Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ > Σαν σήμερα: 12/3/1921 Γεννιέται ο Joe Fagan

Σαν σήμερα: 12/3/1921 Γεννιέται ο Joe Fagan

Σαν σήμερα, 12 Μαρτίου του 1921, γεννήθηκε μία απ’ τις πλέον αγαπητές μορφές που κόσμησαν με την παρουσία τους τον σύλλογο, ο Joe Fagan. Γεννημένος στο νοσοκομείο Walton στο Liverpool, o Fagan έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Earlstown Bohemiams, για να καταλήξει στην Manchester City, ομάδα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Καθώς τελείωσε η ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Fagan ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την προπονητική και το 1958 o δρόμος τον έφερε στην ομάδα του τόπου του, τη Liverpool, ως μέρος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της ομάδας. Το 1974 βρέθηκε στο τιμ του Bob Paisley, ως βοηθός του, ενώ 9 χρόνια αργότερα, το 1983, ήρθε η ώρα να αναλάβει την «ηλεκτρική καρέκλα» του πρώτου προπονητή. Στα δύο χρόνια που έμεινε ως πρώτος προπονητής στον σύλλογο κέρδισε το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας της ομάδας, κερδίζοντας Πρωτάθλημα, Κύπελλο Πρωταθλητριών και League Cup.

O Fagan αποχώρισε το καλοκαίρι του 1985, συντετριμμένος και από την τραγωδία του Heysel, η οποία, σύμφωνα με την βιογραφία του Dalglish, άφησε τραύμα στον Fagan για το υπόλοιπο της ζωής του. Σε 131 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο Fagan μέτρησε 71 νίκες, ενώ το 1984 ψηφίστηκε και ως προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία. Ο Fagan συνέχισε να επισκέπτεται συχνά το Anfield μέχρι και το τέλος της ζωής του, το οποίο ήρθε σε ηλικία 80 ετών, στις 30 Ιουνίου του 2001.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com