.

Υ.Γ.1 Πολύ καλός και ο Clyne.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com