Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Rafa, master της τακτικής!

Rafa, master της τακτικής!

Επιμέλεια: Σταύρος Μπέκας

 

Με την ευκαιρία που ο Rafa Benitez βρίσκεται στον πάγκο της Newcastle, προσπαθώντας να την ανεβάσει πάλι στην Premier League, θυμηθήκαμε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο παντοτινός αρχηγός, Steven Gerrard.

Ο Θρύλος της ομάδας μας, που θέλει να γίνει προπονητής όταν κρεμάσει τα παπούτσια του, θεωρεί ότι έχει μάθει πολλά από τους προπονητές που είχε αυτές τις δύο δεκαετίες της καριέρας του.

‘’Ο Rafa Benitez ήταν ο καλύτερος σε θέματα τακτικής’’

είπε ο Stevie και συνέχισε:

‘’Σε γενικές γραμμές ήταν ο καλύτερος στο να στήσει μια ομάδα για να αγωνιστεί.. Το ότι έφερε το Champions League (στο Liverpool) με την ομάδα που είχαμε τότε, ήταν ένα θαύμα και ο Rafa έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό. Ήταν απίστευτος’’.

Μετά ανέφερε και τον Dalglish:

‘’Απήλαυσα να δουλεύω με τον Kenny, ήταν ο ήρωάς μου και ο ήρωας του πατέρα μου επίσης. Μεγάλωσα με αυτόν. Αυτό το συναίσθημα, να παίζεις για έναν από τους ήρωές σου, ήταν πολύ παράξενο αλλά λάτρεψα κάθε στιγμή’’.

Όσον αφορά τον Rodgers ο Stevie είπε τα εξής:

‘’Ο Brendan ήταν πολύ έξυπνος, πολύ επιδέξιος στην προπόνηση. Θα μπορούσε να έχει πιθανότητες για την εθνική ομάδα, απλά ήταν κακό το timing. Υπήρξα τυχερός που δούλεψα με κορυφαίους προπονητές. Κι ο Fabio Capello ήταν καλός’’.

Το συμβόλαιο του Gerrard με τους LA Galaxy λήγει στο τέλος της σεζόν και είναι πιθανόν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

‘’Δεν έχω πάρει οριστική απόφαση. Ξέρω ότι δεν μου έχει απομείνει ακόμη πολύς χρόνος. Απλώς περιμένω βδομάδα με τη βδομάδα να δω πως θα πάνε αυτοί οι τελευταίοι μήνες της σεζόν’’

είπε ο Stevie και συνέχισε λέγοντας:

‘’Δεν έχω καθίσει να μιλήσω με τους Galaxy για το μέλλον μου. Όλα είναι στον αέρα αυτή τη στιγμή. Φυσικά θα μου λείψει (η ενεργός δράση) επειδή το αγαπάω. Απολαμβάνω την προπόνηση το ίδιο όπως πριν 10 ή 15 χρόνια. Το σώμα όμως φυσικά μου μιλάει λιγάκι. Υπάρχουν ίδιες πιθανότητες να παίξω ή όχι τη νέα σεζόν. Όλα θα εξαρτηθούν από τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν τους επόμενους 4-6 μήνες’’.

Τέλος σχολίασε και την ομοσπονδία:

‘’Θα είναι κρίμα για την εθνική ομάδα της Αγγλίας αν δεν συμμετέχουν από κάποιο πόστο παίκτες που έχουν παίξει 100 φορές ή 50, 60, 70 φορές. Θα είναι κρίμα να μην στηριχτούν στη γνώση και την εμπειρία τους. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των παιδιών. Αν είσαι 16, 18, 21 ή αν είσαι ο Ross Barkley, ο Dele Alli και παίζεις στην εθνική, δεν θέλεις να δεις τον Frank Lampard ή τον Rio Ferdinand; Εγώ θα το λάτρευα. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους παίκτες (τους έμπειρους) για να κάνουμε την εθνική καλύτερη ομάδα.’’

 

Εμείς θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το θρυλικό νούμερο 8 του Stevie παραμένει για δεύτερη σερί σεζόν στο ράφι, αφού κανείς δεν έχει το θράσος να το φορέσει. Ευχόμαστε σύντομα να αποσυρθεί επισήμως από την ομάδα και να κοσμεί κάποιο σημείο του Anfield.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com