Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Diaz είναι ο ήρωας της Κολομβίας αλλά με αβέβαιο μέλλον στην Liverpool (Μέρος 2ο)

Ο Diaz είναι ο ήρωας της Κολομβίας αλλά με αβέβαιο μέλλον στην Liverpool (Μέρος 2ο)

Ένας αγώνας δεν λέει πάντα την αλήθεια για ένας παίκτη και ο Diaz μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναμά δεν είχε σκοράρει από κάποια ανοιχτή φάση, ενώ δεν είχε και καμία assist κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Είχε σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στη νίκη με 3-0 εναντίον της Costa Rica. Η αλήθεια είναι πως δεν είχε ευκαιρίες ποιότητας αν και η ανομβρία του δεν ήταν αναμενόμενη για έναν τέτοιο παίκτη.

Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως, ο Diaz είναι περισσότερο αποτελεσματικός για την Κολομβία ακόμα κι αν έχει λιγότερες ευκαιρίες. Είναι όμως προφανές πως η Liverpool ως κορυφαία ομάδα κυριαρχεί περισσότερο στους αγώνες της και άρα ο Diaz έχει τις ευκαιρίες για περισσότερα σουτ και επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Επίσης στους Κόκκινους του δίνεται η ελευθερία καθώς κινείται από τα αριστερά να μπαίνει σε περιοχές του κέντρου πιο συχνά, δηλαδή σε περιοχές που μπορούν να αποφέρουν περισσότερα σουτ και πάσες- κλειδιά σε συμπαίκτες, όπως δείχνουν οι χάρτες για τη διασπορά από τις πάσες του στη Liverpool την περασμένη σαιζόν, σε σύγκριση με την Κολομβία και το Copa America όπου ο ρόλος του είναι αποκλειστικός- αυτός από τα αριστερά της επίθεσης.

Ας συγκρίνουμε λοιπόν τους παρακάτω πίνακες με τις πάσες του παίκτη(ποσοστά), τόσο για τη Liverpool όσο και για την Κολομβία.
Liverpool (στα αριστερά η άμυνα και στα δεξιά η επίθεση)

Ο Diaz τείνει να δείχνει περισσότερο σταθερός στο διεθνές ποδόσφαιρο, αν και οι απογοητεύσεις για την αποτελεσματικότητα του συνοψίστηκαν στη φάση των ομίλων στο Copa America. Στον αγώνα με την Βραζιλία, ο συμπαίκτης του στην Liverpool, ο Alisson έχασε την κατοχή της μπάλας και ο Diaz θα μπορούσε να τον κάνει να πληρώσει για το λάθος του, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το μεγάλο άγνωστο για τον Diaz είναι αν πρόκειται να αλλάξει η παραγωγικότητα του. Η ιστορία μας διδάσκει πως είναι ο παίκτης του ενός τέρματος σε τέσσερις(4) αγώνες και τα δεδομένα συμφωνούν τόσο για την Κολομβία (0.26) όσο και για τους Κόκκινους (0.24).

Σίγουρα όμως μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικές στιγμές στον αγωνιστικό χώρο με την εκρηκτικότητα του και το τέρμα εναντίον του Παναμά ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα, όπως και αυτό εναντίον της Luton, όταν προερχόμενος από τον πάγκο των αναπληρωματικών ισοφάρισε για τους Κόκκινους, λίγες ημέρες αφότου ο πατέρας του είχε απαχθεί στην Κολομβία.

Για τον Arne Slot, ο Luis Diaz θα αποτελεί ένα αίνιγμα. Ο Ολλανδός τεχνικός λατρεύει τους επιθετικούς στα άκρα των ομάδων του και υπάρχουν στοιχεία στο παιχνίδι του Κολομβιανού που θα τον συγκινήσουν, αλλά θα πρέπει να σκεφτεί και τον Cody Gakpo ο οποίος διαπρέπει στο αριστερό άκρο της Ολλανδίας. Η θέση λοιπόν του βασικού για τον Diaz δεν είναι κατοχυρωμένη.

Αν ο Diaz καταφέρει να μείνει στην καρδιά μια επιτυχίας-έκπληξης της Κολομβίας, αυτό σίγουρα θα έχει επίδραση και στο μέλλον του στους Κόκκινους, γιατί ας μην ξεχνάμε πως τον απέκτησαν για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δηλαδή για τους μεγάλους αγώνες. Οι γνώμες πάντως παραμένουν διχασμένες για το αν μπορεί να το καταφέρει αυτό σταθερά και συνεχόμενα στους Κόκκινους.

Ο Diaz είναι ο ήρωας της Κολομβίας αλλά με αβέβαιο μέλλον στην Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com