Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Η πρώτη μου φορά στο Anfield ήταν μαγική!»

«Η πρώτη μου φορά στο Anfield ήταν μαγική!»

Επιμέλεια: Γιώργος Κικίδης

Η ατμόσφαιρα στον αγώνα της περασμένης Τρίτης με την Chelsea ήταν από τις καλύτερες εδώ και αρκετό καιρό. Δημοσιογράφοι του This is Anfield ρώτησαν τον Γερμανό δημοσιογράφο της Die Welt, Ibrahim Naber, για το πως έζησε τον αγώνα μεταξύ των δύο γιγάντων του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ερώτηση: Αυτή ήταν η πρώτη σου φορά στο Anfield, πες μας τις εντυπώσεις σου για το γήπεδο και γενικότερα την περιοχή.

«Το Anfield είναι μύθος, το Anfield είναι θρύλος. Ονειρευόμουν να το επισκεφτώ εδώ και 25 χρόνια! Όταν ήμουν μικρός, παρακολουθούσα τα στιγμιότυπα των αγώνων της Premier League στην Γερμανική τηλεόραση και θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου για την ταχύτητα του Michael Owen και την αγάπη των οπαδών για την ομάδα. Πέρασα όλη την Τρίτη δουλεύοντας σε ένα άρθρο για τον Klopp και είμαι έκπληκτος με το γεγονός ότι κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να γίνει συνώνυμο της ομάδας. Σε κάθε γωνία του Anfield Road, σε κάθε pub, υπάρχει το χαμόγελό του. Όλοι τον φωνάζουν «Ο Kaiser του Kop». Kaiser! Έτσι φωνάζουν οι Γερμανοί τον Beckenbauer, που είναι πλέον εθνικός ήρωας! Γενικότερα θεωρώ πως η περιοχή γύρω από το γήπεδο είναι φοβερή. Γεμάτη με pubs, όπως την ιστορική Sandon και ακόμη υπάρχει μία εκκλησία πίσω από το γήπεδο, πράγμα ασυνήθιστο».

Ερώτηση: Για την ατμόσφαιρα του αγώνα που παρακολούθησες τι έχεις να πείς;

«Μαγική! Ρεπόρτερς και οπαδόι της Borussia Dortmund μου είχαν πει για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο και δεν είχαν άδικο! Είχα την εντύπωση ότι έβλεπα 50.000 Klopp να σπρώχνουν την ομάδα στα όριά της. Σου έδιναν την εντύπωση ότι είναι ανίκητοι! Άλλες δύο φορές έχω ευχαριστηθεί τόσο πολύ μία ατμόσφαιρα. Στο γήπεδο της Dortmund και στο γήπεδο της Galatasaray σε αγώνα με την Fenerbache».

Ερώτηση: Ασχολούνται αρκετοί με τον Klopp και την Liverpool στη Γερμανία;

«Ναι. Από τότε που υπέγραψε στην ομάδα τα Γερμανικά μέσα ασχολούνται πάρα πολύ με την ομάδα. Υπάρχει κάλυψη σε κάθε μεγάλο παιχνίδι της ομάδας και ο Klopp εξακολουθεί να έχει πολλούς οπαδούς στην Γερμανία, ειδικά στο Dortmund όπου θα είναι για πάντα θρύλος!»

Ερώτηση: Πιστεύεις ότι ο Klopp θα επαναφέρει την Liverpool στις επιτυχίες;

«Είμαι σίγουρος. Οι οπαδοί της Liverpool περιμένουν από τον Klopp πάρα πολλά πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ναι, είναι ενας εξαιρετικός προπονητής με μία μοναδική ικανότητα να εμπνέει και να ηγείται, αλλά δεν είναι μάγος. Η ενδεκάδα έχει ταλέντο αλλά δεν αρκεί για να διεκδικήσει τίτλο. Χωρίς τον Coutinho, τον Mane, τον Matip η ομάδα καταρρέει και χρειάζεται και καλύτερες λύσεις από τον πάγκο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν τερματήσει στην τετράδα».

Ερώτηση: Τέλος, η Liverpool κοιτάει αρκετούς ποδοσφαιριστές από την Bundesliga με κυριότερο τον Julian Brandt. Πιστεύεις ότι ο Brandt θα έρθει στην Liverpool το καλοκαίρι;

«Ο Brandt είναι από τους πιο ταλαντούχους παίχτες που έχει βγάλει το Γερμανικό ποδόσφαιρο τα τελευτάια 10 χρόνια. Είναι στο σωστό δρόμο για να γίνει σούπερστάρ παγκοσμίου βεληνεκούς. Η ντρίμπλα του είναι το βασικό του όπλο. Αλλά δεν πιστεύω πως θα αποχωρίσει από την Bayer Leverkuzen το καλοκαίρι. Θα είναι πολύ νωρίς γι’ αυτόν».

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com