Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τυχερή νίκη αλλά νίκη!

Τυχερή νίκη αλλά νίκη!

Μία σπουδαία νίκη από άποψη βαθμολογικής σημασίας αλλά με ακόμη μία μετριότατη εμφάνιση κατέγραψε η Liverpool νικώντας με 2-1 την Burnley στο Anfield και καταγράφοντας για πρώτη φορά μέσα στο 2017 δύο σερί νίκες. Οι «Κόκκινοι» για ακόμη ένα ματς με αντίπαλο από το δεύτερο μισό της βαθμολογίας δημιούργησαν ελάχιστα αλλά ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ του Can έδωσε τη λύση και έδωσε στην ομάδα του Klopp τη δέκατη νίκη της φέτος για το πρωτάθλημα στο Anfield.

Το τρίτο της επιεικώς τραγικό ημίχρονο φέτος απέναντι στην Burnley έκανε η Liverpool στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Οι «Κόκκινοι» βρέθηκαν πάλι νωρίς πίσω στο σκορ καθώς από ακόμη μία πλάγια μεταβίβαση που ήρθε παράλληλα στην περιοχή ο Barnes άνοιξε το σκορ παγώνοντας το Anfield σε ένα διάστημα που η Burnley είχε μπει εμφανώς καλύτερα στο παιχνίδι. Η Liverpool δεν μπορούσε να αναπτυχθεί καθώς οι 6 μεσοεπιθετικοί παίκτες στο 4-4-2 του Sean Dyche κρατούσαν πολύ καλά τις αποστάσεις τους και ανάγκαζαν τη Liverpool να σηκώνει συνεχώς τη μπάλα. Η Burnley είχε κλείσει καλά τους χώρους αλλά και εκείνη δεν δημιούργησε ιδιαίτερους κινδύνους μετά το 0-1. Η Liverpool δεν είχε πάθος, δεν είχε ψυχή και ακόμη και όταν μπορούσε να κυκλοφορήσει γρηγορότερα τη μπάλα έκανε βεβιασμένες επιλογές. Ευτυχώς για εκείνη στο επιπλέον λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε με τον Wijnaldum να πλασάρει από κοντά αφού του έμεινε η μπάλα στα πόδια από την κόντρα στον Keane και να στέλνει τη Liverpool ισόπαλη στα αποδυτήρια σε ένα ημίχρονο όπου πλην του γκολ ο τερματοφύλακας της Burnley έπιασε τη μπάλα μόλις μία φορά από κεφαλιά συμπαίκτη του κιόλας!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η γηπεδούχος ομάδα φάνηκε να έχει λίγη περισσότερη διάθεση ωστόσο και πάλι δεν δημιουργούσε. Ο Klopp στο 60ο λεπτό έβγαλε τον Coutinho και πέρασε τον Woodburn για να έχει δύο καθαρούς εξτρέμ στην ενδεκάδα και στο επόμενο λεπτό ο Emre Can με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα χαμηλά στη γωνία του Heaton χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άγγλο τερματοφύλακα. Η Liverpool μετά το 2-1 αντιμετώπισε το παιχνίδι με επιφυλακτικότητα προσπαθώντας πρώτα να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ. Αμύνθηκε με περισσότερο βάθος, έδωσε τη μπάλα στους Clarets και είχε έναν Matip να «καθαρίζει» οτιδήποτε ερχόταν στην περιοχή από αέρος. Στο 79ο λεπτό ο Lucas πήρε τη θέση του Origi, o Mane πήγε στο «9» και ο Can πήρε μέτρα στο γήπεδο. Η Burnley έιχε την τελευταία της ζαριά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Lowton έστειλε τη μπάλα ψηλα από πλάγια θέση και ενώ είχε μπροστά του το τέρμα για να σημαδέψει πολύ καλύτερα. Το σκορ δεν άλλαξε και η Liverpool διεύρυνε σε 18 παιχνίδια το αήττητο της εντός έδρας από νεοφώτιστες ομάδες. Πήγε στους 55 βαθμούς, στο +5 από την Arsenal και στο +6 από τη Manchester United που έχουν όμως παιχνίδια λιγότερα ωστόσο προβλημάτισε εκ νέου με την απόδοση της αλλά και με τη στάση ορισμένων παικτών της ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Επόμενο παιχνίδι η επίσκεψη στο Etihad για την αναμέτρηση με τη City την άλλη Κυριακή στις 18.30 ώρα Ελλάδος. YNWA!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com