Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Romelu Lukaku, η απάντηση!

Romelu Lukaku, η απάντηση!

Breaking news έρχονται από το «Νησί» εδώ και λίγη ώρα, καθώς σύμφωνα με το εγκυρότατο Sky Sports, o Romelu Lukaku ξεκαθάρισε στους υπεύθυνους της Everton ότι αρνείται να υπογράψει νέο συμβόλαιο! Tο τρέχον συμβόλαιο του Lukaku τελειώνει σε 2 χρόνια, ενώ ο ίδιος ο παίκτης έχει κάνει γνωστή στο παρελθόν την θέλησή του να αγωνιστεί στο Champions League. Mε την Everton να απέχει από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι λογικό λοιπόν ο παίκτης να θελήσει να κοιτάξει σε άλλες κατευθύνσεις, παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις του Mino Raiola ότι η ανανέωση ήταν θέμα χρόνου. Μία τέτοια εξέλιξη πέρα από τεράστια αναταραχή στην «συμπολίτισσα» Everton, είναι λογικό να κάνει τα ραντάρ όλων των τοπ ομάδων της Premier (και όχι μόνο) να χτυπήσουν κόκκινο!

Αυτό το γεγονός μας οδηγεί στο εξής ερώτημα. Μήπως είναι η ώρα της Liverpool να κάνει για μία φορά την υπέρβαση και να παλέψει για την απόκτηση του παίκτη;

Ο Lukaku είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που ζητάει ο Jurgen Klopp στο παιχνίδι του. Τρομερό σωματικά προσόντα, καταπληκτική αίσθηση του σκοραρίσματος. Ένας αρκετά γρήγορος παίκτης, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τον σωματότυπό του, ο Lukaku έχει το έξτρα προσόν της εξαιρετικής κίνησης εκτός μπάλας, με αλλαγές κατεύθυνσης και εκρηκτικότητα που μπορούν να εκθέσουν με το παραμικρό τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Bέλγος έχει χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι επιθετικοί του Klopp. Firmino, Sturridge, Origi, Ings είναι παίκτες με (λιγότερη ή περισσότερη) ταχύτητα, εκρηκτικότητα και ρυθμό, το λεγόμενο «pace», που χρησιμοποιείται στο 100% ως ικανότητα από συστήματα όπως αυτό του Klopp. Ο Lukaku όμως έχει και το ένστικτο για γκολ ενός κλασικού σέντερ φορ, που λείπει από τον Firmino, το γερό σκαρί που λείπεi από τον Origi και το «καθαρό» ιατρικό ιστορικό που λείπει από τους Sturridge και Ings!

Οι αριθμοί επίσης αποτελούν εγγύηση για το τι παίρνεις με τον Lukaku. 130 εμφανίσεις με την Everton και 53 γκολ, 54 εμφανίσεις και 19 γκολ με την εθνική Βελγίου. Όλα αυτά από έναν παίκτη που τον Μάιο γίνεται 24 ετών! Μπορεί να φαίνεται ότι ο Lukaku παίζει μπάλα στο υψηλό επίπεδο για…. μια ζωή,αλλά ουσιαστικά ο Βέλγος τώρα μπαίνει στα καλύτερα του χρόνια ως ποδοσφαιριστής.

Είναι σίγουρο πως η περίπτωση του Lukaku θα είναι πολύ δύσκολη, μόνο και μόνο από το γεγονός πως δεν θα καθόταν καθόλου καλό σε κανέναν στην Everton να έβλεπε τον καλύτερο παίκτη της ομάδας τα τελευταία χρόνια να τον χαίρεται η ομάδα που βρίσκεται λίγα…. τετράγωνα μακριά! Ίσως να χρειαστεί λοιπόν η Liverpool να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από ό,τι οι άλλες ομάδες που ίσως τον θελήσουν (με πρώτη και καλύτερη την Chelsea). Η Everton λέγεται ότι ξεκινάει από τα 60 εκατομμύρια λίρες. Βλέποντας όμως τα παραπάνω, μήπως αυτή δεν είναι μία από τις ευκαιρίες που αξίζουν το ρίσκο για την Liverpool να πει μια φορά το «All in!» ;

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com