Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Είχαν προσεγγίσει τον Bill Gates για να αγοράσει την Liverpool!

Είχαν προσεγγίσει τον Bill Gates για να αγοράσει την Liverpool!

Επιμέλεια: Γιώργος Κικίδης

Στην προσπάθεια που γινόταν για να αναγκαστούν οι Tom Hicks και George Gillett να φύγουν από την ομάδα, η «Reds» είχαν προσεγγίσει τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.

Η προσέγγιση προς τον Gates και μία ακόμη που απευθυνόταν στον ιδιοκτήτη των νυν πρωταθλητών του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου New England Patriots, Robert Kraft, βρέθηκαν σε νόμιμα έγγραφα στην δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Mill Financial, στον George Gillett και στην Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας.

Ο Gates, με περιουσία που ανέρχεται περίπου στα €80 δις, δεν έδωσε ποτέ την απάντησή του.

Οι Hicks και Gillett είχαν αγοράσει την Liverpool τον Φεβρουάριο του 2007 και δέχθηκαν να την πουλήσουν τον Απρίλιο του 2010, όπου και ανέθεσαν στην Barclays Capital να βρει πιθανούς αγοραστές.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Sir Martin Broughton, πρόεδρος της Liverpool εκείνη την εποχή, ρωτήθηκε αν είχε καταλάβει πως γινόταν προσπάθεια να προσεγγιστούν οι Bill Gates και Robert Kraft στις ΗΠΑ.

Στην απάντηση που έδωσε, είπε πως όντως είχε γίνει, όπως προσέγγιση είχε γίνει σε πάρα πολλούς πιθανούς επενδυτές ανά την υφήλιο.

Ο Robert Kraft είχε αρνηθεί να αγοράσει την Liverpool από τον David Moores το 2005, όπως και έκανε και την δεύτερη φορά που του προτάθηκε η αγορά της ομάδας.

O Robert Kraft

Ο George Gillett δεν κατάφερε να αποπληρώσει δάνειο αξίας περίπου €82 εκατομμυρίων στην Mill Financial τον Ιανουάριο του 2008, αφήνοντάς τον όμως να επενδύσει στην Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας, με νόμιμα χαρτιά να λένε ότι πρόσφερε το 50% της μετοχής του στην Liverpool ως αποτέλεσμα αυτής της επένδυσης.

Η Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας είναι επίσης κατηγορούμενη σε αυτήν την δικαστική διαμάχη, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010, έναν μήνα μετά την πώληση της Liverpool και του Anfield στην Fenway Sports Group.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com