Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στην επίθεση αλτρουίστρια, στην άμυνα snob!

Στην επίθεση αλτρουίστρια, στην άμυνα snob!

 

Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα που πλέον μπορεί να βάλει καλά τις βάσεις για είσοδό της στην τετράδα. Αυτό όμως που είδα εγώ χθες δεν μου άρεσε.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι εχθές για πρώτη φορά φέτος ενώ ήμασταν τόσο κακοί, κερδίσαμε. Είναι πολύ σημαντικό επίσης πως μας λυπήθηκε ο «θεός» και πέταξε την μπάλα έξω στο 92′. Γιατί τώρα θα κλαίγαμε. Προσωπικά έκανα ένα 3λεπτάκι να συνέλθω.

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την χθεσινή εμφάνιση ως την χειρότερη που έχουμε κάνει φέτος -στο Anfield σίγουρα- αλλά αυτό θα το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση από την στιγμή που ακόμα τρείς πόντοι προστέθηκαν στο σακουλάκι με τα αστέρια.

Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι καλύτερο παίκτη για χθές εγώ θεωρώ τον Lallana, ο οποίος έχει κάνει πολύ κακό παιχνίδι για τα δεδομένα του. Σας μπέρδεψα; Εννοώ ότι ήταν πολύ κάτω από τα στάνταρ, έκανε κακή εμφάνιση για τα δικά του δεδομένα, αλλά και πάλι ήταν ο καλύτερος. Δεν θα πώ καλύτερο τον Can γιατί πρώτον στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός, έκανε πολλά λάθη στο κέντρο, και δεύτερον έχω κάποια παράπονα τα οποία θα εξηγήσω παρακάτω.

Από κει και πέρα είδα με θετικό μάτι την αλλαγή του πολύ κακού Coutinho, που για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σε άλλο γήπεδο. Ναι μεν έπαιρνε αρκετές μπάλες και ήταν κινητικός αλλά ουσιαστικά έκανε κάποιες τρύπες στο νερό όταν του δινόταν η ευκαιρία. Ανασταλτικά το να μην μιλήσω καθόλου για τον Βραζιλιάνο θα ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσα να κάνω καθώς δεν υπάρχει καν στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας.

Ύστερα, παρά το γκολ που έβαλε και την σημαντικότητά του, ο Gini πραγματοποίησε εχθές ίσως την χειρότερη του εμφάνιση με την φανέλα της Liverpool. Αμυντικά και πάλι ήταν κακός ενώ επιθετικά βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και σκόραρε ωστόσο αυτό δεν λέει τίποτα για τα υπόλοιπα 89′ που ήταν στο γήπεδο.

Θεωρώ επίσης απαράδεκτο, προσέξτε, όχι την αλλαγή σαν κίνηση τακτικής (γιατί είναι ολόσωστη) αλλά το ότι η Liverpool ανάγκαστηκε να βγάλει επιθετικό γα να βάλει χαφ, ώστε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ με αντίπαλο τέτοιου δυναμικού, στο Anfield.

Πιο αναλυτικά στο παιχνίδι, στα πρώτα 10 λεπτά η φάση στην άμυνα μας μύριζε αυλή την Κυριακή του Πάσχα. Θα (το) φάμε αλλά δεν ξέρουμε σε πόση ώρα. Οι δικοί μας μπήκαν πολύ αποδιοργανωμένοι -ω! τι έκπληξη- στην άμυνα, και μία παράλληλη σέντρα έκοψε για πλάκα την άμυνά μας στα 2 χωρίς να παρεμβληθεί ένα πόδι. Διαβάζω ότι φταίει ο Can για το γκολ. Σίγουρα θα μπορούσε κάποιος από τους μέσους να σταματήσει την επίθεση με ενα τακλινγκ, αλλά από σημείο που βρισκόταν ο παίκτης της burnley, ήταν δουλειά του Wjinaldum να κλείσει. Κάτι που ο Ολλανδός έχει ξεχάσει να κάνει πολύ καιρό τώρα, και επί απουσία Henderson η ομάδα δείχνει να είναι κομμένη στα δύο.

Αυτό μπορούσε κάποιος εχθές να το καταλάβει με διάφορους τρόπους. Αφενός μετά από κάθε κόψιμο των κεντρικών μας αμυντικών και πιο συγκεκριμένα του Matip, -καθώς ο Klavan από κάποια στιγμή και μετά απλά κοίταγε να στείλει την μπάλα κάπου μακρία από την περιοχή μας, χωρίς να τον νοιάζει που- η μπάλα πήγαινε εκνευριστικά συνέχεια σε παίκτες της burnley. Που εδώ που τα λέμε οι φουκαράδες, ένα υπερκλασικό 4-4-2 έπαιζαν το οποίο σε σύγκριση με την διάταξη της Liverpool, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να υπερτερεί, αλλά έχει και σοβαρότατα προβλήματα στο κέντρο.

