Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > H συνέντευξη τύπου του Klopp

H συνέντευξη τύπου του Klopp

Για τους «βιντεοδιαιτητές» ήταν η πρώτη ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει στη συνέντευξη τύπου ο Jurgen Klopp και κατά πόσο η χρήση βίντεο θα βοηθήσει το άθλημα: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουμε. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα δουλέψει, αλλά θα βοηθήσει πολύ με τα οφσάιντ. Σίγουρα θα πάρει αρκετή πίεση από τις πλάτες των διαιτητών. Προσωπικά νομίζω ότι θα είναι καλό. Ας σκεφτούμε βέβαια τη φάση του Suarez. Το χέρι ήταν εκεί, υπήρχε επαφή. Έσπρωξε ή όχι; Κανείς δεν ξέρει. Κάνει την ζωή πιο εύκολη το βίντεο, αλλά το παιχνίδι πάντα τρέχει.»

Τι κάνουν οι παίκτες για να χαλαρώσουν; «Ο καθένας το χειρίζεται διαφορετικά αυτό το θέμα. Άλλοι έχουν ακουστικά, ακούνε ό,τι θέλουν να ακούσουν. Προφανώς και μιλάμε ως ομάδα πριν τα παιχνίδια, αλλά δεν γίνεται κανένα πάρτι πριν.»

Όσον αφορά τον αγώνα με την Burnley, και γενικότερα την αντιμετώπιση των «μικρών» ομάδων: «Η Burnley είναι ξεχωριστή. Είχαν το πιο ξεκάθαρο πλάνο απ’όλες αυτές τις ομάδες. Είναι χαρούμενοι με την «άνετη» θέση τους στην βαθμολογία. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα με τη Burnley. Αμύνονται, κάνουν αντεπιθέσεις, μακρινές μπαλιές και στημένα. Δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίσεις, δεν ισχύουν όσα ισχύουν με τις υπόλοιπες τέτοιες ομάδες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να παίξουμε ελεύθερο ποδόσφαιρο απ’την αρχή και να εκμεταλλευτούμε το Anfield.»

Για τους 100 πόντους που έφτασε ως προπονητής της Liverpool: «Έμαθα πολλά για το πρωτάθλημα, την ομάδα και τους παίκτες. Παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο. 100 πόντοι ακούγονται πολλοί αλλά θα μπορούσαν να έρθουν πολύ πιο γρήγορα. Είχαμε κάποια άσχημα κομμάτια, αλλά η ατμόσφαιρα στον σύλλογο είναι φανταστική!»

Και τι βελτίωσε σε αυτό το διάστημα; «Τώρα πια μπορώ να καταλάβω καλύτερα τη γλώσσα σας!»

Ο Klopp μίλησε και για τον James Milner, που θα συμπληρώσει 600 αγώνες στην Premier: «Έχει παίξει σε τόσες θέσεις. Ήταν εξτρέμ; Οκτάρι; Έχει παίξει σεντερ φορ. Αυτό είναι καλό και σημαντικό για εμάς. Το 600 ακούγεται μεγάλος αριθμός, αλλά δεν φαίνεται σαν να έχει παίξει τόσες! Είναι εντυπωσιακό νούμερο.»

Σχετικά με τους μόλις 2 εκτός έδρας πόντους της Burnley: «Το εκτός έδρας ρεκόρ τους δεν είναι καλό, αλλά δεν είναι ότι δεν είχαν ευκαιρίες για παραπάνω. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δουλειά. Αυτό που είπα για το στυλ τους, είναι ξεκάθαρο στο τι θέλουν να είναι. Ομάδα απόδοσης παρά μόνο αποτελεσμάτων. Νομίζω ότι πλησιάζουν σε αυτό, αλλά νομίζω ότι και εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν θα είναι εύκολο και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για τη νίκη.»

Για τις λύσεις που θα έχει στην άμυνα η ομάδα: «O Klavan είχε κάποια καταπληκτικά παιχνίδια. Ο Lovren επιστρέφει και θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι καιρός να λέμε «ω θεέ μου τι θα κάνουμε;» όταν ένας παίκτης τραυματίζεται. Είναι ώρα να βρίσκουμε λύσεις. Θα μπορούσαμε να παίξουμε παραπάνω με δίδυμο Matip-Lovren, η σταθερότητα στην ομάδα είναι καλή, τα πράγματα που μαθαίνει ο ένας από τον άλλον με τα παιχνίδια είναι πάντα σημαντικά. Αλλά δεν υπάρχει απόφαση για την ώρα.»

Μετά ακολούθησε άλλη μία ερώτηση για τις μικρές ομάδες: «Ο κόσμος λέει ότι δεν έχω Plan B. Ναι, ξέρουμε πως να παίξουμε. Κλείνουμε συγκεκριμένους χώρους και κάνουμε σωστές επιλογές. Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε μόνο στις αντεπιθέσεις και τα στημένα, είναι ένα σφαιρικό θέμα, για την ώρα του αγώνα. Η δουλειά μου, όπως το αντιλαμβάνομαι, είναι να τους βοηθήσω να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Γι’αυτό υπάρχει και η προπόνηση. Πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο. Πριν την Arsenal υπήρχε αισιοδοξία. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε την Burnley, αλλά είμαι αισιόδοξος, γιατί είμαστε έτοιμοι για μάχη.»

Τέλος, υπήρχαν κάποια άσχημα νέα: «O Firmino είναι αμφίβολος. Δεν μπόρεσε να προπονηθεί. Περιμένουμε και θα δούμε.  O Sturridge και ο Henderson ακόμα παραμένουν εκτός.»

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com