Αυτό θα γινόταν αν ο μοναδικός από τα δύο ψευτόεξτρεμ (ως θέση) που έχουμε, που γύρναγε να καλύψει, δεν ήταν ο Mane. Καμιά φορά τον συγκεκριμένο τον λυπάται η ψυχή μου. Τρέχει σαν τον παλαβό πάνω κάτω να προλάβει, και ο Coutinho απέναντι κάθεται και κοιτάει.

Ο άλλος τρόπος που μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο σημαντική είναι η απουσία του αρχηγού είναι το πόσες λάθος μεταβιβάσεις έγιναν στα 2/4 του γηπέδου μας. Η ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή με τίποτα. Ενδεικτικό το γράφημα που βγήκε κάποια στιγμή και έδειχνε 34% κατοχή της Burnley στο δικό μας μισό, την ίδια ώρα που στο άλλο μισό η τιμή ήταν στο 13%!!!

Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η απουσία του Lovren, ο οποίος τεχνικά μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αμυντικός στη Γη, αλλά οι μεταβιβάσεις του δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για εκείνον. Το αντίθετο συμβαίνει με τον Matip. Καλός τεχνικά αλλά δεν το έχει με τις πάσες και πολύ. Για τον Klavan, τα σχόλια δικά σας.

Το γκολ του Can ελπίζω να ήταν η αρχή της επανόδου του. Οι δηλώσεις του Klopp λένε πολλά για την κατάστασή του φέτος. Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να μείνει στην ομάδα, είναι παίκτης με ιδιαίτερο στυλ, και δεν έχουμε παρόμοιο στην ομάδα, αλλά ούτε και χρειάζεται να μπούμε στην διαδικασία να ψάχνουμε 2.

Η νοοτροπία είναι άλλο ένα πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε. Πλέον δεν μπορώ να πειστώ με τίποτα ότι το όλο πρόβλημα της ομάδας έχει να κάνει σε πλήρη βαθμό με το πλάνο της απέναντι σε κλειστές άμυνες. Όντως έχουμε πρόβλημα. Αλλά δεν είναι το μόνο. Προσέξτε το πως κυνηγάνε στην άμυνα οι παίκτες μας όταν παίζουμε με χαμηλότερης ποιότητας ομάδες, και πως παίζουν στα ντερμπι. Σαν να είναι κάπως snob στο να κυνηγήσουν όταν δεν έχουν την μπάλα. Φωτεινές εξαιρέσεις οι Milner, Firmino, Mane και Lallana, αλλά οι 3 από τους 4, στα παιχνίδια που είμαστε πιο ψηλά στο γήπεδο, δεν τους επιτρέπει και πολύ η θέση τους να μαρκάρουν στο κέντρο. Για μένα αυτό είναι αρκετά πιο σημαντικό από την δημιουργία ευκαιριών. Φτάνει μόνο να δείτε πως η Liverpool είναι μέσα στις πρώτες ομάδες στην δημιουργία ευκαιριών. Oι παίκτες μας επιθετικά είναι πάρα πολύ αλτρουιστές. Φτάνει μόνο να δείτε ότι στις ασσίστ σε in play καταστάσεις είμαστε πρώτοι, όπως και στις key passes, Aντιθέτως βρίσκεται στην προτελευταία θέση στα «interceptions» μπροστά μόνο από την Bournemouth, 15η στα φαουλ, και προτελευταία στα σουτ που μπλοκάρει.

Το παιχνίδι της Κυριακής με την City είναι το τελευταίο εύκολο για φέτος. Με ένα καλό σερί νικών 3-4 ματς ανεξαρτήτου τι θα γίνει στο Manchester, χτυπάμε 3αδα!

Υ.Γ Πολύ εύστοχο ένα μέρος των δηλώσεων του Gini, πολύ άστοχο ένα άλλο. Αν χθες «ήμασταν καλοί» στο δεύτερο ημίχρονο, και «είχαμε μαχητικό πνεύμα» θα πρέπει να αναθερήσει αυτές τις δύο έννοιες ο Ολλανδός.

Μοιραστείτε το!

4 thoughts on “Στην επίθεση αλτρουίστρια, στην άμυνα snob!

  1. ΜΩΡΗ ΑΜΠΑΛΗ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΗ ΓΑΛΟΤΣΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΛΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΟΚΟΣΜΟ ΚΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ 150 ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΟΡΝΕΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΛΕΝ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ.ΥΓ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΤΡΙΓΥΡΩ ΝΑ ΠΛΑΘΘΟΥΜΕ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΙΑΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

  2. Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, και ανταποδίδω.Μετά, αν δεν βάλει η διοίκηση τα 150, τώρα που μπορώ θα τα βάλω εγώ από την τσέπη μου σαν άλλος Αρτέμης Σώρρας!

  3. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΑ ΑΜΠΑΛΑ, ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΠΑΙΧΤΑΚΙΑ-ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΗΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΑΣ (BARKLEY, HOLGATE, WILLLIAMS , DAVIES)ΟΤΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΟΠΙΤΗΣ ΕΙΔΕ ΟΙΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΣΑΣ ΠΡΑΚΑΛΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ TRAFFICKINGΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΣΤΙΓΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΟΣΕΤΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com